Σάββατο, 11 Ιουλ, 2026

  • Φορολογικές δηλώσεις 2026: Δόθηκε παράταση μέχρι τις 24 Ιουλίου
  • Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για «28ο καθεστώς»: Προκλητικές φοροελαφρύνσεις για τους ομίλους, «κοστολογημένη» φτώχεια για τους λαούς
  • Δημοσκοπήσεις
  • Chat Control: Και επίσημα νόμος της ΕΕ η παρακολούθηση των πάντων στο διαδίκτυο
  • Το ΚΚΕ για την αιματηρή καταδίωξη 20χρονου στο Άργος: Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ακόμα προσπάθεια συγκάλυψης
  • Συνέδριο «Economist»: Κρίσεις και αβεβαιότητα η «νέα κανονικότητα»
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Δόθηκε παράταση μέχρι τις 24 Ιουλίου1 Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για «28ο καθεστώς»: Προκλητικές φοροελαφρύνσεις για τους ομίλους, «κοστολογημένη» φτώχεια για τους λαούς2 Δημοσκοπήσεις3 Chat Control: Και επίσημα νόμος της ΕΕ η παρακολούθηση των πάντων στο διαδίκτυο 4 Το ΚΚΕ για την αιματηρή καταδίωξη 20χρονου στο Άργος: Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ακόμα προσπάθεια συγκάλυψης5 Συνέδριο «Economist»: Κρίσεις και αβεβαιότητα η «νέα κανονικότητα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μεγάλη εικόνα

Μεγάλη εικόνα

Η περίοδος των αλλεπάλληλων κρίσεων δεν αποτελεί παρένθεση, αλλά τη νέα κανονικότητα του καπιταλισμού. Αυτό καταγράφει η νέα ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σε συνέχεια αντίστοιχων επισημάνσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, του ΟΟΣΑ, και σημειώνει πως «η ανθεκτικότητα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη», καθώς τα κράτη τη... Περισσότερα

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» δημοσιεύεται η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1946 - 1949). Με αυξημένα πλάνα, σχέδιο και διάταξη οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις ρίχνονται στη μάχη, προκειμένου η Διακήρυξη να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοπαλαιστές αγρότες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Ιδιαίτερα να φτάσουν το φύλλο της εφημερίδας και η Διακήρυξη σε χιλιάδες νέους και νέες, προκειμένου να έρθουν σε επαφή, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, με την ένδοξη Ιστορία του Κόμματός μας και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, κόντρα στις προσπάθειες αναθεώρησης της Ιστορίας και στον αντικομμουνισμό, που στόχο έχουν να μη συναντηθεί η δυσαρέσκεια και αμφισβήτηση για το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα με τη ριζοσπαστική, ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Η πλατιά διακίνηση της Διακήρυξης σηματοδοτεί και την έναρξη της πολύμορφης δραστηριότητας, των εκδηλώσεων τιμής για τη σημαντική αυτή επέτειο, στις οποίες θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε με πλήθος εργατικού - λαϊκού κόσμου που προβληματίζεται, που η δυσαρέσκειά του συσσωρεύεται και αναζητάει διέξοδο.

Με ορμή από το 22ο Συνέδριο και στην προσπάθεια να «ανοίξουμε τον βηματισμό μας» εξοπλισμένοι με τις Αποφάσεις του, προκειμένου να χτίσουμε το Κόμμα που επιτάσσουν οι συνθήκες, σταθερό σε κάθε καμπή, δυνατό, έτοιμο για το κάλεσμα της Ιστορίας για τον σοσιαλισμό, η μελέτη της εποποιίας του ΔΣΕ τροφοδοτεί με πλούσια συμπεράσματα για τη μαχητική δράση στο σήμερα. Εμπνέει και διαπαιδαγωγεί ευρύτερα, για τη δύναμη που έχει ο λαός.

Η κρίσιμη πείρα της δεκαετίας 1940 - 1949, δεκαετίας όξυνσης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, αποδεικνύει ότι σε έναν κόσμο που σαπίζει και φλέγεται, υπάρχει η δυνατότητα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να βγουν ορμητικά στο προσκήνιο, να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, με το ΚΚΕ μπροστά, ανοίγοντας τον δρόμο της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης και των πολέμων, για την κοινωνία της συνεργασίας και φιλίας των λαών, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Έχει διαβαστεί 362 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 243 επισκέπτες και 0 μέλη.