Πέμπτη, 08 Οκτ, 2026

  • Τι έκαναν;
  •   «Origins Ρίζες», από τις  χορωδίες Knabenkantorei και Voci Contra Tempo, στα «Ελευθέρια» της Βέροιας
  • Τουρκία και Γαλλία: Υπέγραψαν «Οδικό Χάρτη Αμυντικής Συνεργασίας»
  • ΚΚΕ: Ο λαός να αντιπαλέψει την αναβαθμισμένη συμμετοχή της χώρας στα αιματοβαμμένα πολεμικά, ενεργειακά, οικονομικά σχέδια των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ
  • Μ. Ρούμπιο: Σάπιες αξίες που «κάνουν τα έθνη να πολεμήσουν», ευρωατλαντικές αντιθέσεις και αποφάσεις που θα «καθορίσουν τον επόμενο αιώνα»
  • Η Μελέτη, οι ...δύσμοιροι εργοδότες και μια διευκρίνιση
Τι έκαναν;1   «Origins Ρίζες», από τις  χορωδίες Knabenkantorei και Voci Contra Tempo, στα «Ελευθέρια» της Βέροιας2 Τουρκία και Γαλλία: Υπέγραψαν «Οδικό Χάρτη Αμυντικής Συνεργασίας»3 ΚΚΕ: Ο λαός να αντιπαλέψει την αναβαθμισμένη συμμετοχή της χώρας στα αιματοβαμμένα πολεμικά, ενεργειακά, οικονομικά σχέδια των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ4 Μ. Ρούμπιο: Σάπιες αξίες που «κάνουν τα έθνη να πολεμήσουν», ευρωατλαντικές αντιθέσεις και αποφάσεις που θα «καθορίσουν τον επόμενο αιώνα»5 Η Μελέτη, οι ...δύσμοιροι εργοδότες και μια διευκρίνιση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κάθε λέξη κι ένα ψέμα

«Αναβάθμιση» της Ελλάδας, «ψήφο εμπιστοσύνης» για τον ρόλο της και «εξοπλιστική θωράκιση» αφήνει πίσω του ο Ρούμπιο φεύγοντας σήμερα από την Αθήνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που κάνει η κυβέρνηση και τα επιτελεία που αναμασούν την προπαγάνδα της.Κάθε τους λέξη κι ένα ψέμα για τον λαό. Κάθε τους συμφωνία κι ένα βήμα πιο πέρα στην εμπλοκ... Περισσότερα

ΚΚΕ για εξελίξεις στην υπόθεση Παναγόπουλου: Επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τη συνδικαλιστική μαφία που αποτελεί «δούρειο ίππο» κυβερνήσεων και εργοδοσίας

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ για εξελίξεις στην υπόθεση Παναγόπουλου: Επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τη συνδικαλιστική μαφία που αποτελεί «δούρειο ίππο» κυβερνήσεων και εργοδοσίας

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τον εργατοπατέρα ισόβιο πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλο, αλλά και το πρώην στέλεχος της κυβέρνησης, Στρατινάκη, επιβεβαιώνουν τον ρόλο της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ως “δούρειου ίππου” των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, απ’ ό,τι φαίνεται με το αζημίωτο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει εδώ και τώρα να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο για την εμπλοκή βασικού στελέχους του υπουργείου Εργασίας στην υπόθεση, αλλά και για το γεγονός ότι διαπραγματεύτηκε και συνέγραψε εν κρυπτώ με τον Παναγόπουλο τον νόμο που βάζει “ταφόπλακα” στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα αποτελέσματα του οποίου έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται ορατά σε μια σειρά κλάδους.

Συνιστά τουλάχιστον πρόκληση για τους εργαζόμενους, που βλέπουν τους μισθούς τους να “εξανεμίζονται” πριν τις 20 του μήνα, να μαθαίνουν ότι ο επί 20 χρόνια “εταίρος” και προνομιακός συνομιλητής όλων των κυβερνήσεων και του ΣΕΒ, Παναγόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει βάλει την υπογραφή του για να υπάρχουν σήμερα αυτοί οι μισθοί, “ξέχασε” να δηλώσει ποσά της τάξης των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο την τελευταία 5ετία. Συνιστά επίσης πρόκληση ότι αυτός και η ομάδα του, όπως και οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν, υπηρέτησαν και υπηρετούν τη γραμμή του “κοινωνικού εταιρισμού” στο εργατικό κίνημα, δηλαδή την άποψη ότι εργαζόμενοι και εργοδοσία μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο επιτακτική η ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαλλαγούν από αυτή τη συνδικαλιστική μαφία, που αξιοποιούσε τα γνωστά “αμαρτωλά” προγράμματα της ΕΕ για να πλουτίζει, να εξαγοράζει συνειδήσεις και να παράγει “νόθους” αντιπροσώπους, ώστε να εξακολουθεί να κάθεται στις καρέκλες της. Να πάρουν τα συνδικάτα στα δικά τους χέρια, αλλάζοντας τους συσχετισμούς παντού, όπως έγινε πρόσφατα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στην ΑΔΕΔΥ και αλλού».


Έχει διαβαστεί 407 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 349 επισκέπτες και 0 μέλη.