Οι προβληματισμοί των αστικών επιτελείων στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής για το ότι «το ΝΑΤΟ που ξέραμε μας τελείωσε», οι ανησυχίες για το «ποιο συμμαχικό σχήμα θα το διαδεχτεί» αποτελούν ομολογία ότι η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βρίσκεται μπροστά και θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα, θα κλονίσει τη συνοχή και θα ανοίξει... Περισσότερα
ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο
από Η Άλλη Άποψη
Σεσχόλιότου για τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεπισημαίνει τα εξής:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών -από τη συνέντευξη με όρους ομερτά του Δημητριάδη για να προστατέψει "αφεντικό" και κρατικές υπηρεσίες, μέχρι την κατάθεση Ντίλιαν ότι πούλησε το Pretador στις ελληνικές κρατικές αρχές- επιβάλλουν όχι μόνο Ντίλιαν και Δημητριάδης να κληθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και η νέα ηγεσία της δικαιοσύνης να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο.
Κάθε τι διαφορετικό ισοδυναμεί με παραπέρα συγκάλυψη των ευθυνών που έχει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να μείνουν στο σκοτάδι όλες οι υποθέσεις παρακολουθήσεων - συνακροάσεων, ανάμεσα τους κι αυτές σε βάρος του ΚΚΕ.
Σε κάθε περίπτωση στο στόχαστρο του λαού πρέπει να μπει και ο "μεγάλος ένοχος", δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο, που με τη βούλα του "κράτους δικαίου της ΕΕ" έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ώστε "ουδείς να μην εξαιρείται των παρακολουθήσεων"».