Κυριακή, 30 Αυγ, 2026

  • Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Στη ΔΕΘ οι αγρότες για να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους
  • «Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τους δρόμους μας κόσκινο . Πλήρης και όχι πρόχειρη αποκατάσταση των τομών»
  • Το τουρκικό drone στην Αλεξανδρούπολη και το χτύπημα του Ισραήλ σε βάση της Συρίας
  • ΚΝΕ: Το Υπ. Παιδείας που χρειάζεται 25 χρόνια για να ανακαινίσει μια εστία στο Πάντειο ...μέσα σε 15 μέρες έτρεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κολεγιαρχών
  • ΠΕΚΑΜ: Το γλυπτό που τοποθετήθηκε δίπλα στο άγαλμα της Γυναίκας του Μακρονησιώτη στο Λαύριο, αλλοιώνει την ιστορικότητα της περιοχής
  • Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Βενεζουέλας παρέδωσε στις ΗΠΑ τα δικαιώματα εκμετάλλευσης αποθεμάτων 65 δισ. βαρελιών πετρελαίου
Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Στη ΔΕΘ οι αγρότες για να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους1 «Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τους δρόμους μας κόσκινο . Πλήρης και όχι πρόχειρη αποκατάσταση των τομών»2 Το τουρκικό drone στην Αλεξανδρούπολη και το χτύπημα του Ισραήλ σε βάση της Συρίας3 ΚΝΕ: Το Υπ. Παιδείας που χρειάζεται 25 χρόνια για να ανακαινίσει μια εστία στο Πάντειο ...μέσα σε 15 μέρες έτρεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κολεγιαρχών4 ΠΕΚΑΜ: Το γλυπτό που τοποθετήθηκε δίπλα στο άγαλμα της Γυναίκας του Μακρονησιώτη στο Λαύριο, αλλοιώνει την ιστορικότητα της περιοχής5 Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Βενεζουέλας παρέδωσε στις ΗΠΑ τα δικαιώματα εκμετάλλευσης αποθεμάτων 65 δισ. βαρελιών πετρελαίου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο λαός ετοιμάζει τη δική του εξαγγελία: Καμιά θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους!

Μία εβδομάδα απομένει για το μεγάλο πανελλαδικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν την τελική ευθεία κάθε χώρος δουλειάς μπαίνει στο επίκεντρο των συνδικάτων. Για να συμμετάσχουν χιλιάδες εργάτες οργανωμένα από εργοστάσια, εργοτάξια, πολυκαταστήματα, γραφεία και υπηρεσίες, από περισσότερους χώρους, συσπειρωμένο... Περισσότερα

Κοινή δήλωση του Μητσοτάκη με το ευρωατλαντικό ανδρείκελο για «εγγυήσεις ασφαλείας» και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

από Η Άλλη Άποψη
Κοινή δήλωση του Μητσοτάκη με το ευρωατλαντικό ανδρείκελο για «εγγυήσεις ασφαλείας» και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

Δόθηκαν στην δημοσιότητα «7 σημεία» στα οποία συμφώνησαν ο Μητσοτάκης με το ευρωαταλντικό ανδρείκελο, τον Ζελένσκι. 

Ως πρώτο σημείο - όπως αυτά παρατίθενται - αναφέρουν ότι συμφώνησαν «την επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη πλήρους και άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός ως πρώτο βήμα για την έναρξη μιας γνήσιας ειρηνευτικής διαδικασίας». Να καταγραφεί πάντως, πως τόσο οι ΗΠΑ αλλά και η σάπια ΕΕ των κρατών - δικαίου στις περιβόητες «ειρηνευτικές διαδικασίες» έχουν βγάλει τη μεζούρα για την μελλοντική εδαφική συγκρότηση της Ουκρανίας, το ποιος θα αρπάξει τι από τον πλούτο της, διαδικασίες που οξύνουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε «φίλους και εχθρούς» και «συνοδεύονται» τόσο από όξυνση των συγκρούσεων στο πεδίο των μαχών όσο και την προετοιμασία για γενικευμένη αναμέτρηση. 

Η Ελλάδα, όπως προκύπτει από την δήλωση επιβεβαίωσε την «δέσμευσή της να υποστηρίξει την Ουκρανία στην αμετάκλητη πορεία της προς την πλήρη ευρωατλαντική ενσωμάτωση, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέρη θα ενισχύσουν τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων κοινών έργων». Να τονιστεί πως στο ίδιο σημείο αναφέρεται ότι η Ελλάδα τονίζει «τη σημασία παροχής στην Ουκρανία αξιόπιστων και ισχυρών εγγυήσεων ασφαλείας – οι οποίες θα αποτρέψουν αποτελεσματικά κάθε επανάληψη ένοπλης επίθεσης- μέσω της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας». Οι περιβόητες «εγγυήσεις ασφαλείας» αφορούν το πως η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη με βάση τον ευρωατλαντικό καταμερισμό και το μερτικό της λείας που διεκδικεί από το μακελειό, θα δίνει στρατιωτικό υλικό, πληροφορίες, χρήματα μέχρι και παρουσία ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο της σφαγής, όπως υποστηρίζουν Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και άλλοι «πρόθυμοι», με την Ελλάδα ουσιαστικά να μην έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

Στη συνέχεια αναφέρεται η «ενεργειακή ασφάλεια» και η «διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας» με «ανάπτυξη ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και την αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας» ώστε πέρα από τους Έλληνες εφοπλιστές που θα μεταφέρουν το πανάκριβο LNG των ΗΠΑ να κερδίζουν και άλλα αρπαχτικά, όπως τα «πράσινα», από το αίμα των λαών. 

Μητσοτάκης και Ζελένσκι συμφώνησαν «στην εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με επίκεντρο την ενίσχυση της ασφάλειας στον θαλάσσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στην ανάπτυξη και χρήση θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), στη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων σχετικών με μη επανδρωμένα συστήματα θαλάσσης, καθώς και στην ενισχυμένη ανταλλαγή πληροφοριών για θαλάσσιες απειλές». Να καταγραφεί πως σταθερά οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι - όπως προκύπτει και από τις συνεχείς αναφορές του Μητσοτάκη στην Οδησσό - διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και με βάση και το δεδομένο συμφέρον των εφοπλιστών προκύπτει και η εν λόγω «αμυντική συνεργασία» που μπλέκει ακόμα περισσότερο τον λαό στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση για να κερδίζουν περισσότερα τα κοινωνικά παράσιτα. 

Επίσης ως μία επιπλέον απόδειξη ότι οι «κρίσιμες υποδομές» άρα ο ίδιος ο λαός γίνονται μαγνήτης επιθέσεων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα λόγω εμπλοκής της χώρας στη σύγκρουση, είναι και η συμφωνία για «ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της προστασίας κρίσιμων υποδομών και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων και υβριδικών απειλών που στοχεύουν αμφότερα τα έθνη».


Έχει διαβαστεί 361 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 375 επισκέπτες και 0 μέλη.