Στο πιο κρίσιμο ερώτημα της εποχής μας, η επίσκεψη Ρούμπιο έγινε αφορμή για να δοθούν ξανά αποκαλυπτικές απαντήσεις.Είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην ομιλία του στην Πνύκα: «Οι αντίπαλοί μας γίνονται όλο και πιο διεκδικητικοί (...) Σήμερα είμαστε σε σταυροδρόμι, σε ένα σημείο καμπής. Η επόμενη δεκαετία και οι αποφάσεις της θα γράψουν τις εξε... Περισσότερα
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων
από Η Άλλη Άποψη
Για μια«απειλητική νύχτα»εξαιτίας των πυρκαγιών, όπου τα«δύσκολα είναι μπροστά μας»,μίλησε ο πρωθυπουργόςΚυρ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας κυνικά «ανέφικτη» την προστασία της περιουσίας του λαού.
Υπογράμμισε πως η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.«Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη»ανέφερε.
Ως βολικό άλλοθι επικαλέστηκε την «κλιματική αλλαγή» και μίλησε για πρωτόγνωρες συνθήκες«καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη».Διαβεβαίωσε επίσης πως με την Πολιτική Προστασία«έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού» σχέδιο που έγινε θρύψαλα με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται μέσα στην Αθήνα, στην Εύβοια, στην Ηλεία και αλλού.
Προκλητικά, αξίωσε να μπει σιωπητήριο στην κριτική για αυτή την εγκληματική πολιτική που αφήνει το λαό εκτεθειμένο στο έλεος των πυρκαγιών και των άλλων φυσικών καταστροφών. «Θα υπάρξει χρόνος για κριτική και αυτοκριτική, αλλά όχι τώρα» είπε, ενώ ταυτόχρονα, κάλεσε τον κόσμο να περιορίσει τις«άσχετες μετακινήσεις».Επίσης, προανήγγειλε τις συνηθισμένες ανεπαρκείς αποζημιώσεις.