Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Προκλητική φιέστα για τα «μεταμνημονιακά μνημόνια»

από Η Άλλη Άποψη
Προκλητική φιέστα για τα «μεταμνημονιακά μνημόνια»

Πανηγυρικό τόνο δίνει η κυβέρνηση στη συμφωνία που επεκτείνει την αντιλαϊκή επίθεση στο διηνεκές. Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή ενημέρωσε τον Πρόεδρο ενώ το βράδυ μίλησε σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο, όπου περίσσεψαν οι προκλητικοί πανηγυρισμοί την ώρα που σφίγγεται η θηλιά γύρω από το λαιμό του λαού μέχρι το 2060 τουλάχιστον!

Κατά την ενημέρωση του ΠτΔ, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία για το χρέος, ενώ, αποκαλύπτοντας το ποιον αφορούν τα πανηγύρια, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για συμφωνία «που είναι πολύ πιο πάνω από ό,τι οι προσδοκίες των αγορών».

Διαμηνύοντας στο λαό ότι ο δικός του Γολγοθάς συνεχίζεται, πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», ενώ ως «τυράκι» ανακύκλωσε την κοροϊδία περί φιλολαϊκής διαχείρισης της βάρβαρης πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, λέγοντας ότι ναι μεν «δεσμευόμαστε σ' αυτούς τους στόχους, τους δημοσιονομικούς», αλλά «είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο ελληνικός λαός να επιλέγει τα μέσα προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους».

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα ήταν και η ομιλία του στις ΚΟ των συγκυβερνώντων κομμάτων το βράδυ, όπου έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στις αυταπάτες προς το λαό. Επανέλαβε τα περί «τέλους εποχής» και των δυνατοτήτων που δήθεν διανοίγονται για «στοχευμένες παρεμβάσεις», παραπέμποντας σε εφάπαξ παροχές φτωχοκομείου. Ήταν άλλωστε σαφής, διευκρινίζοντας πολλές φορές ότι η κυβέρνησή του όχι μόνο θα υλοποιήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις, αλλά θα τις επεκτείνει, ενώ ξεκόβοντας κάθε σκέψη ανάκτησης των απωλειών δήλωσε ότι «δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χτες». Δεν παρέλειψε να πετάξει το «γάντι» στη ΝΔ, διαμηνύοντας ότι «εκεί που απέτυχαν τρεις δικές τους κυβερνήσεις, πέτυχε η δική μας κυβέρνηση»!

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και ο χαιρετισμός του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου, ο οποίος, επιβεβαιώνοντας ότι αντιλαϊκά μέτρα και ενεργότερη εμπλοκή στους δολοφονικούς αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή πάνε χέρι χέρι, στάθηκε ιδιαίτερα στις «αποδείξεις» που έχει δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι «μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο γεωπολιτικό αύριο της Ευρώπης και όλης αυτής της ευαίσθητης περιοχής που ζούμε. Και αυτός είναι ο ρόλος του πρωθυπουργού, του Αλ. Τσίπρα. Να μπορέσει να είναι εκείνος ο πρωθυπουργός του άξονα της σταθερότητας, που θα λύνει πλέον προβλήματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής».

 

Έχει διαβαστεί 428 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 492 επισκέπτες και 0 μέλη.