Δευτέρα, 24 Αυγ, 2026

  • Στη Φυτειά παρουσιάζοντας βιβλία του Αλέκου Χατζηκώστα
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Σύνοδος των «προθύμων» με σχέδια παραπέρα στρατιωτικής ενίσχυσης του Κιέβου
  • Στην Αθήνα η 20ή Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών, στις 14-έως 16 Νοέμβρη
  • 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών: «Ένας ήχος, μία κουλτούρα - Η επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής»
  • Πάλι πολύ πίσω από τις ανάγκες οι διορισμοί εκπαιδευτικών
  • Η πανσέληνος του Αυγούστου σε μνημεία και μουσεία
Στη Φυτειά παρουσιάζοντας βιβλία του Αλέκου Χατζηκώστα1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Σύνοδος των «προθύμων» με σχέδια παραπέρα στρατιωτικής ενίσχυσης του Κιέβου2 Στην Αθήνα η 20ή Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών, στις 14-έως 16 Νοέμβρη3 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών: «Ένας ήχος, μία κουλτούρα - Η επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής»4 Πάλι πολύ πίσω από τις ανάγκες οι διορισμοί εκπαιδευτικών5 Η πανσέληνος του Αυγούστου σε μνημεία και μουσεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στης ακρίβειας τον καιρό…

Του Αλέκου Χατζηκώστα *(πρώτη δημοσίευση εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Μαγνησίας) Δεν χρειάζεται κανείς να έχει οικονομικές γνώσεις για να διαπιστώσει ότι η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει, ενώ το λαϊκό εισόδημα να μειώνεται και εξαιτίας της αλλά και από άλλους παράγοντες π.χ άγρια φοροληστεία. Όσο και αν η κυβερνητική προπαγάνδα προσπά... Περισσότερα

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Σύνοδος των «προθύμων» με σχέδια παραπέρα στρατιωτικής ενίσχυσης του Κιέβου

από Η Άλλη Άποψη
Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Σύνοδος των «προθύμων» με σχέδια παραπέρα στρατιωτικής ενίσχυσης του Κιέβου

Με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία να μεταφέρεται ολοένα και περισσότερο εκτός ουκρανικών και ρωσικών συνόρων και τον κίνδυνο παραπέρα επέκτασής του πολέμου να μεγαλώνει καθημερινά, στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου της λεγόμενης «συμμαχίας των προθύμων» που θα πραγματοποιηθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα θα βρεθούν τα σχέδια παραπέρα στρατιωτικής ενίσχυσης του καθεστώτος του Κιέβου για τη συνέχιση του πολέμου.

Στη σύνοδο, η οποία οργανώνεται σήμερα με αφορμή τα 35 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της καπιταλιστικής Ουκρανίας τον Αύγουστο του 1991, την περίοδο της ανατροπής του σοσιαλισμού και της διάλυσης της ΕΣΣΔ, θα συμπροεδρεύσουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Αντι Μπέρναμ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρ. Μερτς.

Στο επίκεντρο και αυτής της συνόδου θα βρεθεί η αναζήτηση τρόπων κάλυψης του κενού που αφήνει η περικοπή της αμερικανικής «στρατιωτικής βοήθειας» στο Κίεβο, καθώς η Ουάσινγκτον προχωρά πλέον μόνο σε πωλήσεις όπλων στους Ευρωπαίους του ΝΑΤΟ για την αποστολή τους στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίεβο πιέζει για την αύξηση των παραδόσεων όπλων αεράμυνας, κυρίως πυραυλικών συστημάτων Patriot, ενώ «τρέχουν» επίσης σχέδια για συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων και άλλων στρατιωτικών εφαρμογών, μεταξύ άλλων για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι ανέφερε πως οι παραδόσεις πυραύλων για τα συστήματα Patriot υποδιπλασιάστηκαν από το 2023.

«Το σύνολο του 2023, η Ουκρανία έλαβε 675 πυραύλους, έναντι 364 όλο το 2025, παρότι τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα εντάθηκαν», ανέφερε - δημοσιοποιώντας αριθμούς που συνήθως δεν δίνονται επίσημα στη δημοσιότητα.

«Για το 2026, οι τρέχουσες προβλέψεις κάνουν λόγο για 264 πυραύλους», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως το Κίεβο ζητά τουλάχιστον 300 ενόψει του χειμώνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία είναι σε θέση να παράγει περίπου 100 βαλλιστικούς πυραύλους σε μηνιαία βάση.

Η «πίεση» εντείνεται και από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ έχουν καταναλώσει μεγάλο μέρος των αποθεμάτων τους σε πυραύλους Patriot επιχειρώντας να αναχαιτίσουν τα σφοδρά ιρανικά αντίποινα σε υποδομές και βάσεις τους στον Περσικό.


Έχει διαβαστεί 15 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 367 επισκέπτες και 0 μέλη.