Πέμπτη, 09 Απρ, 2026

  • Πολιτική υποκρισία
  • ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ: Η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ απέναντι στους Συλλόγους ΔΕΠ, στηρίζει τον πολεμικό μετασχηματισμό των δημόσιων πανεπιστημίων
  • Απαράδεκτη τροπολογία του υπουργείου Υγείας: Ενεργοποιείται ο «κόφτης» της πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας
  • Παθογένειες και εκσυγχρονισμοί...
  • Ημερίδα για το έργο του λαογράφου των Πιερίων, Ευάγγελου Στεφανόπουλου, 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
  • Δ. Κουτσούμπας: Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει το ελάχιστο που απαιτείται είναι η δωρεάν διέλευση από τα διόδια
Πολιτική υποκρισία1 ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ: Η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ απέναντι στους Συλλόγους ΔΕΠ, στηρίζει τον πολεμικό μετασχηματισμό των δημόσιων πανεπιστημίων2 Απαράδεκτη τροπολογία του υπουργείου Υγείας: Ενεργοποιείται ο «κόφτης» της πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας3 Παθογένειες και εκσυγχρονισμοί...4 Ημερίδα για το έργο του λαογράφου των Πιερίων, Ευάγγελου Στεφανόπουλου, 40 χρόνια μετά τον θάνατό του5 Δ. Κουτσούμπας: Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει το ελάχιστο που απαιτείται είναι η δωρεάν διέλευση από τα διόδια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κοντά ποδάρια

Κοντά ποδάρια

Όλες οι αιτίες που οδήγησαν στην έκρηξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή πριν από 40 μέρες είναι εδώ και προετοιμάζουν τον επόμενο γύρο της σύγκρουσης, ενώ έχει συσσωρευτεί κι άλλη καύσιμη ύλη, όχι μόνο στην περιοχή του Κόλπου.Η μεγάλη εικόνα της Μέσης Ανατολής δείχνει σταθερά κλιμάκωση, ειδικά μετά την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα. Μόλις τ... Περισσότερα

Το ισραηλινό κράτος δολοφόνος συνεχίζει το μακέλεμα του λιβανέζικου λαού παρά την κατάπαυση πυρός

από Η Άλλη Άποψη
Το ισραηλινό κράτος δολοφόνος συνεχίζει το μακέλεμα του λιβανέζικου λαού παρά την κατάπαυση πυρός

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει, χωρίς σταματημό, το μακέλεμα του λιβανέζικου λαού, παρά την κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και τη δήλωση της Χεζμπολάχ πως θα τηρήσει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τρεις λιβανέζικες πηγές προσκείμενες στη Χεζμπολάχ, που επικαλείται το Reuters, η οργάνωση αποδέχθηκε την κατάπαυση πυρός δύο εβδομάδων που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, η οργάνωση σταμάτησε κάθε επίθεση εναντίον του βόρειου Ισραήλ και εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων εντός λιβανικού εδάφους, τηρώντας τους όρους της εκεχειρίας.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις φονικές επιθέσεις καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν δεν περιλαμβάνει τον Λίβανο, διαψεύδοντας τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, που είχε κάνει τη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ, ισραηλινά πλήγματα σημειώθηκαν τις προηγούμενες ώρες σε πόλεις όπως η Αλ Μανσούρι, Τζμεϊτζμέ και Χιρμπέτ Σελμ. Επίσης, λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα όχημα χτυπήθηκε στην πόλη αλ-Καλίλα του νότιου Λιβάνου. Αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα θύματα και απέδωσαν την επίθεση στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για πόλεις στο νότιο Λίβανο, προειδοποιώντας για επικείμενη επίθεση. Ο εκπρόσωπος του στρατού του κράτους-δολοφόνου, συνταγματάρχης Αβιχάι Αντράι, απηύθυνε νέα προειδοποίηση για άμεση εκκένωση των νοτίων προαστίων της Βηρυτού (Νταχίγιε), ενόψει νέων αεροπορικών πληγμάτων.

Από την πλευρά του, ο στρατός του Λιβάνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να μην επιστρέψουν ακόμη στα νότια χωριά και τις πόλεις, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. Ειδικότερα, ζητά από τους κατοίκους να αποφεύγουν περιοχές όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν διεισδύσει, καθώς οι συνεχιζόμενες επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. 

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ καλή εξέλιξη», αλλά επισήμανε ότι η κατάσταση στον Λίβανο είναι κρίσιμη και η συμφωνία θα πρέπει να επεκταθεί και στη χώρα αυτή, στην οποία παραδοσιακά η Γαλλία έχει ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα. 


Έχει διαβαστεί 177 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2612 επισκέπτες και 0 μέλη.