'Η πρωταγωνιστής στον αγώνα με στόχο την ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης, ή «θεατής» μπροστά στις νέες θυσίες για τα κέρδη και τους πολέμους τους. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα σήμερα για τον λαό, σε συνθήκες που το αστικό πολιτικό σύστημα αναμορφώνεται με το βλέμμα στραμμένο στην αντιλαϊκή σταθερότητα.Γι' αυτό και ... Περισσότερα
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
από Η Άλλη Άποψη
«Οι πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές της σοσιαλδημοκρατίας και των φιλελεύθερων, που εδώ και χρόνια έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του γαλλικού λαού και στη στήριξη της στρατηγικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν αντίβαρο σε ακροδεξιές αποκρουστικές υποψηφιότητες τύπου Λεπέν, αλλά ουσιαστικά με την πολιτική τους, που βαφτίζουν ως “δημοκρατική” και “προοδευτική”, σπρώχνουν δυσαρεστημένες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις σε τέτοια κόμματα, που εμφανίζονται με “φιλολαϊκό μανδύα”. Ουσιαστικά προτείνουν τον ίδιο δρόμο που έχει οδηγήσει στην ενίσχυση της ακροδεξιάς στη Γαλλία και αλλού.
Απάντηση τόσο στην ακροδεξιά, όσο και σε νέα ψευτοδιλήμματα περί “αντίδρασης” και “προόδου” μπορεί να δώσει μόνο ένα ανερχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα, η ίδια η ταξική πάλη, που θα βάλει στο στόχαστρο τις αιτίες που γεννούν αυτά τα αντιδραστικά πολιτικά ρεύματα, την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους».