Τετάρτη, 14 Οκτ, 2026

  • Κυβερνητικά μέτρα κοροϊδία που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα
  • Εκδήλωση για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τις θέσεις του ΚΚΕ
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μιλά με θράσος για «ανακούφιση» του λαού ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει φέτος 40% ακριβότερο από πέρσι
  • Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη: Ανάδειξη της στρατηγικής σύμπλευσης του κόμματός του με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
  • Συγκλίσεις
  • Στο 9ο Φεστιβάλ χορωδιών Τυρνάβου, η Φιλαρμονική της Βέροιας
Κυβερνητικά μέτρα κοροϊδία που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα1 Εκδήλωση για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τις θέσεις του ΚΚΕ2 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μιλά με θράσος για «ανακούφιση» του λαού ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει φέτος 40% ακριβότερο από πέρσι3 Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη: Ανάδειξη της στρατηγικής σύμπλευσης του κόμματός του με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ4 Συγκλίσεις5 Στο 9ο Φεστιβάλ χορωδιών Τυρνάβου, η Φιλαρμονική της Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στα όριά του

Στα όριά του

Τα καταστροφικά για τον λαό αδιέξοδα του καπιταλισμού και η ανάγκη να δυναμώσει σήμερα η πάλη για την ανατροπή του, επιβεβαιώνονται από τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.Οι ρυθμοί ανάπτυξης αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω και διαπιστώνεται κυνικά ότι «η ανθεκτικότητα έχει φτάσει στο όριό της», εστιάζοντας σε κινδύνους π... Περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η κυβέρνηση με πρόσχημα το χιλιοπαιγμένο περί «ανομίας στα πανεπιστήμια» εντείνει την καταστολή σε βάρος του φοιτητικού κινήματος

από Η Άλλη Άποψη
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η κυβέρνηση με πρόσχημα το χιλιοπαιγμένο περί «ανομίας στα πανεπιστήμια» εντείνει την καταστολή σε βάρος του φοιτητικού κινήματος

Την κυβέρνηση που με πρόσχημα την «ανομία» στα Πανεπιστήμια επιχειρεί την ένταση της καταστολής των αγωνιστικών διεκδικήσεων φοιτητών κι εργαζομένων που αμφισβητούν την επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου καταγγέλλει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της σημειώνει: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από την απαράδεκτη και καταδικαστέα, τραμπούκικη επίθεση σε υποψήφιο διδάκτορα στη Νομική Σχολή της Αθήνας από ομάδα αγνώστων που δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, επαναφέρει το, γνωστό και χιλιοπαιγμένο πια, περί «ανομίας στα πανεπιστήμια». Εξαγγέλλει κάθε είδους ποινές, από πειθαρχικές και οικονομικές μέχρι ποινικές, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει στην εφαρμογή του ήδη υπάρχοντος πλαισίου (πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικά για «διατάραξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας»), που έχουν αποτρέψει φοιτητές και εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

Επιβεβαιώνεται ότι η «ανομία» είναι το πρόσχημα για την ένταση της καταστολής, των αγωνιστικών διεκδικήσεων φοιτητών κι εργαζομένων που αμφισβητούν την επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου και θέτουν στο προσκήνιο τις πραγματικές τους ανάγκες.

Αν πραγματικά ενδιέφερε την κυβέρνηση της ΝΔ να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια, τότε αντί για αστυνομία και τουρνικέ στις Σχολές, θα έπαιρνε μέτρα για όλα αυτά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια φοιτητών κι εργαζομένων. Θα συντηρούσε τα κτίρια και τις υποδομές ώστε να μην πέφτουν σοβάδες και παράθυρα, να μην υπάρχουν ασανσέρ σε ελεύθερη πτώση. Θα φρόντιζε να υπάρχουν σε Σχολές και εστίες αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση, μέτρα υγιεινής ασφάλειας στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια, στις υπηρεσίες μας. Θα εξασφάλιζε μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, ώστε να μη μετατρέπονται οι Σχολές σε υγειονομικές βόμβες κάθε φορά που δεν τα «βρίσκουν» διοίκηση και εργολάβοι, ασφαλείς και σύγχρονες εστίες αντί για δωμάτια χωρίς πόσιμο νερό και με τα ποντίκια να περιφέρονται.

Αν πραγματικά ενδιέφερε την κυβέρνηση της ΝΔ να μη «διαταράσσεται η ακαδημαϊκή λειτουργία», τότε αντί για πειθαρχικά σε φοιτητές που υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις, θα φρόντιζε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξασφαλίζεται η λειτουργία των πανεπιστημίων με κριτήριο τα μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών, με αξιοπρεπείς όρους εργασίας για το προσωπικό των πανεπιστημίων: Επαρκείς, μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού, υποδομές, εστίες, αναλώσιμα.

Όσους «μηχανισμούς» και να αξιοποιήσουν, η συλλογική δράση και διεκδίκηση δεν ταυτίζεται με την παραβατικότητα. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους, οι φοιτήτριες και φοιτητές μέσα από Συλλόγους, μέσα από μαζικές διαδικασίες θα δώσουν την απάντησή τους. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταστολή σε όλες τις μορφές της, να εμποδίσουμε αντιδραστικές εξελίξεις, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για όρους εργασίας και σπουδών που να ανταποκρίνονται στις σημερινές δυνατότητες».


Έχει διαβαστεί 725 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1460 επισκέπτες και 1 μέλος.