Τετάρτη, 14 Οκτ, 2026

  • ΚΟΥΒΑ: Κατήγγειλε τις επιπτώσεις του αποκλεισμού στη διατροφική επάρκεια
  • Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από τον ΣΒΒ
  • Αθωωτική απόφαση για τους αγρότες . «Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται»
  • Μήνυμα Δημάρχου για την 114η Επέτειο Απελευθέρωσης της Βέροιας
  • Νάουσα: Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας ενάντια στην ακρίβεια
  • Δίκη για το έγκλημα των Τεμπών: Με νέες καταθέσεις συγγενών και επιβατών συνεχίζεται η διαδικασία
ΚΟΥΒΑ: Κατήγγειλε τις επιπτώσεις του αποκλεισμού στη διατροφική επάρκεια1 Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από τον ΣΒΒ2 Αθωωτική απόφαση για τους αγρότες . «Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται»3 Μήνυμα Δημάρχου για την 114η Επέτειο Απελευθέρωσης της Βέροιας4 Νάουσα: Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας ενάντια στην ακρίβεια5 Δίκη για το έγκλημα των Τεμπών: Με νέες καταθέσεις συγγενών και επιβατών συνεχίζεται η διαδικασία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στα όριά του

Στα όριά του

Τα καταστροφικά για τον λαό αδιέξοδα του καπιταλισμού και η ανάγκη να δυναμώσει σήμερα η πάλη για την ανατροπή του, επιβεβαιώνονται από τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.Οι ρυθμοί ανάπτυξης αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω και διαπιστώνεται κυνικά ότι «η ανθεκτικότητα έχει φτάσει στο όριό της», εστιάζοντας σε κινδύνους π... Περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Σάρωσε η «Πανσπουδαστική ΚΣ»

από Η Άλλη Άποψη
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Σάρωσε η «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Με βάση την επίσημη καταμέτρηση σε 266 από 266 Συλλόγους πανελλαδικά όπου έγιναν εκλογές, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» λαμβάνει 19.632 ψήφους (35,04%), αυξάνοντας τις ψήφους που έλαβε σε σχέση με πέρυσι κατά περισσότερες από 3 χιλιάδες (+3.056).

Ακολουθούν η ΔΑΠ με 14.441 ψήφους (25,77%), η ΠΑΣΠ με 5.299 ψήφους (9,46%), η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 5.635 ψήφους (10,06%) και τα ΕΑΑΚ με 3.761 (6,71%). Το ΔΙΚΤΥΟ έλαβε 1.457 ψήφους και ποσοστό 2,6%, ενώ τα λοιπά πήραν 4.508 και 8,05%.

Συνολικά, φέτος ψήφισαν 57.835 φοιτητές, ενώ το 2022 είχαν ψηφίσει 50.871, υπήρξε δηλαδή αύξηση κατά 6.964 ψηφίσαντες.

Στον παραπάνω πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.

Παράλληλα παρουσιάζεται το αντίστοιχο αποτέλεσμα των εκλογών του 2022. Όσον αφορά τις παρατάξεις, καταγράφονται με σειρά: Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ που συγκεντρώνει τα σχήματα που στηρίζονται από το ΜέΡΑ25 -ΛΑΕ, η ΕΑΑΚ που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις, το «Δίκτυο» που αποτελεί την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (μετονομασία του «BLOCO») και τέλος στα «Λοιπά» καταγράφονται διάφορες παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές.

Στον συνολικό αριθμό των συλλόγων δεν συμπεριλαμβάνονται 6 Σύλλογοι όπου δεν έγιναν εκλογές (Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Ψυχολογίας Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Θεάτρου ΑΠΘ, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΕΛΜΕΠΑ, Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης ΔΙΠΑΕ).

Στους Συλλόγους Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικού και Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, στον Σύλλογο της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Σερρών του ΔΙΠΑΕ, στον Σύλλογο της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον Σύλλογο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ) του ΕΚΠΑ δεν μπορεί λόγω νοθείας και αλλοίωσης της διαδικασίας να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα - οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους Συλλόγους.

Επιπλέον, στον Σύλλογο Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Παν. Πελοποννήσου έγιναν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα αποτελέσματά του δεν μπορούν να προστεθούν στον παραπάνω πίνακα.


Έχει διαβαστεί 935 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1733 επισκέπτες και 0 μέλη.