«Η γεωπολιτική αστάθεια δεν είναι πλέον παροδική, αλλά μόνιμη, οπότε η ενεργειακή ασφάλεια δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη». «Η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει και να επεκταθεί πολύ περισσότερο», «ο χειμώνας θα είναι ακόμα πιο δύσκολος...»: Τοποθετήσεις όπως οι παραπάνω, από μεγαλοστελέχη ενεργειακών ομίλων, επιβεβαιώνουν ότι το ξάφρισμ... Περισσότερα
Στη Συκιά ανηφορίζει το Μουσικό Περίπτερου της ΚΕΠΑ με τα «Λαϊκά Προάστια»
από Η Άλλη Άποψη
Στην κοινότητα Συκιάς των ορεινών Πιερίων, ανηφορίζει τηνΤρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025, το μουσικό σχήμα «Λαϊκά Προάστια» για μια ακόμη βραδιά στο πλαίσιο του Κινητού Μουσικού Περίπτερου της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, με ελεύθερη είσοδο.
Η μπάντα έχει μια διαδρομή 15 περίπου χρόνων και ασχολείται με το λαϊκό τραγούδι σε συνθέσεις Χιώτη, Ζαμπέτα, Καλδάρα, Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή, Ξαρχάκου, Λοϊζου, Άκη Πάνου και πολλών άλλων σημαντικών δημιουργών.
Στη Συκιά, στο προαύλιο του σχολείου, στις 8.30 μ.μ. θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τα λαϊκά τραγούδια των δεκαετιών του ΄50 ΄60 και ΄70.
Το λαϊκόσχήμα απαρτίζουν οι:
Μιχάλης Καλαϊτζής– μπουζούκι
Δημήτρης Τυχάλας– κιθάρα
Αλέξανδρος Κιζιρίδης– τραγούδι
Με πολύ σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις η μπάντα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος.