Σάββατο, 27 Φεβ, 2021

• Παράταση ως τη Δευτέρα για τα τέλη κυκλοφορίας, «πεπερασμένα» τα μέτρα για τους επαγγελματίες
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ….ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!!!
  • KKE: Σχόλιο με αφορμή τα «γαλάζια» στελέχη του Δήμου που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού
  • Επιστολή Χ. Τσιούντα
  • ''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δήμου Νάουσας:  Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δε θα περάσει
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
Παράταση ως τη Δευτέρα για τα τέλη κυκλοφορίας, «πεπερασμένα» τα μέτρα για τους επαγγελματίες1 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ….ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!!!2 KKE: Σχόλιο με αφορμή τα «γαλάζια» στελέχη του Δήμου που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού3 Επιστολή Χ. Τσιούντα4 ''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δήμου Νάουσας:  Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δε θα περάσει5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 6

Και οι καθηγητές της Ημαθίας λένε ΟΧΙ!

Από ανάρτηση στο fb του προέδρου της ΕΛΜΕ Ημαθίας σχετικά με την πορεία της διαδικασίας της «αξιολόγησης» στην Ημαθία:  «Και η Ημαθία δίνει τη δική της απάντηση. Δεν υπήρχε απαρτία λόγω συμμετοχής στην απεργία – αποχή: 1ο,2ο,3ο,4ο,5ο,6ο Γυμνάσιο Βέροιας Γυμνάσιο Μακροχωρίου,Γυμνάσιο Βεργίνας, Γυμνάσιο Ριζωμάτων, εσπερινό... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Βέροιας

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Βέροιας

Παρότι ο Αγροτικός Σύλλογός μας αλλά και οι άλλες  Συνδικαλιστικές Οργανώσεις  με συνεχείς ανακοινώσεις μας δημόσια και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και παρεμβάσεις ως προς τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν δεν έχουμε λάβει καμμία συγκεριμένη απάντηση ως σήμερα.

Τονίσαμε επανειλημμένα την ανάγκη στήριξης των αγροτικών οικογενειών που πλήττονται και αυτές από τις επιπτώσεις του κορωνοιού ,  αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της στήριξης των παραγωγών και της επάρκειας αλλά και της ορθής καλλιεργητικής φροντίδας που επιβάλλεται ώστε να διασφαλίσουμε για τον Ελληνικό λαό προϊόντα αρκετά και προπαντός ασφαλή.

Σημεία αιχμής θεωρούνται:

H άμεση στήριξη όλων των ΚΑΔ που πλήττονται.  Και πλήττονται όλοι.

Η αποζημίωση της κτηνοτροφίας και των θερμοκηπιακών καλλιεργειών που πλήττονται ιδιαίτερα λόγω κορονοϊού και εν όψει του Πάσχα.

Η χρηματοδότηση του τομέα άμεσα, άτοκα, και με εγγύηση του Ελληνικου  Δημοσίου,και χωρίς τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος,  για τις παραγωγές που είναι σε εξέλιξη.

Η άμεση αποζημίωση στο 100% από τον ΕΛΓΑ όλων των ζημιών του 2019.

Η άμεση αποπληρωμή της περσινής παραγωγής (η οποία δεν έχει εξωφληθεί στους παραγωγούς)

Να αξιοποιηθούν όλα τα Εθνικά προγράμματα και εργαλεία  για την άμεση επιβίωση των αγροτικών νοικοκυριών .

Να αξιοποιηθούν όλα τα λιμνάζοντα, στα γραφειοκρατικά συρτάρια, ΕυρωπαΪκά προγράμματα , για να δώσουν ώθηση στην παραγωγή .

Η μέριμνα για τους εργάτες γής . Και εδώ επανερχόμαστε σε μια παλότερή μας πρόταση,  την οποία είχαμε προχωρήσει  παλιότερα σε συνεργασία τον Δήμου Βέροιας , τον Τοπικό ΟΑΕΔ και τον Αγροτικού μας Σύλλογο.  Σήμερα και εν  μέσω κορονοαίού εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στις επίσης πληττόμενες χώρες Ιταλία και Γαλλία.

Επομένως σε κεντρικό επίπεδο το Υπουργείο Εργασίας άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, και να προστεθεί  σαν ένας ακόμη κλάδο στον ΟΑΕΔ, ο κλάδος των Εργατών Γής.

Να μετατραπεί το επίδομα ανεργίας σε επίδομα Εργασίας.

Ελπίζουμε ότι μ αυτόν τον τρόπο θα δοθεί μιας μορφής λύση στο οξύ πρόβλημα της έλειψης εργατών γής,  και ταυτόχρονα θα δίνεται διέξοδος στο φάσμα της μεγάλης ανεργίας που φαίνεται να έρχεται απειλητικό το επόμενο διάστημα .

Μερική συννεφιά
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ