Ως «μεγαλύτερη προστασία για τους οφειλέτες» διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο για τους servicers. Βάζει προθεσμίες στις απαντήσεις, όρια στις προκαταβολές, πρόστιμα και υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης πριν από τον πλειστηριασμό. Μόνο που ο πλειστηριασμός μένει εκεί, στο τέλος της διαδρομής, ως ο ισχυρότερος εκβιασμός στον οφειλέτη πο... Περισσότερα
Δήλωση Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για την Κυριακή 7 Μαίου
από Η Άλλη Άποψη
Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά της Βέροιας την περασμένη Κυριακή 7 Μαϊου. Οι περισσότεροι έμποροι της πόλης επέλεξαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κύρηξε η ΕΣΕΕ για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Τσιπουρίδου Πλιάτσικα, «η διαφαινόμενη ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα περιπλέξει αντί να απλοποιήσει τα πράγματα κάνοντας τεράστια ζημιά σε μικρές επιχειρήσεις, εργαζόμενους και οικογένειες. Πρακτικά αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει μοιραία του εμπόρους- καταστηματάρχες να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, ενώ το μεγάλο μερίδιο της αγοράς θα περάσει στα χέρια των πολυεθνικών και των πολυκαταστήματων.
Επιμένουμε ότι το επιχειρείν δε χρειάζεται χρόνο άλλα χρειάζεται κίνητρα διευκόλυνσης στη φορολογία, στις εισφορές, στη ρευστότητα και ένα γενικότερο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα προσελκύει επενδύσεις και θα «επιδοτεί» την μικρομεσσαία επιχείρηση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τόσα χρόνια ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της χώρας στηρίζεται από την μικρομεσσαία επιχείρηση».