Παρασκευή, 04 Δεκ, 2020

  •  Με νομοθετική ρύθμιση η ανώτατη τιμή στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, όπως είχε ζητήσει ο Τάσος Μπαρτζώκας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.Κατάθεση  Ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
  • Ο Δήμος Νάουσας προχωρά στην δημιουργία της «Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη»
  • Αποκλειστική συνέντευξη με τον επικεφαλής της ΛΑΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλο
  • Πανδημία: Τα "γιατί" της τραγωδίας του δεύτερου κύματος στην Ελλάδα
 Με νομοθετική ρύθμιση η ανώτατη τιμή στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, όπως είχε ζητήσει ο Τάσος Μπαρτζώκας1 Φρόσω Καρασαρλίδου: Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.Κατάθεση  Ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ 3 Ο Δήμος Νάουσας προχωρά στην δημιουργία της «Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη»4 Αποκλειστική συνέντευξη με τον επικεφαλής της ΛΑΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλο5 Πανδημία: Τα "γιατί" της τραγωδίας του δεύτερου κύματος στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί πραγματικότητας...

Η ...παγκοσμιοποίηση θα μας σώσει από τον κορονοϊό, ισχυρίζονται διάφοροι αρθρογράφοι, προσπαθώντας να απαντήσουν στο αυταπόδεικτο γεγονός ότι η διαχείριση της πανδημίας από όλα τα καπιταλιστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους, με τα εκατομμύρια νεκρούς και τα διαλυμένα συστήματα Υγείας, φανερώνει τα ξεπερασμένα όρια αυτού του σ... Περισσότερα

Εκδήλωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Αλεξάνδρεια

από Η Άλλη Άποψη
Εκδήλωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Αλεξάνδρεια

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργάνωσε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές», την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο «Δημαρχείο». Ομιλητές ήταν:

Ηλίας Ιακωβίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Ευάγγελος Δόμανος, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας

Ολόκληρη η ομιλία του Ηλία Ιακωβίδη 

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι, εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης, σας καλωσορίζω μέσα από την καρδιά μου στην αποψινή μας πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στον Δήμο Αλεξάνδρειας και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας.

Διανύουμε χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, Δημοτικές – Περιφερειακές - Ευρωεκλογές και Εθνικές (όποτε πραγματοποιηθούν μέσα στην χρονιά).  Το ΚΚΕ καλείται να δώσει αυτή την μάχη με ενιαίο πολιτικό πλαίσιο, μιας και στο κέντρο της αντιπαράθεσης, εκ των πραγμάτων, θα βρεθούν μεγάλα πολιτικά ζητήματα όπως είναι οι εξελίξεις για την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας κι ανάπτυξης στη χώρα, σε συνδυασμό με τις αντιπαραθέσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ιμπεριαλιστικών κέντρων που μαίνονται ακόμη και στην περιοχή μας.

Σήμερα ο Δήμος Αλεξάνδρειας και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με το πολιτικό προσωπικό που τους στελεχώνει, συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης  για τις ανάγκες  του κεφαλαίου. Για αυτές τις ανάγκες σχεδιάστηκαν οι αναδιαρθρώσεις, όλα αυτά τα χρόνια, στην Τοπική Διοίκηση κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εντάθηκε με τα μνημόνια διαρκείας. Είδαμε περικοπές στην χρηματοδότηση του Δήμου, έως και 60% με τις ανάγκες των δημοτών να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, να διαχειρίζονται την ανεργία και την φτώχεια μέσα από τα προγράμματα ελαστικών μορφών  εργασίας (8μηνα & συμβάσεις χωρίς δικαιώματα), την ανεπάρκεια σε υποδομές και μεγάλα έργα, την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας καθώς και άλλων ζητημάτων που αναδεικνύουν την σημασία που έχει ο κεντρικός σχεδιασμός.

Τα προβλήματα που έρχονται κι επανέρχονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά. Εμείς, ο συνδυασμός της  «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με αυτές τις πολιτικές που θέλουν τον λαό παθητικό αποδέκτη τους. Είναι δεδομένο πως θα συγκρουστούμε με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «άξιος» συνεχιστής των προκατόχων του, της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (νυν Κίνημα Αλλαγής), αλλά και οποιουδήποτε λέει «συμβιβαστείτε με την άσχημη κατάσταση», «συνηθίστε στα ψίχουλα που περισσεύουν». Θα συγκρουστούμε με τα αποτελέσματα της μίζερης για το λαό, καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Θα βρεθούμε απέναντι στις διοικήσεις, και σε τοπικό επίπεδο, που κατά γράμμα εφαρμόζουν τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας χωρίς να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου αλλά απεναντίας λειτούργησαν και λειτουργούν αντίστροφα. Βρεθήκαμε απέναντί τους και το προηγούμενο διάστημα με τον εκλεγμένο μας Δημοτικό Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τον Χρήστο Αλευρά, με τον οποίο δώσαμε τη μάχη ανάδειξης των προβλημάτων καθώς και προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων.

Εδώ να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών έχουν περάσει από τις διοικήσεις του Δήμου, είτε ως δήμαρχοι/αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τα κόμματά τους είναι αυτά που έφεραν κι επέβαλαν τα μνημόνια στον λαό της χώρας κι αντίστοιχα στους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Οπότε ας τα αφήσουν κατά μέρος τα περί «ανεξάρτητων» κι «ακομμάτιστων», διότι έχουν μερίδιο ευθύνης για την συνολική εικόνα του σημερινού Δήμου της Αλεξάνδρειας.

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι.

Στην «Λαϊκή Συσπείρωση» εξετάζοντας τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αλεξάνδρειας, επικεντρώνουμε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, όπως αυτά που αφορούν την ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη, την εργασία, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς επίσης και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που συνδέονται με το επίπεδο και τους όρους ζωής του λαού της περιοχής μας. Τονίζουμε ιδιαίτερα το ξεκλήρισμα των αγροτών μας με απαξίωση δυναμικών καλλιεργειών, των οποίων κατέχουμε την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα παραγωγής τους, ενώ θα αναφερθώ στο αξιόλογο παράδειγμα αυτό των ζαχαρότευτλων, όπου με την υποβάθμιση και συρρίκνωση της καλλιέργειας καθώς και με το κλείσιμο της ΕΒΖ καταδικάστηκε σε αφανισμό μια ολόκληρη αλυσίδα παραγωγής. Επίσης, μέσα από την καθημερινότητά μας, διαφαίνεται και η εικόνα της κρίσης στον κόσμο του εμπορίου για το δήμο μας, πρώτον μέσα από την μειωμένη κίνηση της αγοράς λόγω της εκτεταμένης φτώχειας και ανεργίας, η οποία ως αποτέλεσμα επέφερε την μείωση του τζίρου και δεύτερον από τα λουκέτα σε μαγαζιά κι επιχειρήσεις, που ήταν αποτέλεσμα της βαριάς φορολογικής επιβάρυνσης και της δεινής οικονομικής κατάστασης των επαγγελματιών.  Όσο για τους νέους και τις νέες, του Δήμου Αλεξάνδρειας, που νιώθουν αποκλεισμένοι λόγω των πολιτικών επιλογών, σε τοπικό αλλά κι εθνικό επίπεδο, τους λέμε πως δεν γίνεται το 2019 να ζούμε χωρίς δικαιώματα και να επαναπαυόμαστε με επιδόματα, τη λογική των «ελάχιστων», των «κατώτατων» μισθών αλλά και της «μαύρης» εργασίας, που στόχο έχουν να εξισώσουν προς τα κάτω τα δικαιώματά µας, ενώ θα τονίσω ότι το βασικό μέλημά μας είναι, μέσα από την ανάπτυξη παραγωγής & επιστήμης, να εξασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ζωής για μια κοινωνία όπου η σημερινή γενιά θα ζει αξιοπρεπώς.  

Μέσα σε όλα αυτά, σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αγνοούμε φυσικά και τις σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας που συνδέονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις ευρωατλαντικές επιλογές της αστικής τάξης της χώρας μας και την αναπτυσσόμενη κόντρα μεταξύ ΝΑΤΟ, Ρωσίας, Κίνας. Εδώ αναφορικά υπενθυμίζω το εμπάργκο της ΕΕ προς την Ρωσία που είχε επιζήμιο αντίκτυπο στον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Σχεδιασμοί που επιτάχυναν και τη Συμφωνία των Πρεσπών, που μας βρίσκει αντίθετους καθώς δεν λύνει τα προβλήματα αλυτρωτισμού παρά μόνο στρώνει το δρόμο για νέες παρεμβάσεις και διαιώνιση του διαίρει και βασίλευε στα Βαλκάνια.  Η θέση μας είναι κρυστάλλινη, σταθερή και διαχρονική.

Εμείς λοιπόν το μετερίζι μας, σε αυτόν τον αγώνα, το επιλέγουμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, στους αγρότες που ξεκληρίζονται. Εδώ διαφαίνεται ξεκάθαρα αυτό που λέμε συσπείρωση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων από τα κάτω απέναντι στους δυνάστες τους και πως ο ικανότερος διαχειριστής είναι ο ίδιος ο λαός. Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ και αποτελεί τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο. Βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του με βάση την κοινωνική και τεχνολογική εξέλιξη, κόντρα στην ανάπτυξη που ακολουθείται κι έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων.  

Φίλες και φίλοι

Με κριτήριο λοιπόν τα όσα τονίζω κι απορρέουν από τον κεντρικό άξονα του προγράμματος μας, θα πρέπει να οργανώσουμε τον Δήμο υλικοτεχνικά με τον απαραίτητο εξοπλισμό και σαφώς με επιστημονικό-εργατικό δυναμικό έτσι ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη όλες οι αλλαγές που χρειάζονται κι απαιτούνται στην υπηρεσία των Δημοτών.

Συγκεκριμένα θα πω τους τομείς που εστιάζουμε:

Υγειονομική περίθαλψη/Ασφαλιστική κάλυψη/Άποροι

-Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ότι η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλο το εύρος (πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια) με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στις σημαντικές διεκδικήσεις μας θα είναι η κάλυψη του Κέντρου Υγείας της Αλεξάνδρειας, λόγω ελλείψεων, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και η απαίτηση σύγχρονων υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες τον πολιτών. Να ενισχυθούν οι δομές όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» που βρίσκεται στο πλευρό των ανήμπορων συνδημοτών. Επίσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά του Δήμου τακτική επίσκεψη γιατρών για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών ως προς το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Παιδεία/Παιδικοί σταθμοί/Σχολεία 

-Από τις βασικές θέσεις μας είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, να δημιουργηθούν με κατάλληλες ενέργειες και διαδικασίες νέοι και να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό. Θα παλέψουμε για την στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των προνοιακών δομών για το παιδί, τα Νηπιαγωγεία, τα Σχολεία.

-Καταγραφή ελλείψεων

-Απαίτηση ελέγχων σε όλα τα σχολεία από τους αρμόδιους φορείς και εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των προβλημάτων που ενδεχόμενα θα εντοπιστούν.

-Δρομολόγηση αντισεισμικής μελέτης και θωράκισης λόγω παλαιότητας πολλών σχολείων του δήμου.

-Ενίσχυση των σχολείων με βιβλιοθήκες, εργαστηριακό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για μορφωτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

-Συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς & τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την αντιμετώπιση και λύση κάθε προβλήματος.

Ύδρευση/Αποχέτευση

-Το νερό πρέπει να υπάρχει ως δημόσιο αγαθό και να παρέχεται στους δημότες άφθονο με άριστη ποιότητα.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αποτελεί εμπόρευμα και γι’ αυτό απαιτούμε & διεκδικούμε πόσιμο νερό για όλους τους Δημότες, από άκρη σε άκρη, χωρίς χαράτσια.

-Να αξιοποιηθούν οι πηγές Αξού & 6 βρυσών.

-Να βγουν από τα συρτάρια ή να εκπονηθούν νέες μελέτες για την μεταφορά πόσιμου νερού σε όλους τους Δημότες.

-Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου όπου χρειάζεται κι επιβάλλεται.

-Τέλος για το ζήτημα του αποχετευτικού, να πραγματοποιηθεί επιτέλους μια ολοκληρωμένη μελέτη και να υλοποιηθεί, στο σύνολο της περιοχής, προς όφελος των πολιτών. Εν έτη 2019 και δεν υπάρχει σχέδιο για τα χωριά του Δήμου. Ένα σχέδιο/μελέτη που θα καλύπτει την διαφυγή των όμβριων υδάτων και θα διαχωρίζει το αποχετευτικό δίκτυο των ακαθάρτων. Για παράδειγμα το αποχετευτικό της  δημοτικής ενότητας Μελίκης θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένο και σε λειτουργεία από χρόνια. Η ευθύνη για το ότι δεν υπάρχει το έργο αυτό ακόμα, βαραίνει όλους όσους ήταν στην τοπική διοίκηση αλλά και τις κυβερνήσεις, που τέτοια έργα επειδή ακριβώς δεν αφορούν την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν τα θεωρούν επιλέξιμα.

Καθαριότητα

- Έχει κουράσει πραγματικά το σύνολο των δημοτών η αναποτελεσματικότητα στον τομέα αυτό. Είμαστε Δήμος χωρίς περιβαλλοντική ευαισθησία; Αναρωτιέμαι γιατί δεν πραγματοποιείται ανακύκλωση και οι μπλε κάδοι χρησιμοποιούνται για απορρίμματα. Καθαρές κουβέντες και καθαρό πρόγραμμα για μια πάγια και διαρκή ανάγκη που συνδέεται με την υγεία των δημοτών.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην υγειονομική βόμβα που υπάρχει στον Δήμο μας με την ονομασία ΣΜΑ, δηλαδή το Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που μοιάζει για χωματερή και είναι δυο βήματα έξω από την πόλη. Όλοι γνωρίζουμε το θέμα με τις φωτιές που προέκυψε το προηγούμενο διάστημα, τις τοξίνες που εισέπνευσαν οι κάτοικοι κοντά στην περιοχή όπως και τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα κλπ. Έχουμε κάνει παρέμβαση ως «Λαϊκή Συσπείρωση» και κοινοβουλευτικά με ερωτήσεις των Βουλευτών του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή και Σάκη Βαρδαλή, για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΜΑ της Αλεξάνδρειας.

- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο θέμα της καθαριότητας έχει ως θέση και στόχο την πλήρη οργάνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου, Καθαριότητας και του γραφείου Κίνησης, καθώς επίσης Προγραμματισμό & Συντηρήσεις.

Την επάνδρωση του όρχου οχημάτων αλλά και την απαίτηση για θέσεις εργαζομένων που θα μπορούν να καλύψουν την πάγια ανάγκη της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Αντισεισμική - Αντιπλημμυρική - Αντιπυρική Θωράκιση   με μελέτες και έργα που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν στην πόλη, για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων από τα ισχυρά φαινόμενα αλλά και μέτρων για την προστασία των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Συντήρηση Αστικής - Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό.

- Η κατάσταση στο δήμο Αλεξάνδρειας σε θέματα οδοποιίας είναι απελπιστική σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη, στις δημοτικές ενότητες και τους συνοικισμούς τους. Από την πλευρά μας θα γίνει πλήρη καταγραφή των σημείων όπου επιβάλλεται συντήρηση όπως επίσης και μελέτη για αλλαγή οδοστρώματος εκεί που απαιτείται, ενώ βασικό ζήτημα και μέλημά μας είναι και η πλήρης σηματοδότηση, στην αστική & αγροτική οδοποιία.

- Συνεργασία του Δήμου, για διάφορα ζητήματα της κυκλοφορίας και της οδοποιίας, με Αστυνομία & άλλους φορείς προς όφελος των πολιτών.

Στήριξη των Αγροτών & Επαγγελματιών.

-  Η περιοχή μας είναι κατεξοχήν αγροτική. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες, και κυρίως οι μικρομεσαίοι αγρότες, που πλήττονται πρώτοι απ’ όλους, θα πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο ώστε να μείνουν στα χωράφια τους. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα στο δήμο θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, προτείνοντας και ψηφίζοντας κάθε μέτρο που θα τους βοηθά και θα τους ελαφρύνει ενώ θα  καταψηφίζονται αυτά που θα έρχονται για να τους ξεκληρίσουν. Στα ζητήματα των αποζημιώσεων, του κόστους παραγωγής, που περιλαμβάνει φθηνή και επαρκής άρδευση, στραγγιστικά - αντιπλημμυρικά έργα, σταβλικές εγκαταστάσεις, ηλεκτροδοτήσεις, αγροτική οδοποιία, παράβολα και χαράτσια κ.ά., τονίζουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους. Θα συγκρουστούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στις κατασχέσεις σπιτιών, χωραφιών, για χρέη λογαριασμών και πληρωμών των αγροτών καθώς και για χρέη στο δήμο, όπως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση Σύριζα, αλλά σιωπηλά έχει αποδεχθεί η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα. Κανένα χωράφι, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίξαμε τον αγώνα των αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που ήταν στο δρόμο πάνω από 20 μέρες και καταδικάζουμε την εχθρική και αυταρχική στάση της κυβέρνησης αλλά και την ένοχη σιωπή της ΝΔ και των άλλων κομμάτων στα δίκαια αιτήματα τους.

- Οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες του δήμου από την άλλη βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας. Μέρα με τη μέρα οδηγούνται στο μαρασμό και το κλείσιμο. Η αναδουλειά χτυπάει κόκκινο. Στα χαράτσια και τη φοροληστεία της κυβέρνησης προστίθενται τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, οι υπέρογκοι λογαριασμοί ύδρευσης, τα πρόστιμα και τα παράβολα της γραφειοκρατίας, όταν την ίδια στιγμή με διαδικασίες φαστ τρακ δίνεται γη και ύδωρ σε μεγαλοεπιχειρηματίες και επενδυτές, όπου την ανάπτυξη του τόπου μας την βλέπουν στην κάνναβη και την χασισοκαλλιέργεια. Όσοι στηρίζουν άραγε αυτή την ανάπτυξη, τύπου Κολομβίας, θα συμφωνούσαν τα παιδιά τους να κάνουν χρήση; Σίγουρα όχι. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το αφήγημα της ανάπτυξης στο οποίο όλα τα κόμματα συμφωνούν. Για τους επαγγελματίες του τόπου όποια ελάφρυνση περνά και εξαρτάται από την διοίκηση του δήμου θα βρει τη στήριξη μας και φυσικά δεν μπορούμε να δεχθούμε τις κατασχέσεις για χρέη προς αυτόν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Την κρίση να την πληρώσουν όσοι κέρδισαν πριν από αυτή και κερδίζουν ακόμα και μέσα σε αυτή.

Ζητήματα  των  συγκοινωνιών στο Δήμο μας.

- Μελέτη για την δημιουργία Αστικής συγκοινωνίας και την σύνδεση όλων των οικισμών του Δήμου Αλεξάνδρειας μεταξύ τους.

- Αξιοποίηση του Σιδηρόδρομου που διέρχεται από τον Δήμο μας. Στο Πλατύ βρίσκεται ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος που συνδέει ουσιαστικά όλη την Ελλάδα με την περιοχή μας. Τα προηγούμενα χρόνια σταθήκαμε ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και στην ιδιωτικοποίηση του.

Πολιτισμός – Αθλητισμός

- Εξασφάλιση των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών στην Τέχνη και τον Πολιτισμό

- Ενίσχυση της Βιβλιοθήκης και περαιτέρω ανάδειξής της μέσα από στήριξη αλλά και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής ή ερασιτεχνικής δημιουργίας.

- Βελτίωση των υπάρχων υποδομών και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, εκεί που οι αυξημένες ανάγκες απαιτούν, κατάλληλων για τη Φυσική Αγωγή και τον  Αθλητισμό της νεολαίας.

- Προσπάθεια για ανάπτυξη του κοινωνικού λαϊκού τουρισμού, των δωρεάν διακοπών για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους άνεργους.

 

Προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Διευθύνσεων & Τμημάτων με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση στις ανάγκες των Πολιτών. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό και τον κινητήριο μοχλό ενός Δήμου, να είναι σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση ως προϋπόθεση την λειτουργία ομαδικής δουλειάς που θα την εισπράττει ο λαός της Αλεξάνδρειας.

 

Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να μιλήσει αποφασιστικά και μαχητικά ο λαός, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι μισθωτοί επιστήμονες, οι γυναίκες, οι νέοι και νέες παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Με την ψήφο τους να υψώσουν την αντίθεσή τους στην κυρίαρχη πολιτική και να δείξουν πως δε συναινούν, δεν υποκύπτουν, δεν παραπλανώνται, δεν ανέχονται την κοροϊδία και το ψέμα. Με την ψήφο τους να βροντοφωνάξουν ότι υπάρχει λαϊκή λύση και διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος πολιτικής, οικονομικής & κοινωνικής επιλογής. Έτσι κι εμείς λοιπόν, ως Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε τους πολίτες της Αλεξάνδρειας να τολμήσουν τώρα και να συσπειρωθούν - να παλέψουν μαζί μας, πέρα από την πολιτική τους τοποθέτηση και χωρίς προκαταλήψεις, ώστε να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους και ν’ αποκτήσει νόημα ο αγώνας τους, που θα βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες και το μέλλον τους. Αυτός είναι ο δρόμος διεκδίκησης που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα

 Σε αυτές τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις ο λαός έχει πλέον την πείρα να κάνει την σωστή επιλογή με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σε Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές και την στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το κόκκινο γαρύφαλλο, στους Δήμους και Περιφέρειες.

Σας ευχαριστώ πολύ & καλό αγώνα.

Έχει διαβαστεί 136 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 6 ως 9 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 7 ως 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 198 επισκέπτες και 1 μέλος.