Παρασκευή, 10 Απρ, 2020

  • Χωρίς άλλη καθυστέρηση μέτρα για την προστασία των Ρομά οπό τον κορονοϊό
  • Μέχρι 10 Μαΐου κλειστά τα σχολεία
  • Ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στη Νάουσα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης του Δ.Νάουσας
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ EUROGROUP
  • Διανομή τροφίμων κατ΄οίκον σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ
  • ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία γονιών και μαθητών!
Χωρίς άλλη καθυστέρηση μέτρα για την προστασία των Ρομά οπό τον κορονοϊό1 Μέχρι 10 Μαΐου κλειστά τα σχολεία2 Ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στη Νάουσα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης του Δ.Νάουσας3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ EUROGROUP4 Διανομή τροφίμων κατ΄οίκον σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ 5 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία γονιών και μαθητών!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της διοίκησης της Περιφέρειας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της διοίκησης της Περιφέρειας
Στην καταψήφιση του προϋπολογισμού για το 2020 προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Στην τοποθέτησή της η παράταξη επισήμανε πως ο νέος προϋπολογισμός «υποτάσσεται, όπως άλλωστε και ο κρατικός προϋπολογισμός, στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης» και στις «προτεραιότητες που θέτουν η αστική τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι γενικά και στην περιοχή μας».

Τόνισε επίσης πως «ευθυγραμμίζεται αυστηρά - με βάση και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την κατάρτισή του - με το αντιλαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, τους μνημονιακούς νόμους που συνδιαμόρφωσαν διαδοχικές κυβερνήσεις». Υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές τα έσοδα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι δαπάνες για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών κινούνται και φέτος στα ίδια πολύ χαμηλά επίπεδα, αποδεικνύει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν αφορά σε καμιά περίπτωση την έστω και μερική επιστροφή των παρακρατηθέντων από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, την έστω και μερική αποκατάσταση της υποχρηματοδότησης που έχει τραγικές συνέπειες».

Σχετικά με το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης, αναφέρθηκε πως «το πλαίσιο στο οποίο κινείται και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι προσδιορισμένο μέσα από το Μεσοπρόθεσμο 2018 - 2022. Οσο και αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εδώ και εκφράζονται και στα μεγέθη του προϋπολογισμού οι προβλέψεις του μεταμνημονιακού μνημονίου, τα ματωμένα πλεονάσματα».

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε πως δεν θα μπει στη διαδικασία κατάθεσης δικής της «εναλλακτικής πρότασης» για τον προϋπολογισμό, κομμένης και ραμμένης στο ασφυκτικό πλαίσιο της ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης, όπως προβλέπεται και από τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης ΝΔ, με βάση τον οποίο «αυτό που βασικά επιδιώκεται είναι να μην αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο το αντιλαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, να προχωρήσουν χωρίς κωλύματα και αντιστάσεις οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα με τη συνδρομή και της Τοπικής Διοίκησης».

Αντίθετα, η παράταξη κατέθεσε προς τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής ένα σχέδιο αντεπίθεσης «για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, οι δυνατότητες για την κάλυψή τους αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για ένα άλλο ελπιδοφόρο μέλλον»:

-- Για αύξηση της χρηματοδότησης και της Περιφέρειάς μας, η οποία θα προέλθει από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας και τον περιορισμό, την κατάργηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ, την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.

-- Για απαραίτητες προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, στήριξη του προσωπικού της Περιφέρειας.

-- Για έργα και υποδομές που τώρα είτε δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την ΕΕ και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα - ΕΣΠΑ, είτε «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα του συγκεκριμένου προϋπολογισμού, που αποδεδειγμένα δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.

-- Για αντιπλημμυρικά έργα, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ανά Περιφερειακή Ενότητα, αντισεισμική θωράκιση και ενίσχυση - επικαιροποίηση των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας. Αλλά και έργα για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για τα ποτάμια μας, τις λίμνες μας, το Θερμαϊκό, για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Εργα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ακόμα, μέτρα και ένταση των ελέγχων για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, για την αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Ταυτόχρονα, να μη χρυσοπληρώσουμε άμεσα και έμμεσα τη λειτουργία των πανάκριβων νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων που ανήκουν σε ιδιώτες. Να μην προχωρήσει η καρκινογόνα καύση.

Και βεβαίως έργα για τη συντήρηση και ανάπτυξη του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, της αγροτικής οδοποιίας, τη βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, την αντιμετώπιση της απαράδεκτης καθυστέρησης του μετρό, αλλά και έργα για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, πρώην στρατοπέδων κ.λπ.

Έχει διαβαστεί 64 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 10 Απριλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 22 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 11 Απριλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 22 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 64 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά