Πέμπτη, 13 Αύγ, 2020

  • Στάχτη στα μάτια των αγροτών!
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού
  •  Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία από το «Κίνημα Αλλαγής για τα Ριζώματα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό: 262 κρούσματα!
  • Μητσοτάκης για Τουρκία: ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί
  • ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2020 Έλλειμμα ύψους 8,2 δισ. ευρώ τον Ιούλη
Στάχτη στα μάτια των αγροτών!1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού2  Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία από το «Κίνημα Αλλαγής για τα Ριζώματα 3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό: 262 κρούσματα!4 Μητσοτάκης για Τουρκία: ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί5 ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2020 Έλλειμμα ύψους 8,2 δισ. ευρώ τον Ιούλη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μέτρα εδώ και τώρα!

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και το λαό για την πανδημία και να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, συνολικά για την προστασία της υγείας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Τα χτεσινά νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και η εξέλιξη των κρουσμάτων ιδιαίτε... Περισσότερα

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της διοίκησης της Περιφέρειας

από Η Άλλη Άποψη
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της διοίκησης της Περιφέρειας
Στην καταψήφιση του προϋπολογισμού για το 2020 προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Στην τοποθέτησή της η παράταξη επισήμανε πως ο νέος προϋπολογισμός «υποτάσσεται, όπως άλλωστε και ο κρατικός προϋπολογισμός, στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης» και στις «προτεραιότητες που θέτουν η αστική τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι γενικά και στην περιοχή μας».

Τόνισε επίσης πως «ευθυγραμμίζεται αυστηρά - με βάση και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την κατάρτισή του - με το αντιλαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, τους μνημονιακούς νόμους που συνδιαμόρφωσαν διαδοχικές κυβερνήσεις». Υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές τα έσοδα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι δαπάνες για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών κινούνται και φέτος στα ίδια πολύ χαμηλά επίπεδα, αποδεικνύει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν αφορά σε καμιά περίπτωση την έστω και μερική επιστροφή των παρακρατηθέντων από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, την έστω και μερική αποκατάσταση της υποχρηματοδότησης που έχει τραγικές συνέπειες».

Σχετικά με το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης, αναφέρθηκε πως «το πλαίσιο στο οποίο κινείται και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι προσδιορισμένο μέσα από το Μεσοπρόθεσμο 2018 - 2022. Οσο και αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εδώ και εκφράζονται και στα μεγέθη του προϋπολογισμού οι προβλέψεις του μεταμνημονιακού μνημονίου, τα ματωμένα πλεονάσματα».

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε πως δεν θα μπει στη διαδικασία κατάθεσης δικής της «εναλλακτικής πρότασης» για τον προϋπολογισμό, κομμένης και ραμμένης στο ασφυκτικό πλαίσιο της ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης, όπως προβλέπεται και από τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης ΝΔ, με βάση τον οποίο «αυτό που βασικά επιδιώκεται είναι να μην αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο το αντιλαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, να προχωρήσουν χωρίς κωλύματα και αντιστάσεις οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα με τη συνδρομή και της Τοπικής Διοίκησης».

Αντίθετα, η παράταξη κατέθεσε προς τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής ένα σχέδιο αντεπίθεσης «για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, οι δυνατότητες για την κάλυψή τους αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για ένα άλλο ελπιδοφόρο μέλλον»:

-- Για αύξηση της χρηματοδότησης και της Περιφέρειάς μας, η οποία θα προέλθει από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας και τον περιορισμό, την κατάργηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ, την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.

-- Για απαραίτητες προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, στήριξη του προσωπικού της Περιφέρειας.

-- Για έργα και υποδομές που τώρα είτε δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την ΕΕ και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα - ΕΣΠΑ, είτε «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα του συγκεκριμένου προϋπολογισμού, που αποδεδειγμένα δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.

-- Για αντιπλημμυρικά έργα, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ανά Περιφερειακή Ενότητα, αντισεισμική θωράκιση και ενίσχυση - επικαιροποίηση των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας. Αλλά και έργα για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για τα ποτάμια μας, τις λίμνες μας, το Θερμαϊκό, για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Εργα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ακόμα, μέτρα και ένταση των ελέγχων για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, για την αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Ταυτόχρονα, να μη χρυσοπληρώσουμε άμεσα και έμμεσα τη λειτουργία των πανάκριβων νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων που ανήκουν σε ιδιώτες. Να μην προχωρήσει η καρκινογόνα καύση.

Και βεβαίως έργα για τη συντήρηση και ανάπτυξη του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, της αγροτικής οδοποιίας, τη βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, την αντιμετώπιση της απαράδεκτης καθυστέρησης του μετρό, αλλά και έργα για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, πρώην στρατοπέδων κ.λπ.

Έχει διαβαστεί 80 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 688 επισκέπτες και 0 μέλη.