Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα το μήνυμα του Πολυτεχνείου ``ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄΄ προσθέτοντας φέτος και το θέμα της Υγείας.

Η νεοσυντηριτική πολιτική της ΝΔ, δίνει το πραγματικό νόημα του συνθήματος που ακουγότανε στα χείλη όλων το 1973.

Ο πρωθυπουργός στη βουλή τόνισε ότι ``κάποιοι έχτιζαν καριέρες στο Πολυτεχνείο ξεχνώντας ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχτισε ένα και μοναδικό πράγμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μια δημοκρατία που απολαμβάνει από τη θέση του πρωθυπουργικού θώκου, αλλά και μία δημοκρατία που μπήκε στο στόχαστρο του, ώστε αν όχι να καταλυθεί, τουλάχιστον να περιοριστεί με αυταρχισμό και με εντολές που θυμίζουν εποχές της περιόδου 1967-1973, ώστε να περάσει την αντικοινωνική της πολιτική.

Επίκαιρο λοιπόν το σύνθημα για το ΨΩΜΙ, όπου χιλιάδες άνεργοι, υπο αναστολή εργαζόμενοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιώνουν την ανέχεια και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.  Τα ``ψίχουλα΄΄ που βαπτίζει η κυβέρνηση βοήθημα, δεν τους επιτρέπει να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή γι΄αυτούς και τις οικογένειες τους. Σαν να μην έφταναν αυτά, ψήφισε τον νέο πτωχευτικό νόμο που κρέμεται ως Δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του ελληνικού λαού, με τους άμεσους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Επίκαιρο το σύνθημα για την ΠΑΙΔΕΙΑ, όπου η υπουργός Παιδείας  κ. Κεραμεως με εντολή του Κ. Μητσοτάκη, γυρνά την εκπαίδευση στη δεκαετία του ΄60. Ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον αυταρχισμό, βάζει τα θεμέλια για την παρακολούθηση μέσω καμερών των μαθημάτων, επαναφέρει διδακτέα ύλη που είναι ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες, φέρνει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μέσα από διαδικασίες όχι μόνο αντιδημοκρατικές, αλλά και αντιεπιστημονικές. Παράλληλα  προσπαθεί να αποδυναμώσει το Δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, δίνοντας προκλητικά προνόμια στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επίκαιρο όμως και το σύνθημα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μέσα σε καταστάσεις Πανδημίας η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρήκε την ``χρυσή΄΄ ευκαιρία να καταλύσει με αυταρχικό τρόπο, βασικές ελευθερίες των πολιτών, που αντίκειται στο Σύνταγμα. Προσπαθεί να διαλύσει εργασιακά δικαιώματα που δόθηκαν αγώνες και χύθηκε αίμα για να κατακτηθούν από το εργατικό κίνημα. Όμως δεν σταματά εδώ, προχωρά σε μία ακόμη αντιδημοκρατική πρόκληση με την αυταρχική απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας έστω και με περιορισμένο αριθμό πολιτών. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής, είναι η  απαγόρευση της συνάθροισης πάνω των τεσσάρων ατόμων, γεγονός που είχε η κοινωνία να το ζήσει από την χούντα των συνταγματαρχών. Παράλληλα όμως με εμπροσθοφυλακή τα ΜΑΤ τρομοκρατεί και επιτίθεται σε φοιτητές, ανήμπορους πολίτες, αλλά και σε μικρούς μαθητές, δείχνοντας τη ``δημοκρατία΄΄ των αρίστων και του επιτελικού κράτους.

Φέτος όμως στο σύνθημα του Πολυτεχνείου προστίθεται και η ΥΓΕΙΑ. Η κυβέρνηση πιστή στη νεοσυντηρητική πολιτική και στις ιδεοληψίες της, άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, για την έγκαιρη προετοιμασία των δομών υγείας. Δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμού προσωπικού, δεν προετοιμάστηκαν και δεν αξιοποιούνται ΜΕΘ, δεν επίταξε ιδιωτικές κλινικές. Άφησε το καλοκαίρι να έρθουν τουρίστες ανεξέλεγκτα από χώρες που είχαν σοβαρό πρόβλημα με τον ιό του κορωνοϊου. Δεν πήρε μέτρα για τις δημόσιες συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα το δεύτερο κύμα, να βρει απροετοίμαστο το σύστημα υγείας  και μέσα σε δύο μήνες να έχουμε χιλιάδες κρούσματα, πάνω από χίλιους θανάτους και εκατοντάδες διασωληνομένους συμπολίτες μας, ρίχνοντας όμως την ευθύνη σε όλους και ειδικά στους νέους αλλά όχι  στον εαυτό της.

Σε αυτή την πολιτική του αυταρχισμού δεν μένουμε αδρανείς, δεν μένουμε παθητικοί θεατές. Παίρνουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μας ανήκει, ως κοινωνία.

Γιορτάζουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ κάτω απ΄αυτές τις ειδικές συνθήκες της Πανδημίας, σεβόμαστε την υγεία των συμπολιτών μας, τιμούμε τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Καταθέτουμε λουλούδια σε κάθε πόλη και δίνουμε την υπόσχεση ότι, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Καλούμε  την κυβέρνηση να πάρει την αντιδημοκρατική της απόφαση για τις συναθροίσεις πίσω, έστω και την τελευταία στιγμή.

Επίσης καλούμε τους Βουλευτές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν κάθε μορφή  αυταρχισμού και τρομοκρατίας της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ``ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄΄, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

                                                      

                                                                                          Γραφείο Τύπου

                                                                 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


Έχει διαβαστεί 513 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1010 επισκέπτες και 0 μέλη.