Του Αλέκου Χατζηκώστα * «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη) Μια γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια της 17χρονης μαθήτριας στο γράμμα που άφησε στους γονείς της όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει μαζί με τη φίλη της στην Ηλιούπολη: "Μπαμπά και μαμά, τρία χρόνια τώρα εί... Περισσότερα
Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Βέροια από το ΠΑΜΕ
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στο πάρκο της Ελιάς. Στους συγκεντρωμένους μίλησε η Στέλλα Ιακωβίδου μέλους τους Δ.Σ του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων – Ποτών Ημαθίας – Πέλλας.
Με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη συμβολική εκδήλωση τόνισαν ότι η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια: Ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Ξεκαθάρισαν ότι προετοιμάζονται από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών τους.
Με τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι απάντησαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης η οποία, επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους, επιχείρησε να φιμώσει τη φωνή τους την ώρα που δίνει πράσινο φως στην εργοδοσία να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση. Έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα για τη συνέχεια και στο κεφάλαιο που επιχειρεί να φορτώσει τη νέα κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.
Στεφάνια στο Μνημείο του Αντάρτη κατέθεσαν η Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ, το Τ.Σ της ΚΝΕ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.