Δεν πρόλαβε καλά καλά να πέσει η πρώτη βόμβα στα Στενά του Ορμούζ στη νέα φάση κλιμάκωσης της πολεμικής σύγκρουσης και τα αστικά επιτελεία βγήκαν παγανιά για να εξηγήσουν τις σημαντικές επιπτώσεις που θα έχουν οι εξελίξεις στο μεταφορικό κόστος, στην αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία, το πόσο θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό και τα μεγέθ... Περισσότερα
Συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Κουλούρας
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, παρά τη βροχή, πραγματοποιούν στον κόμβο της Κουλούρας αγρότες έπειτα από κάλεσμα τουΑγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.
«Κανένας εφησυχασμός καμιά αναμονή! Κλείνουμε τα αυτιά μας στις ψεύτικες ελπίδες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις ότι θα στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας! Προχωράμε στην κινητοποίηση για να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωράφια και τα χωριά μας, να μπορούμε να ζήσουμε από τον ιδρώτα μας!» σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος.
Οι αγρότες διεκδικούν αιτήματα που αφορούν την ίδια τους την επιβίωση όπως μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια, κατώτατες εγγυημένες τιμές και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
Σημαντικός σταθμός στη δράση τους είναι το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Agrotica».