Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

 • ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...
 • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
 • «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα
 • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?
 • Κούνια που τους κούναγε
 • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...1 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ2 «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα3 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?4 Κούνια που τους κούναγε5 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Άλυτα τα βασικά αγροτικά προβλήματα!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Άλυτα τα βασικά αγροτικά προβλήματα!

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τα βασικά αγροτικά προβλήματα- αιτία της δίκαιης κινητοποίησής της αγροτιάς- σε διάφορες περιοχές της χώρας  παραμένουν άλυτα. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι απαντώντας στα όσα δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός:

1. Είπε ότι ενώ στη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων υπήρξε δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος του αγροτοκτηνοτρόφου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα για το σταμάτημα αυτής της κατάστασης. Ομως τον διαψεύδουν ακόμα και τα επίσημα στοιχεία, που δείχνουν ότι το 2018, και ενώ η κυβέρνηση περηφανεύεται ότι περάσαμε στη «μεταμνημονιακή περίοδο», το αγροτοκτηνοτροφικό εισόδημα στη χώρα υπέστη μείωση 4,9%. Οι αγρότες ζητούν αναπλήρωση αυτού του χαμένου εισοδήματος, που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες τεράστιες απώλειες. Γι' αυτό βγήκαν στα μπλόκα, αλλά η κυβέρνηση απαντάει με τα ψίχουλα των κρατικών ενισχύσεων «de minimis» και μάλιστα όχι για όλους, αλλά για πολύ λίγους.

2. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση «θωράκισε την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική πληρωμή των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων από τους εμπόρους μέσα σε 60 ημέρες». Δεν γνωρίζει άραγε ο υπουργός ότι αυτός ο νόμος παραμένει «στα χαρτιά», καθώς οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραδίδουν - και δεν πωλούν - στους εμποροβιομηχάνους το σύνολο σχεδόν των προϊόντων τους σε «ανοιχτές» τιμές, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πόσο και πότε θα πληρωθούν; Οι αγρότες ζητούν εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα. Ζητούν άμεση πληρωμή με την παράδοση των προϊόντων - γι' αυτό βγήκαν στα μπλόκα - αλλά η κυβέρνηση «αγρόν ηγόραζε και ζεύγος βοών». Ο υπουργός στη συνάντησή του με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τον περασμένο Δεκέμβρη είχε δηλώσει πως «δεν γνώριζε» τίποτα για τις «ανοιχτές» τιμές και ...ενημερώθηκε σχετικώς, οπότε τώρα δεν δικαιολογείται να δηλώνει άγνοια, πόσο μάλλον να προβάλλει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

3. Ισχυρίζεται ακόμα ότι «πάρθηκαν μέτρα ελέγχου στο γάλα που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις ώστε να προστατευθούν οι παραγωγοί από αθέμιτες πρακτικές και αναβαθμίστηκαν ποιοτικά και ποσοτικά οι έλεγχοι». Και τότε πώς γίνεται και οι μεγαλογαλατάδες συνεχίζουν να προμηθεύονται με τις οκάδες ξένο γάλα, με αποτέλεσμα το ντόπιο να μένει απούλητο ή να παραδίδεται από τους παραγωγούς σε εξευτελιστικές τιμές; Οι κτηνοτρόφοι ζητούν ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) να κάνει ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο - γι' αυτό βγήκαν στα μπλόκα - και η κυβέρνηση απαντάει ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την προώθηση των ντόπιων προϊόντων στα Βαλκάνια, μέσω... της συμφωνίας των Πρεσπών! Και δεν το 'χαμε πάρει χαμπάρι ότι όλο αυτό το αμερικανοΝΑΤΟικό αλισβερίσι και πήγαινε - έλα για την κύρωση της συμφωνίας γινόταν για να στηριχθεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων!

Εχει σημασία, τέλος, η αναφορά του υπουργού ότι προετοιμάζεται «νομοσχέδιο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ώστε να είναι οργανωμένοι σε έναν ενοποιημένο συνδικαλιστικό φορέα». Το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το «ενιαίο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα», βέβαια, το αποκαλύπτουν τα «αγροτοδικεία», που οργιάζουν ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα μπορέσει να απαλλαγεί από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που αποτελεί «καρφί στο μάτι της». Δεν θα τα καταφέρει, όμως, καθότι οι αγρότες έχουν αγκαλιάσει με την εμπιστοσύνη τους αυτό το αγροτικό κίνημα, βλέποντας πως μόνο με τους αγώνες και τα μπλόκα μπορούν αρκετά να εμποδίσουν και κάτι να κερδίσουν. Αλλωστε, κι αυτά που ο υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση έδωσε στους αγρότες - αφορολόγητο όριο, αφορολόγητες επιδοτήσεις, αναβολή τέλους επιτηδεύματος, ακατάσχετο κ.ά. - κάτω από την αγωνιστική πίεση των μπλόκων τα έδωσε. Επομένως, τα μπλόκα είναι μεν από παλιά, αλλά δεν είναι ξεπερασμένα και σίγουρα είναι αποτελεσματικά, ακριβώς γιατί εκφράζουν τη συντονισμένη κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Έχει διαβαστεί 647 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 328 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)