Παρασκευή, 21 Ιούν, 2024

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη
  • Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων
  • Συλλυπητήριο μήνυμα
  • Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!
  • Διακόπτης
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη1 Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων2 Συλλυπητήριο μήνυμα3 Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!4 Διακόπτης5 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί καταπίνουν τη γλώσσα τους για τη ΛΑΡΚΟ;

Μία περίεργη Ομερτά επικρατεί...Στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα», έχει περάσει στα ψιλά και υπό τη σκιά άλλων θεμάτων η συζήτηση για την εγκληματική τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.Ως δια μαγείας εξαφανίζεται το θέμα, ενώ όπου εμφανίζεται... περνάνε στα ψιλά οι χιλιάδες διαδηλωτές που σχεδόν δώδ... Περισσότερα

Άλυτα τα βασικά αγροτικά προβλήματα!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Άλυτα τα βασικά αγροτικά προβλήματα!

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τα βασικά αγροτικά προβλήματα- αιτία της δίκαιης κινητοποίησής της αγροτιάς- σε διάφορες περιοχές της χώρας  παραμένουν άλυτα. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι απαντώντας στα όσα δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός:

1. Είπε ότι ενώ στη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων υπήρξε δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος του αγροτοκτηνοτρόφου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα για το σταμάτημα αυτής της κατάστασης. Ομως τον διαψεύδουν ακόμα και τα επίσημα στοιχεία, που δείχνουν ότι το 2018, και ενώ η κυβέρνηση περηφανεύεται ότι περάσαμε στη «μεταμνημονιακή περίοδο», το αγροτοκτηνοτροφικό εισόδημα στη χώρα υπέστη μείωση 4,9%. Οι αγρότες ζητούν αναπλήρωση αυτού του χαμένου εισοδήματος, που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες τεράστιες απώλειες. Γι' αυτό βγήκαν στα μπλόκα, αλλά η κυβέρνηση απαντάει με τα ψίχουλα των κρατικών ενισχύσεων «de minimis» και μάλιστα όχι για όλους, αλλά για πολύ λίγους.

2. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση «θωράκισε την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική πληρωμή των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων από τους εμπόρους μέσα σε 60 ημέρες». Δεν γνωρίζει άραγε ο υπουργός ότι αυτός ο νόμος παραμένει «στα χαρτιά», καθώς οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραδίδουν - και δεν πωλούν - στους εμποροβιομηχάνους το σύνολο σχεδόν των προϊόντων τους σε «ανοιχτές» τιμές, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πόσο και πότε θα πληρωθούν; Οι αγρότες ζητούν εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα. Ζητούν άμεση πληρωμή με την παράδοση των προϊόντων - γι' αυτό βγήκαν στα μπλόκα - αλλά η κυβέρνηση «αγρόν ηγόραζε και ζεύγος βοών». Ο υπουργός στη συνάντησή του με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τον περασμένο Δεκέμβρη είχε δηλώσει πως «δεν γνώριζε» τίποτα για τις «ανοιχτές» τιμές και ...ενημερώθηκε σχετικώς, οπότε τώρα δεν δικαιολογείται να δηλώνει άγνοια, πόσο μάλλον να προβάλλει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

3. Ισχυρίζεται ακόμα ότι «πάρθηκαν μέτρα ελέγχου στο γάλα που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις ώστε να προστατευθούν οι παραγωγοί από αθέμιτες πρακτικές και αναβαθμίστηκαν ποιοτικά και ποσοτικά οι έλεγχοι». Και τότε πώς γίνεται και οι μεγαλογαλατάδες συνεχίζουν να προμηθεύονται με τις οκάδες ξένο γάλα, με αποτέλεσμα το ντόπιο να μένει απούλητο ή να παραδίδεται από τους παραγωγούς σε εξευτελιστικές τιμές; Οι κτηνοτρόφοι ζητούν ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) να κάνει ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο - γι' αυτό βγήκαν στα μπλόκα - και η κυβέρνηση απαντάει ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την προώθηση των ντόπιων προϊόντων στα Βαλκάνια, μέσω... της συμφωνίας των Πρεσπών! Και δεν το 'χαμε πάρει χαμπάρι ότι όλο αυτό το αμερικανοΝΑΤΟικό αλισβερίσι και πήγαινε - έλα για την κύρωση της συμφωνίας γινόταν για να στηριχθεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων!

Εχει σημασία, τέλος, η αναφορά του υπουργού ότι προετοιμάζεται «νομοσχέδιο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ώστε να είναι οργανωμένοι σε έναν ενοποιημένο συνδικαλιστικό φορέα». Το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το «ενιαίο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα», βέβαια, το αποκαλύπτουν τα «αγροτοδικεία», που οργιάζουν ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα μπορέσει να απαλλαγεί από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που αποτελεί «καρφί στο μάτι της». Δεν θα τα καταφέρει, όμως, καθότι οι αγρότες έχουν αγκαλιάσει με την εμπιστοσύνη τους αυτό το αγροτικό κίνημα, βλέποντας πως μόνο με τους αγώνες και τα μπλόκα μπορούν αρκετά να εμποδίσουν και κάτι να κερδίσουν. Αλλωστε, κι αυτά που ο υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση έδωσε στους αγρότες - αφορολόγητο όριο, αφορολόγητες επιδοτήσεις, αναβολή τέλους επιτηδεύματος, ακατάσχετο κ.ά. - κάτω από την αγωνιστική πίεση των μπλόκων τα έδωσε. Επομένως, τα μπλόκα είναι μεν από παλιά, αλλά δεν είναι ξεπερασμένα και σίγουρα είναι αποτελεσματικά, ακριβώς γιατί εκφράζουν τη συντονισμένη κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Έχει διαβαστεί 695 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 580 επισκέπτες και 0 μέλη.