Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Ας είμαστε προσεκτικοί…

από Η Άλλη Άποψη
Ας είμαστε προσεκτικοί…

Σε σχετικό ρεπορτάζ της Μητρόπολης της περιοχής μας (www.imverias.g) διαβάζουμε : «Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου, Ελένης και Οσίου Νικοδήμου του Βεροιέως στην Βέροια, στο πλαίσιο της πανηγύρεως του Οσίου Νικοδήμου, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 23 Νοεμβρίου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο στην μνήνη του μακαριστού Κωνσταντίνου Κατσίφα….»

Στη δε σχετική ομιλία του τόνισε για τη σχετικά υπόθεση τα εξής: «…Ἄς ἀκούσουμε, λοιπόν, καί ἐμεῖς σήμερα τήν πατρική παράκληση τοῦἀποστόλου Παύλου, πού ἀπευ­θύνεται καί σέ μᾶς, καί ἄς φρο­ντί­σουμε νά καλλιεργήσουμε τήν ἑνό­τητα καί στήν Ἐκκλησία μας καί στήν πατρίδα μας καί γιά νά δίνουμε μέ τήν ἑνότητά μας τή μαρτυρία τοῦἸησοῦΧριστοῦστούς ἐγγύς καί τούς μακράν, ἀλ­λά καί γιά νά ἀποφεύγουμε ὅλοι μαζί ἑνωμένοι τούς κινδύ­νους οἱὁποῖοι ἐλλοχεύουν καί οἱὁποῖοι ἐπιβουλεύονται καί τήν Ἐκκλησία μας καί τήν πατρίδα μας, ὥστε ἡχάρη τοῦΘεοῦ, ὁὁποῖος εὐλογεῖτήν ἑνότητα, νά μᾶς ἐνισχύει πά­ντοτε, καί ἰδιαιτέρως στήν κρίσιμη ἐποχή τήν ὁποία διερχόμεθα ὡς Ἕλληνες, ὥστε νά εἴμεθα ἑνωμέ­νοι καί νά μήν δι­χα­ζό­μεθα,ἰδιαι­­τέρως σέ περι­πτώ­σεις θλιβερές καί περιστατικά λυ­πηρά, ὅπως ὁτρα­γικός θάνατος τοῦὁμογενοῦς ἀδελ­φοῦμας Κων­σταντίνου στούς Βουλιαράτες, ὁὁποῖος ἀγωνιζόταν γιά τά ἰδανικά του, γιά τήν ἑλ­λη­νική του ταυ­τό­τητα, γιά τήν ἱστο­ρία του, γιά τούς ἥρωες πού ἔπε­σαν ἐκεῖ, πολεμώντας γιά τήν Ἑλ­λάδα καί τήν ἐλευθερία της τό 1940, καί τούςὁποίους τιμοῦσε κά­θε χρόνο στίς 28 Ὀκτωβρίου. 

Ὅ­μως ὅλα αὐτά ἐνοχλοῦσαν κά­ποι­­ους πού δέν ἤθελαν νά βλέ­πουν στόν τόπο αὐτό τήν ἑλλη­νι­κή ση­μαία, πού δέν θέλουν νά μήν ὑπάρ­­χουνἐκεῖοὔτε ἡἑλληνική μει­ονότητα καί γι᾽αὐτό τόν σκό­τωσαν. Σκοτώθηκε ἄδικα ἀλλά ἡρωι­κά, γιατί ἡρωικός εἶναι ὁθά­νατος, ὅταν εἶναι γιά τά ἰδανικά μας, γιά ἰδανικά ὑψη­λά, ὅταν εἶναι γιά τό δίκαιο καί τήν ἀλή­θεια.

Γι᾽αὐτό καί ἐμεῖς προσευχόμεθα σήμε­ρα ὁΘεός νά ἀναπαύσει τήν ψυχή του καί νά τοῦχαρίσει τήν αἰ­ώνια ζωή ἀντί τῆς προσκαίρου πού τόσο γρήγορα καί ἄδικα στερήθηκε.»

Παρουσιάζουμε ταυτόχρονα (ΦΩΤΟ) από την εκμετάλλευση του όλου γεγονότος από την πλευρά της «Χρυσής Αυγής» μέσα από το επίσημο site της.

Η ηγεσία της εκκλησίας τοπικά φυσικά και έχει δικαίωμα να κάνει μνημόσυνο σε όποιο επιθυμεί. Όμως θα πρέπει να πάρει υπόψη της ότι  δυστυχώς συνεχίζεται η εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους των δύο χωρών, του θανάτου και της κηδείας του Κ. Κατσίφα, που έπεσε νεκρός στις 28 Οκτώβρη μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία και από αυτήν άποψη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική!

Κατά τη γνώμη μας τα γεγονότα, στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, που οδήγησαν στην εκτέλεση ενός ομογενή, από την αλβανική αστυνομία, πρέπει πλήρως να διερευνηθούν. Από κει και πέρα η εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών, είναι κάτι που μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί, οι αλληλοτροφοδουτούμενοι εθνικισμοί, ακόμη και οι συζητήσεις για αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.

 

 

Έχει διαβαστεί 339 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 294 επισκέπτες και 0 μέλη.