Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια1 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!2 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.3 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας4 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω5 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

Ασχολείσαι ακόμη με τα κοινά;

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ασχολείσαι ακόμη με τα κοινά;

Γράφει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, φαρμακοποιός, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας


Με έλεγε πριν μερικές μέρες φίλος γιατρός... μα είσαι χαζός και ασχολείσαι ακόμη με  τα κοινά. Προσπάθησα να αποφύγω την απάντηση με ένα μορφασμό και δεν ξέρω ειλικρινά τι κατάλαβε. Τι άραγε να φταίει όταν καταξιωμένοι επαγγελματίες και ειδικά επιστήμονες απαξιώνουν τον τρόπο λειτουργίας του κράτους; Αλήθεια φταίει η διαχείριση της εξουσίας η φταίνε τα άτομα που, με εκλογικές διαδικασίες, καλέστηκαν να λειτουργήσουν; Πάντα πίστευα και δεν αλλάζω γνώμη ότι τα άτομα αποκαρδιώνουν  τους πολίτες. Οι ιδεολογίες είναι συγκεκριμένες και καλούνται φυσικά τα άτομα που πιστεύουν σε αυτές να υπηρετήσουν.

 Προσωπικά βλέπω και λυπάμαι ειλικρινά τίποτα από αυτά δεν συμβαίνουν. Όσον αφορά το κεντρικό κράτος σε κυβερνητικό επίπεδο μόνο ανθρώπους με ιδεολογίες δεν διακρίνω. Απλά ευκαιριακές καταστάσεις της στιγμής. Οι αρχηγοί κομμάτων ειδικά αυτών που είναι πιο κοντά στη διακυβέρνηση κάνουν επιλογές ανθρώπων που θα φέρουν ψήφους στην παράταξη, αξιόλογους ενδεχομένως, αλλά ο τελικός σκοπός είναι η βραδιά των εκλογών να βάψει με το χρώμα της παράταξης το χάρτη στο πανελλήνιο. Έτσι ζούμε σήμερα μια κατάσταση που δυστυχώς δεν χαίρει εκτίμησης.

 Ειλικρινά τι σχέση έχει η ιδεολογία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αυτό που σήμερα βλέπουμε; Η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς τα ονόματα, γνωστά στο πανελλήνιο, διοικούν αυτή την έρμα τη χώρα επί πολλά χρόνια. Πολλά ή λίγα τα ένσημα τους δεν ενδιαφέρουν κανέναν όταν το αποτέλεσμα της διαχείρισης δεν έχει να κάνει με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με προσωπικές σχέσεις. Δυστυχώς αν εξαιρέσουμε μερικές αξιόλογες προσωπικότητες επικρατεί το δούναι και λαβείν. Αχυράνθρωποι διορίζονται χωρίς κάποιο ιδιαίτερο προσόν. Απλά τοποθετούνται σαν πιόνια πάνω στη σκακιέρα της κυβέρνησης μη τυχόν το πάζλ έχει κενά. Απορώ ειλικρινά με τους κυβερνώντες πως άνθρωποι που πιστεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία χρησιμοποιούν το δημόσιο για επιβίωση. Καταλαμβάνουν έμμισθες δημόσιες θέσεις  ενώ διακονούν άλλο. Αποτυχημένοι στην ιδιωτική τους ζωή αλλά υποχείρια όργανα του κομματικού μηχανισμού καταλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις διαχείρισης αφήνοντας έξω άτομα καταξιωμένα και εκπαιδευμένα.Εξαργύρωση προεκλογικών υποσχέσεων.Πολύ άσχημα ηχεί η άποψη συνταξιούχου απόστρατου για τη θέση διοικητή σε νοσοκομείο μόνο και μόνο επειδή  σαν κομματικός μεγαλοπαράγοντας αντάλλαξε την κάθοδό του στις εκλογές με το ρουσφέτι και μάλιστα από τον αρχηγό του κόμματος. Τι να πούμε για ένα σωρό θέσεις ειδικών υποτίθεται συμβούλων. Αχ Ελλαδίτσα μου μέχρι πότε θα σε προσβάλλουν; Δεν είναι τυχαίο που βρισκόμαστε εδώ και ούτε παράδοξο που ενεργοί νέοι επιστήμονες εγκατέλειψαν τη χώρα και προσφέρουν με τις γνώσεις του σε άλλα κράτη.

 Μια λέξη του φίλου έγινε αφορμή να αξιολογήσω κάποια πράγματα σχετικά με την δική μου εμπλοκή στη διαχείριση των κοινών. Πάντα πίστευα πως είναι καθήκον όλων μας να προσφέρουμε όταν οι συνθήκες επιτρέπουν. Η κοινωνία πρόσφερε πολλά σε κάποιους από εμάς και η ανταπόδοση ήταν επιτακτική ανάγκη. Η δική μου ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά είχε αυτή ακριβώς την έννοια.Της προσφοράς.  Οι τοπικές κοινωνίες είναι ο χώρος που καθημερινά λειτουργούμε, εργαζόμαστε και ζούμε με τις οικογένειες και τους φίλους μας. Η πόλη έχει ανάγκη ικανών ανθρώπων να την διοικήσουν και θα επιτύχουν μόνο αυτοί που θα την δουν σαν ερωμένη και όχι απλώς σαν διαχειριστές θα προσφέρουν. Η αγάπη για την πόλη είναι η βασική προϋπόθεση αφιέρωσης και προσφοράς.

 Ελπίζω να μην διέψευσα κατά το πρόσφατο παρελθόν τις προθέσεις μου και ευελπιστώ να μαι εξίσου χρήσιμος και σήμερα.

 Φίλε μου σέβομαι την άποψη σου…

 


Έχει διαβαστεί 2576 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 149 επισκέπτες και 0 μέλη.