Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά1 Υπερπροβολή 2 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως3 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας4 Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας5 Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

Βούρκος

από Η Άλλη Άποψη
Βούρκος

Από την ώρα που η κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαρροές για τις ναζιστικές παραφυάδες και τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές, οι γνωστές αντικομμουνιστικές γραφίδες ανέσυραν όλη την ευρω-σαπίλα και τις άθλιες θεωρίες των «δύο άκρων», θυμίζοντας τα «αντικομμουνιστικά μνημόνια» και τη θέσπιση της 23ης Αυγούστου ως «μέρας μνήμης της ΕΕ για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού», που εξισώνει ανιστόρητα τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Αυτά τα αναμασήματα επιστρατεύουν για να «απαντήσουν» στην ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, ότι στη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί επικίνδυνες γενικεύσεις που θα αφήνουν χώρο στην απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων». Στην πραγματικότητα, τα αντανακλαστικά τους και η επίκληση της πολιτικής της ΕΕ, με την οποία διώκονται σε μια σειρά χώρες Κομμουνιστικά Κόμματα και Νεολαίες, απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα, επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ για τους κινδύνους που καταγγέλλει.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε ότι υπέγραφε ως κυβέρνηση την περιβόητη ευρωπαϊκή «διακήρυξη του Σιμπίου», που μιλούσε για «Σιδηρούν παραπέτασμα», και ενσωμάτωσε ως κυβέρνηση μια σειρά από ευρωενωσιακές Οδηγίες περί «καταπολέμησης του ριζοσπαστισμού», που η διασταλτική τους ερμηνεία βάζει στο στόχαστρο το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του.

Αυτός ο βούρκος είναι που μέσω και της εξίσωσης «ξεπλένει» τα ναζιστικά αποβράσματα, τα οποία αμολάει και μαζεύει το σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Από 902.gr
Έχει διαβαστεί 2950 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 359 επισκέπτες και 0 μέλη.