Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα1 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου2 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν3 Αμερικανιές...4 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας5 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πολιτική και διαχείριση

από Η Άλλη Άποψη
Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πολιτική και διαχείριση

του Αλέκου Χατζηκώστα

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Βέροιας τη Δευτέρα 21/1 με βασικά θέματα τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα, ανέδειξε κατά τη γνώμη μας ορισμένα γενικότερα πολιτικά ζητήματα.

1. Το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και για τα ζητήματα αυτά. Ουσιαστικά οι Δήμοι έχουν μετατραπεί σε γρανάζια της κεντρικά ακολουθουμένης (αντιλαϊκής) πολιτικής, σε «αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες» , χωρίς ουσιαστική αυτοτέλεια. Η κατάρτιση των παραπάνω γίνεται υπό το «άγρυπνο μάτι» του Παρατηρητηρίου, ενώ και η διαδικασία συζήτησής τους είναι αυστηρά ελεγχόμενη, χωρίς δικαίωμα ακόμη και κατά να υπάρχει!

2. Το Δ.Σ είναι κατεξοχήν πολιτικό όργανο και όχι υπηρεσία του Δήμου. Πολύ απλά το Δ.Σ θα πρέπει πρώτιστα να εξετάζει τα ζητήματα πολιτικά και με βάση αυτό να δίνει κατευθύνσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την πρακτική εφαρμογή τους. Κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό έλειψε, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Φυσικά αυτό συμβαίνει πέρα απ’ τα’ άλλα και εξαιτίας του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ συμφωνεί στα «βασικά» πολιτικά διακυβεύματα και δεν διαφωνεί με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο καθώς και με την ουσία της κεντρικά ακολουθούμενης πολιτικής και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, αντίθετα συχνά στο όνομα του «ρεαλισμού» βοηθά-πρωτοστατεί στην υλοποίησή της.

3. Το ζητούμενο της «συναίνεσης» από πολλούς συμβούλους που εκφράστηκαν παρόμοια, δεν έχει να κάνει πάντα με την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Οι δημότες απαιτούν λύσεις για τα βασικά τους προβλήματα. Λύσεις που δεν μπορούν να δοθούν όσο οι δημοτικές αρχές και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ακολουθουμένη πολιτική, όσο μετατρέπονται σε απλούς διαχειριστές της μίζερης κατάστασης.

Υπάρχουν παραδείγματα στην Ελλάδα αγωνιστικής αντιμετώπισης. Οφείλουν να τ’ ακολουθήσουν!

Έχει διαβαστεί 475 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Κόβοντας …πίτες!
Επόμενο άρθρο
Κόβοντας …πίτες!

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 247 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)