Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά1 Υπερπροβολή 2 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως3 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας4 Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας5 Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

Διαρκής μομφή και λερωμένες φωλιές

από Η Άλλη Άποψη
Διαρκής μομφή και λερωμένες φωλιές

Κάποιος "κακεντρεχής" θα μπορούσε να πει "τι τα θέλει το ΚΚΕ αυτά τα περί διαρκούς μομφής στην κυβέρνηση της ΝΔ" ωστόσο αυτή η διαρκής μομφή έχει μεγάλη σημασία. Έχει μεγάλη σημασία και γιατί την έκανε πράξη με τη στάση του μέσα κι έξω από τη Βουλή το ΚΚΕ αλλά και γιατί τα υπόλοιπα κόμματα και με τη γενική στάση τους τα τελευταία 4 χρόνια και ειδικά για το θέμα των υποκλοπών έχουν κάτι παραπάνω από λερωμένη τη φωλιά τους. Τι εννοούμε;

- Δεν αποτελούσε καμία μομφή προς τη ΝΔ η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε να προτείνει υπουργό υγείας κοινής αποδοχής την περίοδο της πανδημίας, πότε να προτείνει αρχηγό της ΕΛΑΣ κοινής αποδοχής, πότε να προτείνει κοινή επιτροπή με τη ΝΔ και άλλους για το μοίρασμα του ταμείου ανάκαμψης. Ούτε ακούσαμε εμείς -ούτε και άλλος κανείς εδώ που τα λέμε- ως μομφή τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγους μήνες, που προέτρεπε τους φοιτητές να μην απαντήσουν με "ένταση" στην αστυνομική βία στα πανεπιστήμια. Ούτε βέβαια αποτελεί κάποια "μομφή" προς την κυβέρνηση και το σύστημα η αυτοπροβολή του ΣΥΡΙΖΑ ως εγγυητή της "κοινωνικής συνοχής", ούτε φυσικά αποτελούν κάποια μομφή οι υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ - δίπλα σε αυτές της ΝΔ- κάτω από τα ανατριχιαστικά φιρμάνια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

- Αντίστοιχα δεν αποτελούσε κάποια μομφή προς την κυβέρνηση η στάση του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό είναι και μόνο το γεγονός ότι την τροπολογία της ΝΔ που απαγόρευε στους παρακολουθούμενους να ενημερώνονται για το αν έχουν υπάρξει στόχοι παρακολούθησης, τροπολογία που την "λούστηκε" ολόκληρη το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του, το ΠΑΣΟΚ την είχε ψηφίσει!

- Ειδικά για το θέμα των υποκλοπών, σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, αυτό για την δήθεν προστασία των προσωπικών δεδομένων, όλα τα άλλα κόμματα -ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Μέρα 25, Ελληνική Λύση- όχι μόνο δεν άσκησαν κάποια μομφή αλλά το υπερψήφισαν! Όλοι τους με διακυμάνσεις μάλιστα έλεγαν ότι είναι πολύ καλό το νομοσχέδιο γιατί εναρμόνιζε την ελληνική νομοθεσία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ! Ψήφισαν "ΝΑΙ" δηλαδή σε ένα νομοσχέδιο που οι αστερίσκοι και οι παραπομπές όχι απλά ακυρώνουν τις όποιες διακηρύξεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αλλά καθιστούν τον καθένα και την καθεμιά πολύτιμη πηγή πληροφορίας για κάθε πτυχή της ζωής του και ασφαλώς για κάθε "πρακτορείο"... Πάντα στο όνομα της "εθνικής ασφάλειας"!

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ένα μακρύ κατάλογο νομοσχεδίων της ΝΔ που υπερψήφισαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν χρειάζεται.

Πραγματική, διαρκής μομφή στην κυβέρνηση, το σύστημα και το εχθρικό για τον λαό κράτος αποτέλεσε και αποτελεί η δράση και η στάση του ΚΚΕ μέσα και έξω από την Βουλή.

ΠΗΓΗ: 902.gr
Έχει διαβαστεί 2854 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 271 επισκέπτες και 0 μέλη.