Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

«Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
«Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ*

Και μόνο το γεγονός ότι σε εποχές κορύφωσης των παντοειδών κρίσεων, ένα επαρχιακό έντυπο συμπλήρωσε δεκαπέντε χρόνια συνεχούς έκδοσης πριν ολοκληρώσει τον εκδοτικό του κύκλο, αποτελεί μια περιφανή νίκη του επαρχιακού τύπου συνολικώς, για την οποία δικαιούται να πανηγυρίζει ολόκληρος ο κοινωνικός περίγυρος, παρά το μεγάλο κενό στην ενημέρωση που αφήνει η διακοπή κυκλοφορίας της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ».

Αυτή η διαπίστωση αποκτά μια ιδιαίτερης σημασίας σημειολογία στη σύγχρονη επικαιρότητα, όπου τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα του κέντρου, κυριαρχούν στις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις για τις δημόσιες καταχωρήσεις.

Και αυτό ενώ ταυτόχρονα τα ίδια εκδοτικά συμφέροντα κυριαρχούν στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και στον εργοληπτικό χώρο των δημοσίων έργων, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο δημόσιο βίο του τόπου.

Αποτελεί επομένως πραγματικό άθλο για την «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» που μέσα σε ένα συνεχώς κλιμακούμενο ανταγωνιστικό και γενικότερα εχθρικό περιβάλλον για τον επαρχιακό τύπο, συμπλήρωσε δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας, υπηρετώντας τον τόπο.

Αυτά τα χρόνια «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» χωρίς να αποκρύπτει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό, χαρακτηρίστηκε από την συνέπεια στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, στην υποστήριξη των πολιτιστικών και παραγωγικών ζητημάτων του τόπου και στην παραχώρηση βήματος γραπτού λόγου σε κάθε συμπολίτη που επιθυμούσε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του.

Με τη συνεχή της λειτουργία, καθιέρωσε δημοσιογραφικό στυλ, επαγγελματική συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία, συνεισφέροντας στην πολύπλευρη ενημέρωση και προσέγγιση στα δρώμενα του τόπου μας.

Άμεση αναγνώριση της προσφοράς της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» αποτελούν οι σχετικές αφιερωματικές αναρτήσεις των αναγνωστών και των παραγόντων του τόπου.

Η σημερινή ωστόσο ιστορική και πολιτική συγκυρία, επιτάσσει κάτι παραπάνω από τις αναρτήσεις, με τις οποίες αναγνωρίζεται η κοινωνική προσφορά της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ».

Η επιβαλλόμενη νομοθετική αποσύνδεση των μεγάλων εκδοτικών συμφερόντων από τα δημόσια έργα και ο περιορισμός τους αποκλειστικά στο χώρο της ενημέρωσης, πρέπει να συμπληρωθεί από ουσιαστικά μέτρα στήριξης του επαρχιακού τύπου, του οποίου η διαδρομή αποτελεί ανεκτίμητη προσφορά στον τόπο.

Η δεκαπενταετής διαδρομή της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» ας αποτελέσει τον οδοδείκτη για την ανάληψη μιας γενικότερης προσπάθειας, η οποία πρέπει συγκροτημένα και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

* Από ανάρτηση του γνωστού γιατρού -και μέλος του Δ.Σ του ΠΙΣ, εκπρόσωπος της χώρας μας  στις Δισκέψεις των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων CEOM, συγγραφέα και αρθρογράφο, στελέχους για πολλά χρόνια της Τοπικής Αυτοδοίκηση κ.α και κυρίως φίλου- στο fb, με τις θερμές μου ευχαριστίες! Α. Χατζηκώστας

 

 

Έχει διαβαστεί 1077 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 780 επισκέπτες και 0 μέλη.