Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023

  • Τίτλοι τέλους για την Κουρκουτά από το Πρωτοδικείο
  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»
  • Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ
  • Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια
  • Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας
  • Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;
Τίτλοι τέλους για την Κουρκουτά από το Πρωτοδικείο1 Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»2 Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ3 Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια4 Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας5 Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέρεες θέσεις

Στέρεες θέσεις

«Τα αλλάζει όλα», «αχαρτογράφητα νερά», «κάθε μέρα εκπλήξεις» και άλλα παρόμοια γράφονται για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ομοβροντία παρουσιάζουν τον Κασσελάκη ως κάτι ...αναπάντεχο, που φέρνει έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση με τον «παλιό». Από την άλλη, διάφορα ηγετικά μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπαθώνουν» ότι κινδυνεύει η αρι... Περισσότερα

Η ...αντιπαράθεση

από Η Άλλη Άποψη
Η ...αντιπαράθεση
Μπορεί η προσοχή και τα φώτα να έπεσαν αλλού - αφού έτσι επιτάσσει το «παιχνίδι» των «υψηλών τόνων» - αλλά όποιος παρακολουθούσε τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό θα έχει για καιρό να θυμάται τόση σύμπλευση ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλους.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;

Για την οικονομική πολιτική; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στην κυβέρνηση πως έτσι όπως πάει, το «υπερμνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι «μια χαμένη ευκαιρία» και ότι «την ώρα που παντού σε όλο τον κόσμο δυναμώνει η δημόσια παρέμβαση, εσείς συνεχίζετε σε αυτή την καταστροφική συνταγή, τη συνταγή της χρεοκοπίας», μιλώντας για την παρέμβαση του αστικού κράτους για τη «θωράκιση» της καπιταλιστικής κερδοφορίας που πληρώνει από δέκα μπάντες ο λαός, και ο πρωθυπουργός του ζητούσε... να πάει να τα πει αλλού, γιατί τέτοια κρατική παρέμβαση όπως επί ημερών του είχαν χρόνια να δουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.Ο ένας έκοβε κι ο άλλος έραβε, δηλαδή, στην προσπάθεια να παρουσιάσουν ότι προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Για την κατάσταση στην Υγεία; Ο πρωθυπουργός μίλαγε για τους «δρόμους και τα παράθυρα» που ανοίγει εκμεταλλευόμενος την πανδημία το «νέο» ακόμα πιο εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπάθωνε» για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, φέρνοντας ως παράδειγμα... τα γεμάτα ταμεία που άφησε η κυβέρνησή του, με βάση πάντα την πολιτική που βλέπει τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις.Και οι δυο και οι υπόλοιποι παρουσίασαν δηλαδή ως «συμβατό» το καπιταλιστικό κέρδος και την πολιτική της εμπορευματοποίησης με την υγεία του λαού.

Για την ακρίβεια και την εκτίναξη των τιμών της Ενέργειας; Ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε μερικά ακόμα εφάπαξ ψίχουλα για ρεύμα και φυσικό αέριο, που ούτε ως «κρύο αστείο» δεν ακούγονται στα ξεπαγιασμένα λαϊκά σπίτια και οι του ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτούσαν στην «ψιχουλομαχία» που αφήνει απ' έξω και τον ένοχο - την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου - και το «καρβέλι», τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Μετά απ' όλα αυτά, από τη συζήτηση των υπολοίπων δεν θα μπορούσε να λείπει και η «αγωνία» για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την «πολιτική σταθερότητα», που διασφαλίζει ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα υλοποιείται... αλφάδι. Κι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έκοβε», λέγοντας ότι για τον ίδιο λόγο που εδώ και δυο χρόνια «βάλαμε πλάτη και παραμερίσαμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις», για τους ίδιους λόγους τώρα, για την αποφασιστικότερη δηλαδή υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου, ζητάει κυβερνητική εναλλαγή. Κι ο πρωθυπουργός του απαντούσε στο ίδιο πνεύμα πως «την πολιτική σταθερότητα δεν την διακινδυνεύω» με εκλογές, παρουσιάζοντάς την ως «θεμέλιο λίθο» για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ομως ο λαός μόνο νέα βάσανα έχει να περιμένει από τη «σταθερότητα» αυτή, την αντιλαϊκή «κανονικότητα»!

Έχει διαβαστεί 2250 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 204 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)