Δευτέρα, 20 Μάι, 2024

  • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
  • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
  • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

Να τι έκανε ο Δήμος Πάτρας!

από Η Άλλη Άποψη

του Αλέκου Χατζηκώστα

Απαντώντας ο δήμαρχος Βέροιας,στα όσα έθεσε ο σύμβουλος της ΛΑΣ στο Δ.Σ Βέροιας (26/9)  Γ. Μελιόπουλος ρώτησε να μάθει τι κάνει ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης με βάση και την υπάρχουσα κυβερνητική πολιτική αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει. Ρώτησε συγκεκριμένα: «Επειδή τα προβλήματα είναι κοινά με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει ο δήμαρχος τα προβλήματα στο δήμο Πάτρας  που είναι  τα ίδια με το δήμο Βέροιας και σε άλλες πόλεις…»

Θα μπορούσε φυσικά μελετώντας τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και τον 902 gr. να δει ορισμένες πλευρές από την μέχρι τώρα δράση του: Για παράδειγμα αναφέρουμε τη στάση στα δημοτικά τέλη. Σε σχετική εισήγησή του στο τέλος του Δεκέμβρη του 2015 για τα δημοτικά τέλη  (πηγη 902.gr) αναφέρει:

«Σε αυτές τις συνθήκες και με διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, συνεχίζουμε να εξαντλούμε όσα περιθώρια υπάρχουν για να δώσουμε ανάσα και ανακούφιση στα φτωχά λαϊκά στρώματα, που φορολεηλατούν οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε τα εξής:

Απαλλάσσονται πλήρως από τα Δημοτικά Τέλη ζώνες γύρω από την Ξερόλακκα και το Βιολογικό Καθαρισμό.

Συνεχίζουμε την πλήρη απαλλαγή στις άπορες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία άνω των 67%, την πλήρη απαλλαγή για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες καθώς από φέτος για πρώτη φορά και τις μογονεϊκές οικογένειες.

Για πρώτη φορά απαλλάσσονται 50% των Τελών οι μακροχρόνια άνεργοι.

Αντίστοιχα ανακουφίζουμε τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες με τη μεταφορά σε συντελεστή ανάλογα με την περιοχή καταργώντας το όριο των 750 τ.μ. για την επαγγελματική στέγη.

Μειώνουμε κατά 10% τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα).

Εντάσσουμε στο χαμηλό συντελεστή υπόγεια, κλειστά γκαράζ, ημιυπαίθριους χώρους και όλα τα ιδρύματα της πόλης.

Μεταφέρουμε στο συντελεστή 4,5 τις βιομηχανίες, τα σούπερ μάρκετ, τις ιδιωτικές κλινικές και τα θεραπευτήρια, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες, πολυκαταστήματα, κοινωφελείς οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), εταιρείες logistics, καζίνο, εταιρείες έτοιμου σκυροδέματος….

Για εμάς παραμένουν στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα για:

"Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου.

Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Επίσης προβάλλει και διεκδικεί ορισμένα γενικότερα ζητήματα:

Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους δήμους με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την ΤΔ και των οφειλόμενων σε αυτή.

Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου.

Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του Δήμου (Βρεφικοί -Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ.), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αναλογίας 1:5.

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.

Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

Μείωση ανταποδοτικών τελών, φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά, λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου, απόρροια των στόχων του μεσοπρόθεσμου, που μετατρέπει τους δήμους σε πολλαπλασιαστές των αντιλαϊκών φορομπηχτικών μηχανισμών και στοχεύσεων κεφαλαίου, ΕΕ".

Αλήθεια συμφωνεί δημοτική αρχή Βέροιας με τα παραπάνω;

Έχει διαβαστεί 513 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 305 επισκέπτες και 0 μέλη.