Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Να τι έκανε ο Δήμος Πάτρας!

από Η Άλλη Άποψη

του Αλέκου Χατζηκώστα

Απαντώντας ο δήμαρχος Βέροιας,στα όσα έθεσε ο σύμβουλος της ΛΑΣ στο Δ.Σ Βέροιας (26/9)  Γ. Μελιόπουλος ρώτησε να μάθει τι κάνει ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης με βάση και την υπάρχουσα κυβερνητική πολιτική αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει. Ρώτησε συγκεκριμένα: «Επειδή τα προβλήματα είναι κοινά με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει ο δήμαρχος τα προβλήματα στο δήμο Πάτρας  που είναι  τα ίδια με το δήμο Βέροιας και σε άλλες πόλεις…»

Θα μπορούσε φυσικά μελετώντας τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και τον 902 gr. να δει ορισμένες πλευρές από την μέχρι τώρα δράση του: Για παράδειγμα αναφέρουμε τη στάση στα δημοτικά τέλη. Σε σχετική εισήγησή του στο τέλος του Δεκέμβρη του 2015 για τα δημοτικά τέλη  (πηγη 902.gr) αναφέρει:

«Σε αυτές τις συνθήκες και με διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, συνεχίζουμε να εξαντλούμε όσα περιθώρια υπάρχουν για να δώσουμε ανάσα και ανακούφιση στα φτωχά λαϊκά στρώματα, που φορολεηλατούν οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε τα εξής:

Απαλλάσσονται πλήρως από τα Δημοτικά Τέλη ζώνες γύρω από την Ξερόλακκα και το Βιολογικό Καθαρισμό.

Συνεχίζουμε την πλήρη απαλλαγή στις άπορες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία άνω των 67%, την πλήρη απαλλαγή για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες καθώς από φέτος για πρώτη φορά και τις μογονεϊκές οικογένειες.

Για πρώτη φορά απαλλάσσονται 50% των Τελών οι μακροχρόνια άνεργοι.

Αντίστοιχα ανακουφίζουμε τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες με τη μεταφορά σε συντελεστή ανάλογα με την περιοχή καταργώντας το όριο των 750 τ.μ. για την επαγγελματική στέγη.

Μειώνουμε κατά 10% τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα).

Εντάσσουμε στο χαμηλό συντελεστή υπόγεια, κλειστά γκαράζ, ημιυπαίθριους χώρους και όλα τα ιδρύματα της πόλης.

Μεταφέρουμε στο συντελεστή 4,5 τις βιομηχανίες, τα σούπερ μάρκετ, τις ιδιωτικές κλινικές και τα θεραπευτήρια, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες, πολυκαταστήματα, κοινωφελείς οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), εταιρείες logistics, καζίνο, εταιρείες έτοιμου σκυροδέματος….

Για εμάς παραμένουν στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα για:

"Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου.

Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Επίσης προβάλλει και διεκδικεί ορισμένα γενικότερα ζητήματα:

Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους δήμους με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την ΤΔ και των οφειλόμενων σε αυτή.

Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου.

Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του Δήμου (Βρεφικοί -Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ.), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αναλογίας 1:5.

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.

Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

Μείωση ανταποδοτικών τελών, φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά, λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου, απόρροια των στόχων του μεσοπρόθεσμου, που μετατρέπει τους δήμους σε πολλαπλασιαστές των αντιλαϊκών φορομπηχτικών μηχανισμών και στοχεύσεων κεφαλαίου, ΕΕ".

Αλήθεια συμφωνεί δημοτική αρχή Βέροιας με τα παραπάνω;

Έχει διαβαστεί 492 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 658 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)