Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική
  • ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές
  • Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων
Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ1 Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική2 ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές3 Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»4 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής5 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Ηλεκτροσόκ

από Η Άλλη Άποψη
Ηλεκτροσόκ

Οι ανακοινώσεις των προμηθευτών για τις νέες χρεώσεις του ρεύματος που θα ισχύσουν τον Σεπτέμβρη, επιβεβαίωσαν ότι η ξέφρενη πορεία των τιμών στο έδαφος της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας δεν έχει τέλος. Μόλις σε δύο μήνες, δηλαδή για τους λογαριασμούς Αυγούστου και Σεπτέμβρη, η αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας ξεπερνά ακόμα και το 1.000%, συγκριτικά με τις χρεώσεις του Ιούλη!

Αυτό έρχεται ως συνέπεια του νέου τρόπου τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τα τέλη Ιούλη και περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της περιβόητης ρήτρας αναπροσαρμογής (αυτής που υποτίθεται ότι ...κατάργησε η κυβέρνηση) στην τελική τιμή της κιλοβατώρας. Σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και βέβαια τον «τζόγο» του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, οι τιμές του ρεύματος οδηγούν σε «μπλακάουτ» ενόψει του χειμώνα.

Τα λαϊκά νοικοκυριά παίρνουν ήδη μια πρώτη γεύση από τους «έναντι» λογαριασμούς του Αυγούστου που αρχίζουν να καταφτάνουν, στους οποίους έχουν ενσωματωθεί οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν στα τέλη Ιούλη. Το νέο μπουγιουρντί που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αφορά στους λογαριασμούς που θα λάβουν στα τέλη Σεπτέμβρη - αρχές Οκτώβρη.

* * *

Υπολογίζοντας:

- Το πόσο κόστιζε η κιλοβατώρα πριν τον νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή τον Ιούλη του 2022 (οι τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ίδιες με εκείνες του Ιούλη και του Αυγούστου του 2021 για την πλειοψηφία των νοικοκυριών με σταθερό τιμολόγιο).

- Το πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα μετά τον νέο τρόπο υπολογισμού, με την ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής, δηλαδή για τον Αύγουστο του 2022 και

- το ποιες είναι οι νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον μήνα Σεπτέμβρη του 2022,

...αυτό που προκύπτει είναι μία τερατώδης αύξηση του κόστους της κιλοβατώρας που φτάνει ακόμα και το 1.000%.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία:

- Από τον Μάρτη του 2021 έως τον Ιούλη του 2022, η τιμή της κιλοβατώρας κυμαινόταν από 0,068 ευρώ - 0,102 ευρώ, με μέσο όρο τιμής της κιλοβατώρας στα 0,085 ευρώ.

- Τον Αύγουστο του 2022 οι προμηθευτές ανακοινώνουν αυξήσεις που κυμαίνονται από 0,486 ευρώ - 0,68 ευρώ, με μέσο όρο τιμής της κιλοβατώρας στα 0,583 ευρώ.

- Τον Σεπτέμβρη του 2022 οι προμηθευτές ανακοινώνουν (όχι όλοι μέχρι στιγμής) νέες αυξήσεις που κυμαίνονται από 0,788 - 1,0864 ευρώ, με μέσο όρο τιμής της κιλοβατώρας στα 0,9372 ευρώ.

Από τον Ιούλη του 2022 λοιπόν μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2022 η μέση τιμή της κιλοβατώρας αυξήθηκε κατά 1.002%.

Ακόμα κι αν αφαιρέσουμε από τις αυξήσεις των τιμών τη νέα επιδότηση που ανακοινώθηκε χτες από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή τα 0,639 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η μέση αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας από τον Ιούλη του 2022 στον Σεπτέμβρη του 2022 φτάνει το 350,8%!

* * *

Αυτό το τελευταίο από μόνο του αποκαλύπτει το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης. Που χτες ανακοίνωσε δήθεν μέτρα «στήριξης» των νοικοκυριών, που όμως είναι ένα ακόμα πακέτο χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση χτες, την ώρα που έλεγε πως θα μοιράσει τον Σεπτέμβρη 1,9 δισ. στους επιχειρηματίες της Ενέργειας από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή χρήματα του λαού, ανακοίνωσε και ένα νέο χαράτσι που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος για να λειτουργεί ως δεξαμενή χρηματοδότησης των ομίλων!

Αυτόν τον μηχανισμό τον βάφτισαν «μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου», ο οποίος θα τροφοδοτείται από έναν νέο αποθεματικό λογαριασμό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αναπροσαρμογή των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και οι καταναλωτές που πλήρωναν 0,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα τώρα θα πληρώνουν 1,7 λεπτά!


Έχει διαβαστεί 1122 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 419 επισκέπτες και 0 μέλη.