Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα1 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου2 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν3 Αμερικανιές...4 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας5 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Ένας αχταρμάς εξυπνάκηδων και βολεψάκηδων ο πολιτισμός των νεόπλουτων Νεοελλήνων

από Η Άλλη Άποψη
 Ένας αχταρμάς εξυπνάκηδων και βολεψάκηδων ο πολιτισμός των νεόπλουτων Νεοελλήνων

Γράφει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, φαρμακοποιός, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

Διαβάζω στα sites την βράβευση της εθελοντικής ομάδας που προσπαθεί καθαρίζοντας περιοχές του Δήμου μας να πείσει τους πολίτες να πάψουν να ασχημονούν βρωμίζοντας. Το παράδειγμα τους επικροτείται από όλους τους συνδημότες και η προσμονή για πλαισίωση του εθελοντικού σχήματος εύχομαι να βρει ανταπόκριση. 

 Στο μακρινό 2011 από την υπηρεσία καθαριότητας στείλαμε έγγραφο συμπαράστασης και βοήθειας προς όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης. Πιστεύω ότι οι πόλεις διατηρούνται καθαρές από τους πολίτες και όχι από την υπηρεσία καθαριότητας. Τονίζαμε τότε την αναγκαιότητα του εθελοντισμού ως παράδειγμα μίμησης και προσφοράς. Να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή συμμετέχοντας. Θέλαμε να τονίσουμε πως ο εθελοντισμός για καθαρή πόλη δεν αποτελεί συμπλήρωμα η βοήθεια προς την υπηρεσία, σαν προέκταση της εργασίας τους, αλλά σαν αποτροπή νοοτροπίας, κακής συμπεριφοράς και σεβασμό από τους πολίτες. 

 Βρωμίστε εμείς καθαρίζουμε. Η πληρωμή τελών από τους πολίτες δε σημαίνει ότι η υποχρέωση της πολιτείας, του Δήμου, είναι να καθαρίζει αλλά ανταποδοτικά ενεργεί. Εξάλλου τα απορρίμματα είναι του πολίτη. Την βλακώδη αυτή ιδεοληψία ορισμένων πρέπει να αποτρέψουμε. 

 Η ανταπόκριση θυμάμαι ήταν ελάχιστη. Βέβαια δεν ήταν υποχρέωση  αλλά πολιτισμός πρώτιστα είναι το καθαρό περιβάλλον που ζούμε.  

 Το τμήμα ξαναθυμάμαι τότε στράφηκε και προς τα σχολεία μέσω της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής του Δήμου αλλά και προς τους Προϊσταμένους  στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Μαζί με το γραμματέα τότε του Δήμου προσφέραμε χρηματικό ποσό να επιβραβεύσουμε τις καλύτερες εκθέσεις των παιδιών με θέμα το περιβάλλον και την διαχείριση απορριμμάτων. Φυσικά οι δάσκαλοι και καθηγητές θα ήταν υπεύθυνοι της επιλογής των καλύτερων εκθέσεων. Δεν ξέρω ειλικρινά  αν έφτασε ποτέ στο τμήμα καθαριότητας και περιβάλλοντος απάντηση μετά την άκομψη απομάκρυνση μου. Θετική ή αρνητική απάντηση δεν πρέπει να υπήρξε. Πλήρης αδιαφορία από τους φίλους της εκπαίδευσης. Όταν σε άλλα κράτη υπάρχει μάθημα για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και το ρόλο του σωστού διαχωρισμού των απορριμμάτων και εφαρμογή στην πράξη σε πάρκα των δήμων εμείς δυστυχώς αδιαφορούμε σαν κράτος. Η φιλοσοφία μάθησης και συμπεριφοράς ώστε να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας των μικρών παιδιών είναι πρωταρχικό φρόνημα. Σεβασμός στον συνάνθρωπο, διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος, ευταξία στη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων είναι το πρωτεύον. Τα παιδιά είναι παιδιά και πρέπει να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να διαμορφώνουν χαρακτήρα. Εμείς τουναντίον  προσπαθούμε να τα επιμορφώσουμε  καλύτερα ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων και όχι να χαίρονται την ηλικία τους και να διαμορφώνουν χαρακτήρα καλών ανθρώπων. Επιστήμονες να γίνουν τα παιδιά πιέζοντας τα. Ακούμε συχνά και σήμερα για ότι κακό γίνεται φταίει η παιδεία μας. Ναι συμφωνώ. Να αντιγράψουμε αν χρειάζεται από οργανωμένα κράτη τα θέματα για την παιδεία. Συγχρόνως όμως δεν μπορεί να καθυστερούμε απλά περιμένοντας τον χρόνο αλλά πρέπει να επιβάλουμε τους κανόνες. 

  Επανερχόμενοι στο θέμα των εθελοντών θέλω να τονίσω αν δεν αφήσουν κάποιοι τους εξυπνακισμούς και δεν αλλάξουν συμπεριφορά σεβόμενοι το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους τότε δυστυχώς καμία προσπάθεια εθελοντών δεν θα καρπίσει. Βέβαια υπάρχουν και οι βολεψάκηδες που αφήνουν τους άλλους να ενεργούν για αυτούς αδιαφορώντας. Βλέπουμε δυστυχώς να επικρατεί ένας αχταρμάς τέτοιων συμπεριφορών και πράξεων. Όλοι όμως αυτοί οι επιτήδειοι αφήνουν ίχνοι της ξεδιάντροπης ενέργειας τους. Με προβληματίζει ειλικρινά αν πρέπει να εκτεθούν δημόσια ή ο καθωσπρεπισμός αποτρέπει τέτοιες σκέψεις.Υπάρχουν κράτη όπου το σημειωματάριο αποτελεί υποχρεωτικό αξεσουάρ των αυτοκινήτων και η καταγραφή οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς που ξεφεύγει από τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας επιβάλλεται.

 Θεωρώ ότι επιτέλους πρέπει να συμφωνήσουμε.    Δυστυχώς για όλους αυτούς τους νεόπλουτους ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει και θα  στηλιτεύσει την απαράδεκτη και προδοτική συμπεριφορά τους… Οφείλουν να επανορθώσουν για την ελαφρότητα της στάσης τους. 


Έχει διαβαστεί 3341 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ...
Προηγούμενο άρθρο
ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ...
'Εγκλημα σε εξέλιξη
Επόμενο άρθρο
'Εγκλημα σε εξέλιξη

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 403 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)