Δευτέρα, 20 Μάι, 2024

  • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
  • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
  • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ   ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Αν  μετά τους  σχεδόν 40 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της από την κυβέρνηση που άφηνε τους διασωληνωμένους ασθενείς να πεθαίνουν νοσηλευόμενοι εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ, αρνούμενη να επιτάξει τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Αν μετά τους περίπου 30 χιλιάδες νεκρούς της λεγόμενης πλεονάζουσας θνησιμότητας (δηλαδή ανθρώπους  με άλλες παθήσεις, που πέθαναν επειδή δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία, γιατί αυτά είχαν μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου, με ευθύνη της κυβέρνησης .

Αν μετά το αδιανόητο έγκλημα στα Τέμπη, λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και τής μη ασφαλούς λειτουργίας της (το τραίνα ταξίδευαν στην κυριολεξία στα τυφλά, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων), και συνεχίζουν να κινούνται στα τυφλά όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Αν μετά τη μετατροπή μεγάλου μέρους των Ελλήνων σε ζητιάνους, που θα πρέπει να επιβιώνουν με τα διάφορα pass , τον 21ο αιώνα ,(κουπόνια, δελτία επισιτισμού τα λένε στα ελληνικά , το αποφεύγουν όμως γιατί έτσι θεωρούν ότι θα ξεγελάσουν το λαό).Αν μετά ,την ανεργία που πλήττει τούς μισούς περίπου νέους, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, τα τεράστια κέρδη δισεκατομμυρίων,,  των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών που πληρώνουν μόνο 5 τοις εκατό φόρο, ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνουν πάνω από 20 τοις εκατό.

Αν μετά την εφαρμογή των πλειστηριασμών, για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τά κοράκια, και τους επικείμενους 700 χιλιάδες πλειστηριασμούς.

Αν  όλα αυτά δεν αποτελούν Κριτήριο της πολιτικής μας συμπεριφοράς 

 και πολλά άλλα αντιλαϊκά πού πληρώνουν οι εργαζόμενοι, και η ελληνική κοινωνία επιλέγει και επιβραβεύει τους θύτες της σε ποσοστό πάνω από 75 τοις εκατό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), τότε προφανώς βρίσκεται σε βαθειά αποσύνθεση.

Η αδιαφορία, η ανοχή, ο εθισμός στο θάνατο, στο φυσικό, (αρκεί να μην είμαστε εμείς)αλλά και τον πάσης φύσεως θάνατο , όχι μόνο αγγίζει, αλλά και εισέρχεται στο πλαίσιο της φασίζουσας νοοτροπίας.

Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα μηνύματα, συμπεράσματα των εκλογών.

Το δεύτερο απαισιόδοξο μήνυμα είναι η λευκή επιταγή που δόθηκε στη ΝΔ να συνεχίσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, αν δε, στις δεύτερες εκλογές, με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, πάρει πάνω από 180 έδρες, τότε τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας, θα οδηγηθούν σε ακραίες καταστάσεις με τη πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας (αγαθά στα οποία δεν θα έχουν καμιά πρόσβαση, όσοι δεν θα έχουν να πληρώσουν , άλλωστε μας έχουν προειδοποιήσει #όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει#), τού νερού, την ιδιωτικοποίηση των πάντων Θα τεθούν ζητήματα περαιτέρω περιστολής δικαιωμάτων συνδικαλιστικής δράσης, απεργίας, διαδηλώσεων, νόμιμης δράσης κομμάτων. Ήδη κατά την προεκλογική περίοδο τέθηκε από υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ σε τηλεοπτική συζήτηση, θέμα νόμιμης δράσης του ΚΚΕ, επικαλούμενος μάλιστα ως κύριο επιχείρημα του, την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί εξίσωσης του φασισμού με το κομμουνισμό.

Βασικό πρόβλημα για το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας αποτελεί το ΚΚΕ, με την πολιτική του, τη δράση του, την επαναστατική προοπτική που δίνει στην ελληνική κοινωνία. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα πλέον στις εκλογές που έγιναν, ότι ο πραγματικός και μοναδικός αντίπαλος τους είναι το ΚΚΕ.

Γιατί όλοι οι υπόλοιποι την ίδια πολιτική υπηρετούν, τών δεσμεύσεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι, έχουν ως μοναδικό συμπαραστάτη το ΚΚΕ Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι η ανάγκη ,να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα είναι πιο δυνατός και ο λαός, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται.               

Θάνος Βασιλόπουλος.                     

Παιδίατρος Εντατικολόγος

Έχει διαβαστεί 1393 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 346 επισκέπτες και 0 μέλη.