Τετάρτη, 30 Απρ, 2025

  • Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του βιβλίου "Αγαπημένη μου αδελφή"
  • Τουριστικός Όμιλος Βέροιας : Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ
  • 1η Μαΐου 2025:   Απεργία. Όλες/ όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας
  • Κάλεσμα ΣΕΠΕ Ημαθίας για την Εργατική Πρωτομαγιά
  • Με 18 ποδοσφαιριστές συμμετείχε η ομάδα του ΣΕΠΕ Ημαθίας στην Κύπρο στα 26α Ακριτίδεια
  • Στις 13 Μάη ο ΣΕΠΕ Ημαθίας πάει ... θέατρο!
Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του βιβλίου "Αγαπημένη μου αδελφή"1 Τουριστικός Όμιλος Βέροιας : Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ2 1η Μαΐου 2025:   Απεργία. Όλες/ όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας3 Κάλεσμα ΣΕΠΕ Ημαθίας για την Εργατική Πρωτομαγιά4 Με 18 ποδοσφαιριστές συμμετείχε η ομάδα του ΣΕΠΕ Ημαθίας στην Κύπρο στα 26α Ακριτίδεια5 Στις 13 Μάη ο ΣΕΠΕ Ημαθίας πάει ... θέατρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ίδιες ράγες

Ίδιες ράγες

Το νομοσχέδιο για τον «νέο ΟΣΕ» και η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τους πρώην υπουργούς Σπίρτζη (ΣΥΡΙΖΑ) και Καραμανλή (ΝΔ) ανοίγουν έναν νέο κύκλο στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών και επιβεβαιώνουν βασικά ζητήματα που έχει αναδείξει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ.Το κυριότερο: Τα στοιχεία για τους δυο υπουργούς - ορισμένα... Περισσότερα

Γιατί ενοχλούνται;

από Η Άλλη Άποψη
Γιατί ενοχλούνται;

Του Αλέκου Χατζηκώστα

Θα περίμενε κανείς το σύνολο του «πνευματικού κόσμου» να σταθεί στο πλευρό όλων αυτών- των εκατοντάδων χιλιάδων- που συμμετείχαν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη.

Να σταθεί με κάθε τρόπο, δηλαδή τόσο με το καλλιτεχνικό τους έργο, όσο και με τη φυσική τους παρουσία.

Όμως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι/ες που «στεναχωρήθηκαν» και μάλιστα βρήκαν ευκαιρία με την πένα τους να τις λοιδορήσουν κιόλας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η γνωστή συγγραφέας Αθηνά Κακούρη που με άρθρο της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (9/3) με τίτλο «Το Σύνταγμα που έγινε συντρίμμια» στρέφεται ευθέως κατά των διαδηλωτών και ιδιαίτερα των νέων.

Γράφει ανάμεσα στ’ άλλα (αφού πρώτα τονίζει ότι συμμετείχε και η ίδια σε διαδηλώσεις για το Κυπριακό, προφανώς γύρω στο ’60…): «…Διαδήλωσαν ένα εκατομμύρια πολίτες. Τα υπόλοιπα εννέα εκατομμύρια πολίτες θα πληρώσουν τα σπασμένα του ενός που διαδήλωσε..» (Εδώ όπως προαναφέρει είναι γιατί χάνουν πολλοί μεροκάματο, τα μαγαζιά εισπράξει καθώς και το κράτος έσοδα…). Απεργοσπαστίας το ανάγνωσμα λοιπόν ή «αλλεργία» στο δικαίωμα στη απεργία, στην διεκδίκηση γενικότερα…

Γράφει για τη μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς: «…Εμένα μόνον λύπη μου προκάλεσε η εικόνα των παιδιών του γυμνασίου, του λυκείου και του δημοτικού ακόμη, που τα κατέβασαν στη διαδήλωση, είτε παρατάξεις, είτε δημοτικές αρχές, είτε οι γονείς τους…Εκεί που το πήγαν το παιδάκι τι του δίδαξαν; Ότι ια να διορθώσει κάτι «κακό», ένας τρόπος είναι να κατέβει στον δρόμο να φωνάζει…». Να η πραγματική της ενόχληση. Μην μάθει η νέα γενιά ότι σε τούτο τον κόσμο «τίποτε δεν χαρίζεται, αλλά όλα καταχτιούνται με αγώνες»!

Φυσικά δεν λείπουν από το άρθρο και οι εκτιμήσεις της για τα «συνηθισμένα επεισόδια» που γίνονται στις διαδηλώσεις από «τους γνωστούς άγνωστους» που η εμπειρία έχει αποδείξει από ποιους οργανώνονται και γιατί όλα αυτά τα χρόνια: «…Γιατί πάνε τρεις, τουλάχιστον, δεκαετίες όπου κάθε διαδήλωση συνοδεύεται από μια εξόρμηση αντιεξουσιαστών/αναρχικών/μπαχαλάκηδων, που είναι πάντα μασκοφόροι και που κρατώντας φονικά στειλιάρια και σφεντονίζοντας πέτρες ορμούν στο πλήθος…». Αν φυσικά έπαιρνε μέρος στις διαδηλώσεις- και δεν τις παρακολουθούσε από τα δελτία ειδήσεων- θα έβγαζε και η ίδια συμπεράσματα από το ρόλο και τη δράση των δυνάμεων καταστολής…

Για το τέλος κρατήσαμε το κομμάτι που αφορά την απέχθεια για τις…ντουντούκες που τις θυμίζουν το παρελθόν… Γράφει: «…Αλλά εμφανίστηκαν και δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έβγαλαν τις τάξεις τους στις πλατείες με ντουντούκες, να διασπείρουν παραλογισμό και μίσος. «Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία…» Φυσικά εδώ την ενοχλεί η ουσία του συνθήματος, που φυσικά αποκαλύπτει και την ουσία του εγκλήματος των Τεμπών. Όμως την «ενοχλεί» και η εκφορά του συνθήματος από ντοντούκες γιατί της θυμίζει παλιότερες εποχές, όπως αυτή του ηρωικού Δεκέμβρη, τότε που κινδύνεψε η ίδια η ύπαρξη του αστικού μας καθεστώτος. Γράφει: «…Αυτή τη ντοντούκα είχα να την ακούσω από το κομμουνιστικό κίνημα του 1944/45 με τις φρικαλεότητες της Ούλεν και την ομηρία εκατοντάδων Αθηναίων. Χωνί το ονόμαζαν τότε και προσωποποιούσε την ηγεσία του κομμουνιστικού κινήματος…». Δεν πειράζει, θα της περάσει μιας και η ιστορία και ο λαός δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία του λέξη!

πρώτη δημοσίευση atexnos.com
Έχει διαβαστεί 1798 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 189 επισκέπτες και 0 μέλη.