Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»
  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»1 Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης2 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία3 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»4 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο5 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

«… Κάτι αν θα μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα …»

από Η Άλλη Άποψη
«… Κάτι αν θα μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα …»

 Ευθυμίαδης Αναστάσιος

Αρβανίτης Γεώργιος

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ» ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΟΡΩΝΑΣ

Επαναλαμβανόμενες με μορφή μοτίβου πλέον «φυσικές» (και μη φυσικές) καταστροφές μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας ανατρέπουν τα δεδομένα στη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Κάθε χρόνο, ωσάν παράδοση πλέον, επαναλαμβάνονται πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα και ζημίες σε ζωές και περιουσίες.

Κάθε φορά ήμαστε άρτια προετοιμασμένοι και κάθε φορά ήμαστε τελικά ανέτοιμοι.

Κάθε φορά το ζήτημα μας απασχολεί έντονα για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνεχεία φυσικά ο «κουρνιαχτός» καταλαγιάζει.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στην ίδια κατάσταση με την προηγούμενη, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό.

Κάτι τέτοιο είναι φυσικά αναμενόμενο γιατί η ουσιαστική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπάθειες οι οποίες θα καρποφορήσουν μετά από πολλά έτη.

Γιατί λοιπόν κάποιος (από τη διοίκηση) να επενδύσει σε κάτι που θα ξεκινήσει αυτός αλλά θα καρπωθεί πιθανότερα κάποιος άλλος;

Γιατί να επενδύσει πολιτικά σε κάτι που τα αποτελέσματα του θα εμφανιστούν μετά από χρόνια ή ίσως, εάν γίνει σωστά η δουλειά, μπορεί να μην εμφανιστούν και ποτέ.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένη ανάγκη η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές να ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται σοβαρά και συγκροτημένα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους φορείς προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής αντιμετώπισης και θωράκισης του Δήμου μας (όλου του Δήμου) απέναντι στα επαναλαμβανόμενα έντονα φαινόμενα.

Με τα ανωτέρω ως αφετηρία θα πρέπει άμεσα σε όλο το Δήμο Βέροιας να ξεκινήσει την καταγραφή όλων των δομικών κτιριακών χαρακτηριστικών των σχολικών κτιρίων του Δήμου Βέροιας.

 - Έλεγχος οικοδομικών αδειών (υπάρχουν σχολικά κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια),

- Μελέτη στατικής επάρκειας (για να μην επιρρίπτουμε ευθύνες στον Οθωμανό καϊμακάμη κατά τη θητεία του οποίου στις αρχές του 19ου αιώνα χτίστηκαν μερικά από τα σχολικά κτίρια της Βέροιας),

- Έλεγχος αυθαιρέτων κατασκευών (δεν νοείται σχολικό κτίριο να μην συμμορφώνεται με τις πολεοδομικές διατάξεις οι οποίες έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης),

- Έλεγχος ενεργειακής απόδοσης (με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειες και φυσικών πόρων και αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος)

 - Έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (λόγο παλαιότητας των περισσοτέρων σχολικών κτιρίων),

- Έλεγχος μηχανολογικών εγκαταστάσεων (πρόσφατο παράδειγμα η έκρηξη λέβητα σε σχολικό κτίριο),

- Έλεγχος αντισεισμικής προστασίας των κτιρίων αλλά και του περιεχομένου τους (ελπίζω να κάνω λάθος αλλά σε αυτόν τον τομέα έχουμε «μαύρα μεσάνυχτα»),

- Έλεγχος αντιπυρικής προστασίας (αυτονόητο!)

Με την σταδιακή ολοκλήρωση του ελέγχου και την καταγραφή των χαρακτηριστικών των κτιρίων θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζητημάτων που θα προκύψουν από τον έλεγχο.

Είναι αυτονόητο ότι τα ανωτέρω απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν, όμως αυτό δεν αποτελεί αιτία για να μην αρχίσουν ποτέ.

 Όλα τα ανωτέρω γράφονται από άτομα χωρίς τις ανάλογες εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και ως εκ τούτου είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε τροποποίηση, προσθήκη και διόρθωση από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Επειδή η ύψιστη μορφή αλληλεγγύης είναι η πρόληψη δυσμενών συνεπειών στον συνάνθρωπό μας, θα πρέπει η παραπάνω δισέλιδη πρόταση να αποκτήσει πολύ περισσότερες σελίδες και να οδηγήσει σε μία ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων του Δήμου Βέροιας.

 

Έχει διαβαστεί 1337 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 218 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)