Δευτέρα, 23 Μάι, 2022

  • Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...
  • Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά
  •  Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/5
  • Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨
  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας
Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...1 Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά2  Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/54 Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨5 Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ηρωοποιούν ναζιστικά κατακάθια

Με αφορμή την παράδοση στον ρωσικό στρατό των παραστρατιωτικών που πολεμούσαν στο «Azovstal», κλιμακώθηκε και στην Ελλάδα η προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως ήρωες, προσφέροντας ένα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξέπλυμα» στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ. Το επιχείρημα ότι ανήκουν πλέον στις τάξεις του ουκρανικού στρατού καθόλου δεν τους απα... Περισσότερα

Να μην «γραφτεί στο χιόνι»...

από Η Άλλη Άποψη
Να μην «γραφτεί στο χιόνι»...

Μεσαίωνας. Αυτό σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη για το λαό, αυτή που υπηρετούν το «επιτελικό» αστικό κράτος, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, οι δήμοι και οι περιφέρειες τους. 

Ολη η οργή, η αγανάκτηση, ο αποτροπιασμός για τους δεκάδες χιλιάδες που έμειναν με έναν αναμενόμενο εδώ και μέρες χιονιά αποκλεισμένοι στα αυτοκίνητα τους μέσα στην Αθήνα, για τα χιλιάδες λαϊκά σπίτια που ξυλιάζουν μέσα στο κρύο, για τους διανομείς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που στάλθηκαν να δουλέψουν μέσα στο χιόνι, δεν πρέπει να «γραφτεί στο χιόνι», να ξεστρατίσει στο γνωστό «γαϊτανάκι» των ευθυνών και τα δικομματικά παιχνιδάκια που κάθε φορά επαναλαμβάνονται με εναλλάξ ρόλους ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς. 

Τώρα, μαζί με τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό όλων όσων έχουν μείνει στους δρόμους, για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας σπίτια τους, για να μη χάσει κανείς εργαζόμενος το μεροκάματο, είναι η ώρα να καταλογιστούν οι ευθύνες: 

Για τους χρυσοπληρωμένους από το λαό αυτοκινητόδρομους που εκμεταλλεύονται μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι, χαρατσώνοντας άγρια το λαό, με τα διόδια και με τις ληστρικές συμβάσεις που έχουν νομοθετήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ταΐζοντας τους από πάνω με δεκάδες εκατομμύρια και με εγγυημένα κέρδη στην περίπτωση που όπως στην πανδημία έχουν «διαφυγόντα κέρδη» κι ενώ όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο που δεν αφορά το στόχο του κεφαλαίου για «διαμετακομιστικό κόμβο», αφήνεται στο έλεος του. 

Πόση χτυπητή αντίθεση αλήθεια: Την ώρα που χιλιάδες λαού είναι αποκλεισμένοι στον αυτοκινητόδρομο της «Αττικής οδού ΑΕ» (αυτή που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «δε φταίει σε τίποτα»), οι «μεγάλοι τίτλοι» των εφημερίδων γράφουν όλες αυτές τις μέρες για τη «σύγκρουση» των επιχειρηματικών ομίλων για τη νέα σύμβαση της και για τις επεκτάσεις της, για την «προίκα» που ετοιμάζεται να τους δώσει η κυβέρνηση και από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Για τα παμπάλαια, κακοσυντηρημένα ηλεκτρικά δίκτυα που καταρρέουν με το πρώτο χιόνι, τα εργολαβικά συνεργεία που παλεύουν όπως - όπως να μπαλώσουν τις τρύπες χωρίς επαρκές και εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, αλλά και για τα χιλιάδες σπίτια που κυριολεκτικά ξεπαγιάζουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν την εκτίναξη της τιμής του ρεύματος και για να βάλουν μια στάλα πετρέλαιο. Ολα αυτά δεν είναι «της μοίρας γραφτό» αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που υπηρέτησαν διαδοχικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ξανά σήμερα η ΝΔ, αποτέλεσμα της ενέργειας-εμπόρευμα, που βυθίζει το λαό στην ενεργειακή φτώχεια.  

Τι «αντίφαση» αλήθεια: Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει πάνω από 10 δις για τους ενεργειακούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης, που παρουσιάζει τις «πράσινες» μπίζνες και τα νέα σχέδια για το πώς θα στήσει το τρελό φαγοπότι και στην ενέργεια, για τις «ενεργειακές διασυνδέσεις» με την Αφρική και τη Μ. Ανατολή, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ της λένε να τρέξει πιο γρήγορα, στην Ανατολική Αττική… ανάβουν το καντήλι για να δουν και μαζεύονται γύρω από τα μαγκάλια για να ζεσταθούν λες και ζουν στη δεκαετία του ‘20. 

Για την άθλια κατάσταση των Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τον απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο στόλο, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους που δουλεύουν στα όρια τους, αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» των συγκοινωνιών, των συνεχών περικοπών στα λειτουργικά έξοδα, κι ενώ ετοιμάζεται το επόμενο μεγάλο “πανηγύρι” για τους ομίλους με τα σχέδια της «πράσινης κινητικότητας».

Για το αστικό κράτος, επιτελικό και ικανότατο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, εξοπλισμένο «ως τα δόντια» για τις δικές τους ανάγκες, θωρακισμένο με πάνω από 250 νόμους μόνο τα δυο τελευταία χρόνια που εξασφαλίζουν την αστραπιαία υλοποίηση για τα θέλω των «επενδυτών» μέχρι και τον τελευταίο δήμο. Αλλά ξανά «αργοκίνητο» και «ασυντόνιστο» για τις ανάγκες του λαού, για έργα, μέσα, υποδομές που θα προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία του λαού από φυσικά φαινόμενα. Γιατί όλα αυτά μπαίνουν συνεχώς στο «ζύγι» του «κόστους - οφέλους» για το αστικό κράτος, θεωρούνται «κόστος» και γι’ αυτό συνεχώς μετακυλίει τις ευθύνες του είτε τις «αναλαμβάνει» μόνο στο βαθμό που είναι να προστατέψει τα συμφέροντα των ομίλων. Γιατί όπως έλεγαν για παράδειγμα πέρυσι στην αντίστοιχη κακοκαιρία τα κυβερνητικά στελέχη, «τι να τα κάνουν τα εκχιονιστικά δήμοι και περιφέρειες που χιονίζει μόλις δυο μέρες το χρόνο;». 

Πόση «αντίφαση» αλήθεια: Την ώρα που χιλιάδες εγκλωβισμένοι μέσα στην Αθήνα δεν είχαν ούτε ένα μπουκάλι νερό, τα ΜΜΕ έγραφαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για το πώς η Ελλάδα σκοπεύει να γίνει «κόμβος για την πολιτική προστασία» στην ΕΕ. Πώς δηλαδή θα πρωτοστατήσει στην στρατηγική της ΕΕ, που εμπορευματοποιεί παραπέρα την πολιτική προστασία, και που στο όνομα της δήθεν «αλληλεγγύης» ανάμεσα στα κράτη-μέλη, κάνει και άλλες περικοπές στα απαραίτητα μέσα και πόρους που έχουν στη διάθεση τους οι κρατικές υπηρεσίες. 

Πάνω απ΄ όλα για τα γκέτο της εργοδοσίας, εκεί όπου «ο χρόνος είναι χρήμα» για τους καπιταλιστές και γι’ αυτό δεν διστάζουν να στείλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν και να μετακινούνται με μισό μέτρο χιόνι, γιατί το «κοντέρ» με τα κέρδη γράφει.  

Το καπιταλιστικό κέρδος: Αυτο το έγκλημα πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού δεν πρόκειται κανένας εισαγγελέας να το «ερευνήσει», ούτε βέβαια να βρει το «δρόμο του» στις ανακοινώσεις των επίδοξων κυβερνητικών «σωτήρων».

Η εικόνα της αλληλεγγύης μέσα στα χιόνια, με μόνο τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ να βρίσκονται δίπλα στους εγκλωβισμένους, την ώρα που το αστικό κράτος και οι εταιρείες τους έχουν παρατημένους στο έλεος,  είναι ακόμα μια εικόνα που δείχνει ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». 

Γιατί δεν είναι μοιραίο ο λαός με τη ζέστη να καίγεται, με τη βροχή να πνίγεται, στο χιόνι να ξεπαγιάζει. 

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να έχει ο λαός σύγχρονους αυτοκινητόδρομους και μεταφορές που δεν θα κλείνουν με το πρώτο χιόνι, να έχουν όλα τα σπίτια φτηνό ρεύμα και θέρμανση, να δουλεύει με δικαιώματα και σύγχρονους όρους. Κι έχει ένα μεγάλο εμπόδιο: Το καπιταλιστικό κέρδος, το αστικό κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν. Αυτό πρέπει να παραμερίσει και έχει τη δύναμη να το κάνει. 

ΠΗΓΗ:902.gr
Έχει διαβαστεί 1937 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Το ίδιο κράτος
Προηγούμενο άρθρο
Το ίδιο κράτος

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 23 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 24 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 245 επισκέπτες και 0 μέλη.