Τρίτη, 18 Ιαν, 2022

  • Αντικομμουνισμός πολλαπλών χρήσεων
  • Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/1
  • Θα υπάρχουν απαντήσεις;
  • Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης
  • Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»
Αντικομμουνισμός πολλαπλών χρήσεων1 Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες! 2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/13 Θα υπάρχουν απαντήσεις;4 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης5 Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: Προχωράει τα σχέδια για ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια

Με τη λέξη «ασφάλεια» να κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, τη στιγμή που η ανασφάλεια κυριαρχεί καθώς η προστασία της υγείας των φοιτητών βρίσκεται εκτεθειμένη με ευθύνη της κυβέρνησης, έγινε, χτες, στην Κομοτηνή, η επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης των πρώτων 400 φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠ... Περισσότερα

Ο αναγκαίος μαζικός εμβολιασμός δεν γίνεται με εκφοβισμούς και απειλές με τη στοχοποίηση και το στιγματισμό, με την αυταρχική επιβολή της υποχρεωτικότητας, τις αναστολές εργασίας και τις απολύσεις

από Η Άλλη Άποψη
Ο αναγκαίος μαζικός εμβολιασμός δεν γίνεται με εκφοβισμούς και απειλές με τη στοχοποίηση και το στιγματισμό, με την αυταρχική επιβολή της υποχρεωτικότητας, τις αναστολές εργασίας και τις απολύσεις

Γράφει η Ευγενία Καβαλλάρη

Έκρηξη κρουσμάτων, στο έλεος της μετάλλαξης Δέλτα ο πλανήτης! Νέος συναγερμός! Οι δραματικοί τόνοι και τα ζοφερά «νέα», η εξοργιστική περιπτωσιολογία πλημμυρίζουν καταθλιπτικά τη δημόσια «ενημέρωση», κυριαρχούν συντριπτικά στα πλήρως ελεγχόμενα δελτία ειδήσεων. Η τρομοκρατική προπαγάνδα, η ιδεολογική χειραγώγηση, ο ακραίος εκφοβισμός πάλι στην ημερήσια διάταξη, μετά ένα μικρό διάλειμμα κάποιας χαλάρωσης.

Ανασκουμπώνονται λοιπόν και καταπλακώνουν, εκ νέου, την ανθρωπότητα με ένα βαρύ πέπλο γενικευμένης ανασφάλειας και διάχυτου φόβου για τον ακόμα πιο μεταδοτικό και πιο επιθετικό… μεταλλαγμένο ιό. Σκορπίζουν, και πάλι, την απειλή της βαριάς νόσησης και του επικείμενου θανάτου. Παραπληροφορούν, διαδίδουν ψεύδη, αποκρύπτουν αλήθειες. Και πότε επιβάλλουν απαγορεύσεις και σκληρά περιοριστικά μέτρα, πότε διακηρύσσουν την επιστροφή στην «κανονικότητα» και ποζάρουν αλαζονικά σαν σωτήρες. Η τακτική του «ακορντεόν», τα «άνοιξε-κλείσε», οι ακραίες αντιφάσεις και παλινωδίες, οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και κινήσεις είναι η κοινή πλέον πολιτική των κυβερνήσεων, σε όλο τον «ανεπτυγμένο» καπιταλιστικό κόσμο.

Τώρα, επιστρατεύουν νέο όπλο, εργαλειοποιώντας και πάλι την πανδημία. «Προειδοποιούν» αυστηρά με κυρώσεις και βαριές συνέπειες όσους δεν εμβολιάζονται στις «πλούσιες» χώρες.

Γιατί, βεβαίως, στις καταδικασμένες φτωχές χώρες, που μαστίζονται και αποδεκατίζονται από τις «ξεχασμένες» στη Δύση αρρώστιες και τον υποσιτισμό, το ποσοστό του εμβολιασμού ανέρχεται στο 1%(!!!), με το εμβόλιο να αποτελεί ασύλληπτη πολυτέλεια… Και κατασκευάζουν το νέο «εχθρό», τον κατεξοχήν «ένοχο». Εκεί πλέον συγκεντρώνουν τα πυρά τους. Και αυτός είναι ο ανεμβολίαστος πολίτης.

«Βάζουμε την υγεία πάνω απ’ όλα», ισχυρίζονται με απύθμενο θράσος και αμέτρητη υποκρισία. Μια σχεδιασμένη και στενά ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη εκστρατεία ξετυλίγεται με στόχο το διχασμό των κοινωνιών, την αντιπαλότητα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Οι μεθοδεύσεις αυτές, εκτός του ότι αποτελούν μια έμμεση ομολογία χρεοκοπίας της εγκληματικής πολιτικής τους διαχείρισης της πανδημίας, με τα εκατομμύρια των νεκρών, εκτός του ότι αποσκοπούν στο να συγκαλύψουν τις δικές τους βαρύτατες ευθύνες στην εξελισσόμενη πανδημία, έχουν ευρύτερες στοχεύσεις.

Αφού σκόρπισαν την ανασφάλεια, το ζόφο και το φόβο με σκοπό να τρομοκρατήσουν, να παραλύσουν και αδρανοποιήσουν τους λαούς, αφού δημιούργησαν ένα εφιαλτικό οικονομικό και κοινωνικό τοπίο με πλήθος αντιδραστικών ανατροπών, αφού επέβαλαν τον αυταρχισμό, τους καταναγκασμούς, τις φασιστικές απαγορεύσεις και τη βίαιη καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων, τώρα επιχειρούν να δημιουργήσουν κοινωνικές συνθήκες διχασμού και αντιπαλότητας μέσα στους κόλπους των λαών, να εδραιώσουν και γενικεύσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Για να μείνουν στο απυρόβλητο αυτοί, οι δήθεν θεματοφύλακες της δημόσιας Υγείας. Και παρουσιάζουν σαν φυσιολογική και αναγκαία αυτή την πρόβα τζενεράλε επιβολής και μαζικής πειθάρχησης, ευθείας επίθεσης σε λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Με άλλοθι και πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικής συναίνεσης στις ευρύτερες αντιδραστικές στοχεύσεις τους, στην επιβολή συνθηκών πολιτικού αυταρχισμού και εκφασισμού της δημόσιας ζωής.

Η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού, για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας, είναι αναντίρρητη. Για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, τα μεγάλα οφέλη του επιβεβαιώθηκαν και από τις επιστημονικές έρευνες και από τα εμπειρικά δεδομένα. Τα εμβόλια και τα φάρμακα αποτελούν προϊόν της συσσωρευμένης ανθρώπινης γνώσης, μεγάλα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης που αντιμετώπισαν και εξάλειψαν θανατηφόρες νόσους και πανδημίες. Παρά το ότι η ιατρική επιστήμη και έρευνα λειτουργούν και αναπτύσσονται σε συνθήκες εξωφρενικής απληστίας των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και οξύτατου οικονομικού και γεωπολιτικού ανταγωνισμού, με όλα τα συμπαρομαρτούντα, δεν μπορούν να αναιρεθούν οι καρποί των προσπαθειών της επιστημονικής κοινότητας. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η συνεισφορά ακόμη και αυτών των εμβολίων κατά της Covid-19, που παράχθηκαν, κυκλοφόρησαν και εφαρμόστηκαν με όρους που ενισχύουν τις αμφιβολίες, τις αμφισβητήσεις και τις αρνήσεις.

Όμως, ο αναγκαίος μαζικός εμβολιασμός δεν πραγματοποιείται με απειλές και εκβιασμούς, με τη στοχοποίηση και το στιγματισμό, την ποινικοποίηση ή τη χυδαίου τύπου εξαγορά, με την αυταρχική επιβολή της υποχρεωτικότητας, τις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις και τη μη καταβολή του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών των ανεμβολίαστων. Ο αναγκαίος μαζικός εμβολιασμός υπονομεύτηκε και συνεχίζει να υπονομεύεται πρωτίστως από αυτούς που παριστάνουν τους θεματοφύλακες της δημόσιας Υγείας, από αυτούς που τώρα επιβάλλουν την υποχρεωτικότητά του, από αυτούς που η αντιδραστική ταξική τους φύση τούς οδηγεί στο μονόδρομο της ολικής αντιλαϊκής επίθεσης.

Αυτοί ενίσχυσαν τις αμφιβολίες και τις αβεβαιότητες, αυτοί προκάλεσαν εύλογους προβληματισμούς και διστακτικότητες, αυτοί δημιούργησαν συνθήκες ανασφάλειας και θυμού σε μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας. Και δεν εννοούμε τη μικρή μειοψηφία των ακροδεξιών, των σκοταδιστών και των ποικίλων συνωμοσιολόγων των τσιπακίων και λοιπών «θεωριών».

Η εγκληματική πολιτική των κυβερνώντων στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατέδειξε την πραγματική και προκλητική αδιαφορία τους για την υγεία του λαού, αποκάλυψε την υποκρισία τους, απέδειξε πως η μοναδική επιδίωξή τους και έγνοια είναι η διαφύλαξη της κυβερνητικής τους εξουσίας και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών τους.

Η κυβέρνηση ΝΔ τροφοδότησε στην πραγματικότητα την υγειονομική κρίση

Η κυβέρνηση ΝΔ δεν προχώρησε σε ουσιαστικά μέτρα μέριμνας, πρόληψης, πραγματικής αντιμετώπισης της πανδημίας εκεί όπου ήταν αναγκαίο. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εργοστάσια, τα χωράφια, οι χώροι δουλειάς, οι κλειστές δομές μετατράπηκαν σε εστίες αναζωπύρωσης και υπερμετάδοσης του ιού. Απέρριψε, με άκαμπτο τρόπο, το επιδημιολογικό μοντέλο των μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ -με κρατική ευθύνη- και των μηχανισμών ιχνηλάτησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ποτέ αξιόπιστη επιδημιολογική καταγραφή στη χώρα. Τις πραγματικές προθέσεις της -εκτός από την απουσία μέτρων που θα δημιουργούσαν συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας- τις φανέρωσε με εξοργιστικό τρόπο όταν συνέταξε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021 -με την πανδημία να εξελίσσεται και να κορυφώνεται- προβλέποντας μειωμένες δαπάνες για την Υγεία κατά 572 δισ.! Και το αποκορύφωμα, τώρα προχωρά σε συγχωνεύσεις και κατάργηση νοσοκομείων και μονάδων Υγείας, πριμοδοτώντας κραυγαλέα την κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Και από κοντά, η επιστράτευση «ειδικών» που στήριξαν τις πολιτικές και οικονομικές της σκοπιμότητες (τους οποίους επιβράβευσε με το ακαταδίωκτο τουλάχιστον), η παράλληλη κατάπνιξη της φωνής των επιστημόνων που διαφωνούν με την πολιτική της, η έλλειψη ενημέρωσης της ιατρικής κοινότητας και του λαού στηριγμένης σε επιστημονικά δεδομένα, η απουσία διαφάνειας, η αποσιώπηση ή υπερδιόγκωση των παρενεργειών των εμβολίων ανάλογα με τα συμφέροντα που εκάστοτε υπηρετούνται, η πλήρως ελεγχόμενη «ενημέρωση»-συσκότιση των πραγματικών δεδομένων της πανδημίας και η απαγόρευση κάθε δημοσιογραφικής έρευνας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τα νοσοκομεία κ.ά., κ.ά. Εν ολίγοις, η κυβέρνηση ΝΔ, με την πολιτική της, τροφοδότησε στην πραγματικότητα την υγειονομική κρίση.

Δεν μπορούν, λοιπόν, αυτοί στο όνομα -τάχα- της κοινωνικής ευθύνης να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη είναι αξίες ξένες και εχθρικές σε αυτούς. Είναι αξίες του λαού και της Αριστεράς, που ξέρουν να τις τιμούν. Αυτοί δεν έχουν ηθικές αξίες, προσκυνούν μόνο τις οικονομικές αξίες.

Η επιχείρηση «Ελευθερία», τελικά, μόνο υγειονομικό χαρακτήρα δεν έχει. Πρόκειται για μια επιχείρηση ενάντια στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τη λαϊκή Υγεία. Είναι μια επιχείρηση επιβολής, αυταρχισμού, καταστολής, διχασμού της κοινωνίας, οικοδόμησης ενός αντιδραστικού κράτους «έκτακτης» δήθεν ανάγκης στο όνομα της καταπολέμησης της πανδημίας και της υγειονομικής επιτήρησης. Μια εφιαλτική πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που επιδιώκουν.

Καμιά ανοχή και καμιά συναίνεση, λοιπόν, σε όλους αυτούς που επιχειρούν να παραλύσουν, να χειραγωγήσουν, να διχάσουν το λαό. Καμιά ανοχή και καμιά συναίνεση σε όλους αυτούς που αξιοποιούν την πανδημία για να χτυπήσουν το μεροκάματο, το μισθό, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, τη ζωή, το παρόν και το μέλλον του λαού μας.

 

 

Έχει διαβαστεί 2147 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

«ΕΚΚΕΝΩΣΑΤΕ!..»
Προηγούμενο άρθρο
«ΕΚΚΕΝΩΣΑΤΕ!..»
Περί πράσινου new deal
Επόμενο άρθρο
Περί πράσινου new deal

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 3-6 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 202 επισκέπτες και 0 μέλη.