Κυριακή, 09 Νοε, 2025

  • ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: ‘’Με τον στόχο καθαρό’’
  • Κλείνει για ένα μήνα το «πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης»
  • ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • Βρώμικες επιθέσεις και πιέσεις με αφορμή την απόρριψη του νέου αίτηματος αποφυλάκισης του Η. Κασιδιάρη
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΤ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: ‘’Με τον στόχο καθαρό’’1 Κλείνει για ένα μήνα το «πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης»2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ3 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ4 Βρώμικες επιθέσεις και πιέσεις με αφορμή την απόρριψη του νέου αίτηματος αποφυλάκισης του Η. Κασιδιάρη5 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΤ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «άλλο μισό» των μπίζνες η πολεμική προπαρασκευή και οι εξοπλισμοί

Παράλληλα με την εμπλοκή της χώρας στα ενεργειακά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών προχωρά και η αναβάθμιση στρατιωτικών υποδομών, εξοπλισμών και αποστολών εκτός συνόρων, ως αναγκαίο πάντα συμπλήρωμα, αφού μπίζνες και πολεμική προπαρασκευή πάνε μαζί. Περισσότερα

Ο Γκαίμπελς και το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ και Μολότωφ (Ντοκουμέντο)

από Η Άλλη Άποψη
Ο Γκαίμπελς και το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ και Μολότωφ (Ντοκουμέντο)

του Αλέκου Χατζηκώστα

Στις 23 του Αυγούστου 1939 υπογράφτηκε το γερμανοσοβιετικό «σύμφωνο μη επίθεσης», 10χρονης διάρκειας, το γνωστό ως «σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ». Το Σύμφωνο αυτό δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται πυρά από διάφορες πλευρές.

Η αστική προπαγάνδα και τότε αλλά και ιδιαίτερα μετά το 1990 έχει οργιάσει κυριολεκτικά μεταφράζοντας το Σύμφωνο της Γερμανίας και της Σοβ. Ένωσης, γνωστό ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ , ως υπεύθυνο για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ΕΣΣΔ αξιοποίησε ουσιαστικά τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις σε συνθήκες οξύτατης ταξικής πάλης ανάμεσα στον καπιταλισμό και τη σοβιετική εξουσία, χωρίς όμως  να συνάψει συνασπισμό με τη Γερμανία. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Σύμφωνο εξυπηρετούσε τη Σοβιετική Ένωση. Χρειαζόταν χρόνο, για να προετοιμαστεί καλύτερα μπροστά στην επικείμενη αναπόφευκτη πολεμική επίθεση.

Το σοβιετογερμανικό «Σύμφωνο μη επίθεσης» διήρκεσε μέχρι τις 22 του Ιούνη 1941, οπότε η Γερμανία το παραβίασε και επιτέθηκε κατά της ΕΣΣΔ.

Το ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε δημοσιεύτηκε στις 28/6/1941 στην 1 σελ. της κατοχικής εφημερίδα "Νέα Ευρώπη". Που έβγαινε στη Θεσσαλονίκη.  Σ’αυτήν υπάρχει αναδημοσίευση άρθρου (ΦΩΤΟ) του Γκαίμπελς που απλά …επιβεβαιώνει τα παραπάνω. (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

«Από μακρού χρόνου συνειργάζοντο ο κομμουνισμός και αι κεφαλαιοκρατικαί δημοκρατίαι. Διατί η Ρωσσία υπέγραψε το σύμφωνον με τη Γερμανίαν. ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΡΑΙΧ κ. ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ

Βερολινον 26. (Ιδιαίτερον). Το ημιεπίσημον γερμανικόν πρακτορείον μεταδίδει ότι ο υπουργός του Ράιχ δρ. Γκαίμπελς αποκαλύπτει εις άρθρον του ότι αι δημοκρατικαί πλουτοκρατίαι και ο μπολσεβικισμός από μακρού συνεργάζοντο. Οι καπιταλισταί του Κρεμλίνου υπέγραψαν το σύμφωνον μετά της Γερμανίας μόνον και μόνον διά να εξασφαλίσουν τον καιρόν δια να προπαρασκευάσουν την μπολσεβικοποίησιν της Ευρώπης.

Ο δρ. Γκαίμπελς υπενθυμίζει την κωμωδίαν την οποίαν έπαιζεν  ο κ. Κρίπς πρεσβευτής της Μ. Βρετανίας εν Μόσχα, όταν ανέφερε τας δήθεν δυσκολίας που συνήντα εις το έργον του και τας δήθεν κλειστάς θύρας των Ρώσσων επισήμων τας οποίας αντίκρυζε, ενώ ήτο περί πάντων πλήρως κατετοπισμένος. Το γεγονός ότι ο αγγλικός τύπος υπεδέχετο αδιαμαρτυρήτως τη κωμωδίαν αύτην, επιβεβαίωνε τας υποψήψιας της Γερμανίας περί της δολίας στάσεως των Σοβιέτ, η οποία κατέστη περισσότερον απροκάλυπτος με την συγκέντρωσιν τεραστίων σοβιετικών στρατιωτικών δυνάμεων εις τα προς Γερμανίαν ρωσσικά σύνορα.

Ο δρ. Γκαίμπελς διαπιστώνει ότι η αγγλορωσσική συνεργασία δεν αποτελεί τι το νέον εν Γερμανία, υπενθυμίζει δε παλαιότερους λόγους του Φύρερ εις τους οποίους εξεδηλούτο η προοπτική αυτού διά την νίκην, η οποία προοπτική είναι πολύ μεγαλυτέρα σήμερον.

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ 27 (Ιδιαίτερον). Αι δηλώσεις του Ρούζβλετ, του Ηντεν και του Τσώρτσιλ αποκαλύπτουν πλήρως την διάθεσιν των μεγάλων πλουτοκρατών όπως συμμαχήσουν μετά του κομμουνισμού. Η συνένωσις αύτη των συμφερόντων των αγγλοσαξώνων καπιταλιστών και του κομμουνισμού δεν είναι τι το νέον δια την Γερμανίαν. Όπως εδήλωσεν ο αμερικανικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βοστώνης, βρετανική αποστολή πρόκειται να μεταβή εις Μόσχαν, όταν βεβαίως εξευρεθή ασφαλής οδός ταξειδίου. Η αποστολή αύτη, όπως αποκαλύπτει ο σταθμός της Βοστώνης, θα είναι η μεγαλυτέρα εξ’ όσων μετέβησαν ποτέ εις ξένας χώρας, κατηρτίσθη δε κατά ομολογίας του αυτού σταθμού προ καιρού και παρ’ αυτού τούτου του Τσώρτσιλ πράγμα που αποδεικνύει ότι από μακρού επλέκοντο οι μηχανοραφίαι των Βρετανών καπιταλιστών και των μπολσεβίκων εναντίον της Γερμανίας και της Ευρώπης.»

Πρώτη δημοσίευση atexnos.gr

 

Έχει διαβαστεί 2206 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 201 επισκέπτες και 0 μέλη.