Παρασκευή, 07 Οκτ, 2022

 • Στην Αθήνα η Αλέιδα Γκεβάρα κόρη του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε
 • Περί "Νόμπελ Ειρήνης"...
 • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τρίτη 11/10 στις 10.00 το πρωί, συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Κουλούρας
 • Πληρωμένη απάντηση του «Οδηγητή» στον αντικομμουνιστή ...ακάλεστο
 • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.
 • ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αθλιότητα από τον Κ. Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά στην Μάγδα Φύσσα !
Στην Αθήνα η Αλέιδα Γκεβάρα κόρη του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε1 Περί "Νόμπελ Ειρήνης"...2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τρίτη 11/10 στις 10.00 το πρωί, συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Κουλούρας 3 Πληρωμένη απάντηση του «Οδηγητή» στον αντικομμουνιστή ...ακάλεστο4 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.5 ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αθλιότητα από τον Κ. Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά στην Μάγδα Φύσσα !6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φαρσοκωμωδία...

Φαρσοκωμωδία...

Μια φαρσοκωμωδία έστησαν προχτές ο υπουργός Ανάπτυξης και οι μεγαλοσουπερμαρκετάδες, που είδαν τους τζίρους τους να εκτοξεύονται τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος της συνάντησης ήταν να διαμορφωθεί ένα «καλάθι της νοικοκυράς» με 50 διαφορετικά προϊόντα, όπου οι μεγαλοεπιχει... Περισσότερα

Ο μεσαίωνας είναι εδώ

από Η Άλλη Άποψη
Ο μεσαίωνας είναι εδώ

Γράφει η Ευγενία Καβαλάρη *

Σκήπτρα, πρίγκιπες, βασιλιάδες και… στέψεις. Ανάκτορα, πύργοι, τελετουργικά και πρωτόκολλα ευγενών και γαλαζοαίματων… Το χρονοντούλαπο της ιστορίας έτριξε και ένας μεσαιωνικός βόρβορος απλώθηκε ξαφνικά στον πλανήτη. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την ζωή μιας αποστεωμένης παρασιτικής μοναρχίας αναπαράγονται αφειδώς από τα διεθνή αλλά και εγχώρια «μέσα ενημέρωσης». Λεπτομέρειες εξοργιστικές και για το σκοταδιστικό τους περιεχόμενο, αλλά και για την αμύθητη χλιδή τους. Που δεν μπορεί παρά να αποτελούν πρόκληση, σε μια περίοδο που η φτώχεια και η εξαθλίωση ρίχνουν βαριά σκιά πάνω από τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Λίγους μήνες μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για το «πλατινένιο ιωβηλαίο» της βασίλισσας, ο βρετανικός λαός πρέπει να υπομείνει τώρα τις τελετουργικές εκδηλώσεις της κηδείας της. Και όλα αυτά δημοσία δαπάνη! Οι τελετές μιας παρασιτικής κάστας πληρώνονται αδρά από τον ιδρώτα της βιοπάλης. 6 δισεκατομμύρια λίρες από τον κρατικό κορβανά θα δαπανηθούν για την κηδεία της βασίλισσας! 6 δισεκατομμύρια την ίδια στιγμή που άστεγοι βρετανοί πεθαίνουν στους δρόμους. 6 δισεκατομμύρια για την πανκινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, για τελετές, γεύματα και για να πετούν αεροπλάνα σε σχηματισμούς, όπως και πριν λίγους μήνες. 6 δισ. για τα μεσαιωνικά παράσιτα!

Και μαζί με τις συνεχείς ενημερώσεις για τις πολυήμερες τελετές και την κηδεία, βρίσκουν ευκαιρία τα ΜΜΕ να χαρίσουν στην ανθρωπότητα στιγμές από την καθημερινότητα των ανακτόρων. Είναι εμφανές πως  η ελέω θεού μοναρχία απαιτεί τους «κατώτερους» ανθρώπους σκυφτούς, αναξιοπρεπείς υπηρέτες. Σαν αυτόν που απλώνει μία ίντσα οδοντόπαστα στην οδοντόβουρτσα του Κάρολου κάθε μέρα. Πρέπει να είναι εκεί για τον βασιλιά κάθε φορά που θα βουρτσίσει τα δόντια του. Να του ετοιμάζει το μπάνιο και το απαιτητικό πρωινό. Και όλα αυτά δημοσιεύονται χωρίς ίχνος κριτικής ή αμφισβήτησης, πράξεων και ιδεών, ταυτόσημων των πιο σκοτεινών εποχών της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ο μεσαίωνας είναι εδώ! Σφιχταγκαλιασμένος με τις «προηγμένες δημοκρατίες» της ευρωπαϊκής δύσης… και όχι μόνο. Η αστική δημοκρατία, αυτή που υμνεί τον κοινοβουλευτισμό και το σύνταγμα, συναγελάζεται, υποκλίνεται και προστατεύει τη μοναρχία. Όχι επειδή είναι «διακοσμητική». Αλλά επειδή, όπου στέκει ακόμα, είναι πλεγμένη με την κυρίαρχη τάξη και οργανικό τμήμα της ολιγαρχίας του πλούτου. Επειδή με τα σύμβολα, τις αξίες και τα πρόσωπά της αφήνει πάντα ανοιχτό ένα παράθυρο στο σκοτάδι, στη συντήρηση και το κοινωνικό πισωγύρισμα, όπως αυτό στο οποίο επιχειρούν σήμερα να βυθίσουν το πλανήτη. Επειδή καταφέρνει να επηρεάζει τα πιο καθυστερημένα κοινωνικά στρώματα, όπως αυτά που κατασκηνώνουν στο κέντρο του Λονδίνου για να προσκυνήσουν τη σορό, μπορεί να τα ελέγχει και ενίοτε να τα χρησιμοποιεί.

Για αυτό και η κηδεία μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό γεγονός. 500 αξιωματούχοι του πλανήτη βρέθηκαν ανάμεσα στους 2000 καλεσμένους. Όχι μόνο αυτοκράτορες και βασιλείς, οι οποίοι εκτός των άλλων αφθονούν ακόμα στην Ευρώπη! (Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κλπ), αλλά και οι κυβερνήτες των χωρών τους. Ακόμη και της Γαλλίας που υποτίθεται ηγήθηκε του διαφωτισμού και της αστικής επανάστασης. Όλοι ακολούθησαν αδιαμαρτύρητα το μεσαιωνικό πρωτόκολλο. Όλοι αναφέρθηκαν στην αξία της εκλιπούσας… Για αυτό και ο γιος της βασίλισσας, ο νέος βασιλιάς, σχεδόν χλεύασε με το λόγο του τους βρετανούς βουλευτές.

Η εκλιπούσα, δεν υπήρξε απλώς ως ένα μεσαιωνικό κατάλοιπο που μαζί με τους εκατοντάδες ομοαίματούς της παρασιτούσε σε βάρος ενός λαού. Υπήρξε σύμβολο και πυλώνας της πολιτικής μιας άλλοτε κραταιάς αποικιακής και μετέπειτα ιμπεριαλιστικής δύναμης. Έχει λερώσει τα αδούλευτα χέρια της με δολοφονίες και εγκλήματα σε βάρος των λαών που δεινοπάθησαν κάτω από την βρετανική μπότα. Της Κύπρου και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων. Πίσω από τα πρωτόκολλα μιας μεσαιωνικής βιτρίνας και από τα βασιλικά σκάνδαλα που τροφοδοτούν εδώ και δεκαετίες το ενδιαφέρον για τη βασιλική οικογένεια, κρύβονται οι πιο ακραίοι εκφραστές και νοσταλγοί της βρετανικής αυτοκρατορίας, αμετανόητοι και κυνικοί θιασώτες της παγκόσμιας τυραννίας.

Για αυτό και ο θάνατός της τροφοδότησε αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη και κυρίως στην χώρα της. Αντιδράσεις οργής που φρόντισαν να απαλείψουν τα ΜΜΕ. Άλλωστε στη Μεγάλη Βρετανία και στις χώρες της κοινοπολιτείας, επί της ουσίας κάθε διαμαρτυρία εναντίον της μοναρχίας καταστέλλεται και διώκεται ποινικά. Χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν κατά την τελετή στη Σκωτία. Όπου και στις τρεις περιπτώσεις που έφτασαν στα ΜΜΕ, οι «δράστες» φυλακίστηκαν. Τα ίδια συμβαίνουν και στο Λονδίνο, όπου ο κρατικός μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς για να αποσοβήσει κάθε ενδεχόμενο τέτοιας έκφρασης και λαϊκής εκδήλωσης.

Τόσο δημοκράτες είναι οι εκπρόσωποι των «κοινοβουλευτικών αξιών»! Τόσο που δεν δέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση του στέμματός τους. Ο μεσαίωνας είναι εδώ. Πίσω από τα προκλητικά παραμύθια για τα στολισμένα πριγκιπόπουλα, παραμονεύει το πηχτό σκοτάδι, η οπισθοδρόμηση, η τυραννία… Η απάντηση βρίσκεται στο διαφωτισμό και την πρόοδο. Κανένας εξωραϊσμός, καμία ανοχή και καμία άφεση στους παρασιτικούς τύραννους της μοναρχίας.

* ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ ,ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ,ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

 

 

Έχει διαβαστεί 2033 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Διαβεβαιώσεις
Επόμενο άρθρο
Διαβεβαιώσεις

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 150 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)