Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022

  • Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή
  • ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη
  • Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων
  • Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων
  • Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!
Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή1 ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη2 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων3 Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων4 Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ5 Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών από τα κράτη της ΕΕ το 2021

Οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δαπάνες ξεπέρασαν τα 200 δισ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε χτες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αμυνας (ΕΟΑ) και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών - μελών του ΕΟΑ.Καθώς μάλιστα τα στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουν τη διαχρο... Περισσότερα

Οι νόμοι που κλέβουν τα σπίτια του λαού, έχουν τις υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

από Η Άλλη Άποψη
Οι νόμοι που κλέβουν τα σπίτια του λαού, έχουν τις υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, στο σπίτι της οποίας εισέβαλαν χτες οι «διαρρήκτες» των τραπεζών και των funds για να τη διώξουν, ενέργεια στην οποία απέτυχαν χάρη στην άμεση λαϊκή παρέμβαση, δυστυχώς δεν είναι η μόνη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Όλοι οι οιωνοί για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας είναι κακοί. Και πως να μην ήταν δηλαδή αφού σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Κομισιόν και οι συστάσεις της προς τις κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν «στρώσει πριν κοιμηθούν» έχοντας συγκροτήσει ένα γερό δίχτυ προστασίας για την ανεξέλεγκτη δράση των funds, των κορακιών όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζει ο λαός, που πρακτικά οδηγούν στο να βγαίνει στο σφυρί η εργατική - λαϊκή κατοικία.

Η περίπτωση της εισβολής στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου έφερε στην επιφάνεια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί από την μία να αποδοκιμάσει τις αποκρουστικές εικόνες με την εισβολή στο σπίτι της Ιω. Κολοβού και από την άλλη να ρίξει τις ευθύνες στην ίδια, λέγοντας πως «οι δυνατότητες του θεσμικού πλαισίου από την πλευρά του δανειολήπτη προκειμένου να μην καταλήξουμε στον πλειστηριασμό δεν αξιοποιήθηκαν». Τι δεν λέει η κυβέρνηση; Ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι αυτό ακριβώς που επιτρέπει εξώσεις, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αγορά «κόκκινων» δανείων από funds σε μικρότερη από την πραγματική τους αξία, επιστράτευση κάθε είδους μηχανισμού από τα funds για να εισπράξουν και τις τελευταίες δεκάρες ενός οφειλέτη, λειτουργία εταιρειών-φαντασμάτων που δεν υπάρχουν κάπου «φυσικά» αλλά απολύτως «φυσικά» έχουν το δικαίωμα να κλέβουν τα σπίτια και τους κόπους ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Δεν ξέρει η κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο; Μα αυτή το έφτιαξε! Μάλιστα δεν το έφτιαξε μόνη της! Τα... τολμηρά βήματα στην αγορά «κόκκινων» δανείων από funds, όπως και στη διενέργεια των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά - ώστε να δυσκολεύονται οι κινητοποιήσεις σε πλειστηριασμούς με φυσική παρουσία - τα νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό το θεσμικό πλαίσιο παρέλαβε και θωράκισε περαιτέρω η ΝΔ.

Από την άλλη η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μάτι. Βγήκε στα κεραμίδια για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε η έξωση, καταγγέλλει τη ΝΔ ότι έχει φτιάξει «στρατιά Πάτσηδων» σαν να μην ψήφισε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ τους νόμους που φτιάχνουν Πάτσηδες. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το πούλημα των «κόκκινων» δανείων ήταν ο ίδιος που ψήφισε ακόμα και την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της προστασίας της α' κατοικίας και των λαϊκών κινητοποιήσεων όταν έχει όλα αυτά στην πλάτη του. Κι όμως το κάνει, γιατί ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει ο ΣΥΡΙΖΑ... Μάλιστα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνονται ακόμα και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύει διάφορα απίθανα «επιχειρήματα» όπως ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενη από την τρόικα ψήφισε όντως τους πλειστηριασμούς αλλά υπήρχε μία σιωπηρή συμφωνία να μην εφαρμοστούν ποτέ αυτοί οι νόμοι»! Τέτοια κοροϊδία! Βέβαια αυτοί οι νόμοι και εφαρμόστηκαν και έμειναν ως θεμέλια πάνω στα οποία έχτισε αντιλαϊκούς νόμους η κυβέρνηση της ΝΔ!

Το κύριο όμως που βγήκε στην επιφάνεια με την απαράδεκτη εισβολή της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή είναι το πόσο αδίστακτο είναι το αστικό κράτος απέναντι στον λαό αλλά και την δύναμη του λαού να επιβάλει με την συνειδητή δράση του εμπόδια. Να απονομιμοποιήσει και τις απαράδεκτες πρακτικές, όπως την έξωση της Ιω. Κολοβού, και τους άδικους νόμους που αφήνουν απροστάτευτη την λαϊκή κατοικία. Αυτό ανέδειξε η σχεδόν ολοήμερη κινητοποίηση στου Ζωγράφου, στην οποία πρωτοστάτησαν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, οι μαζικοί φορείς της περιοχής και συνδικάτα της Αττικής, που έκανε πράξη το σύνθημα «του λαού τα σπίτια τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος-παντού Ξεσηκωμός!».

ΠΗΓΗ: 902.gr
Έχει διαβαστεί 1921 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 7 ως 17 °C
Άνεμος ΝΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 708 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)