Τετάρτη, 19 Ιούν, 2024

  • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»
  • Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου
  • Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς
  • Ποιος μιλάει!
  •  Με επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»2 Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου3 Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς4 Ποιος μιλάει!5  Με επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η καρδιά του θηρίου

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισ... Περισσότερα

Όταν κάποιες «φωνές»... αποκαλύπτουν τον συστημικό χαρακτήρα του «μπαμπούλα της ακροδεξιάς»

από Η Άλλη Άποψη
 Όταν κάποιες «φωνές»... αποκαλύπτουν τον συστημικό χαρακτήρα του «μπαμπούλα της ακροδεξιάς»

Η συζήτηση για το «μέλλον της ΕΕ που σαρώνει η ακροδεξιά» έχει πάρει φωτιά στα αστικά επιτελεία.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές αυτής της συζήτησης, που δεν θα σταθούμε αναλυτικά. Ωστόσο, αξίζει να καταγράψουμε πως «κοινή συνισταμένη» όλων των σχετικών αναλύσεων -είτε αφορά «προοδευτικούς», είτε αφορά «πράσινους», είτε αφορά «φιλελεύθερους», είτε αφορά «λαϊκούς δεξιούς»- είναι πως απειλείται «η δημοκρατία και τα κεκτημένα της ΕΕ».

Οφείλουμε να σχολιάσουμε, έστω συνοπτικά και σκωπτικά, ότι όλες αυτές οι δυνάμεις, είτε κυνικά ομολογώντας, είτε βερμπαλιστικά αερολογώντας, δεν βλέπουν τον αποκρουστικό είδωλο του εαυτού τους στον καθρέφτη της πολιτικής που από κοινού υπηρετούν.

Δηλαδή, το «είδωλο» του αιματοκυλίσματος στην Ουκρανία, καθώς πέρα από τα δις ευρώ και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι, πλέον, για παράδειγμα, ο Μακρόν λέει ανοιχτά για αποστολή και γαλλικών στρατευμάτων. Το «είδωλο» της πράσινης πολιτικής που τάισε με δις τα «πράσινα» αρπαχτικά, μαυρίζοντας τις ζωές των λαών της Ευρώπης. Το «είδωλο» των σφικτών δημοσιονομικών περιορισμών που προϋποθέτει την φοροληστεία των λαών για να διασφαλίζεται η αθρόα χρηματοδότηση των μονοπωλίων της ΕΕ στο σφοδρό ανταγωνισμό τους με αυτά της Κίνας, των ΗΠΑ κ.λπ. Όλα, δηλαδή, τα εφιαλτικά «είδωλα» της «δημοκρατίας» και των «κεκτημένων» της ΕΕ.

Όμως, ταυτόχρονα, έχει ενδιαφέρον να δούμε ορισμένες επισημάνσεις του συνταγματολόγου Ν. Αλιβιζάτου (προερχόμενος από το χώρο του λεγόμενου «κέντρου» και ενίοτε συνεργαζόμενος με την ΝΔ) σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τον χαρακτήρα των λεγόμενων «ακροδεξιών αντισυστημικών δυνάμεων» αλλά και για τις ταυτίσεις των ευρωπαϊκών «πολιτικών ομάδων».

Γράφει λοιπόν, αναφερόμενος στην Τζ. Μελόνι, ότι έχει προσχωρήσει «στην πολιτική των Βρυξελλών στο Ουκρανικό» για να προσθέσει στη συνέχεια πως «αν μάλιστα προχωρήσει τελικά η ιδέα της υποψηφιότητας Ντράγκι για την προεδρία της Επιτροπής, πιστεύω ότι η Τζ. Μελόνι θα βρεθεί προ του διλήμματος ή να στηρίξει τον Ιταλό τραπεζίτη- με τον οποίο, σημειωτέον, έχει συνεργαστεί στενά στο παρελθόν- ή να συμπράξει με τους ιδεολογικά συγγενέστερους προς αυτήν ταυτοτικούς της κ. Λεπέν».

Μετάφραση: Η «ακροδεξιά Μελόνι», αυτή με την οποία συνεργάζεται ο «φιλειρηνιστής» Βελόπουλος, από όλους αναγνωρίζεται ότι έχει ευθυγραμμιστεί με το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Ταυτόχρονα, ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρεται στις στενές σχέσεις της Τζ. Μελόνι με τον τραπεζίτη Μ. Ντράγκι, τον οποίο με τη σειρά του φαίνεται να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και η ευρωομάδα των σοσιλαδημοκρατών! Ταράκουλο έχει πάθει δηλαδή το σύστημα από το «σάρωμα της ακροδεξιάς», που κατά τα άλλα οι «προοδευτικές δυνάμεις» ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν...

Τέλος, όσον αφορά ειδικά αυτές τις δυνάμεις της «προόδου» και τους εκπροσώπους τους στη χώρα μας είναι, επίσης χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει στο άρθρο του ο καθηγητής Αλιβιζάτος: «Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), οι Σοσιαλδημοκράτες (S&D) και οι Φιλελεύθεροι (Renew), με ή χωρίς τη συνδρομή των Πράσινων (Green/EFA), μοιάζουν να ξεπερνούν άνετα τον μαγικό αριθμό των 361 ψήφων, που θα είναι απαραίτητες στην Ευρωβουλή για την ανάδειξη της προέδρου και των μελών της νέας Επιτροπής και για την ψήφιση των κρισιμότερων νομοθετημάτων».

Μετάφραση: Το κόμμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ -που είναι ίδιο με αυτό που θέλει να συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ- θα συνεργαστούν μια χαρά για να περνάνε όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που θα ματώνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους λαούς το επόμενο διάστημα, εκλέγοντας πιθανά πρόεδρο μια που παζαρεύει με την «ακροδεξιά Μελόνι» η οποία με τη σειρά της έχει «στενές σχέσεις» με έναν άλλο πιθανό πρόεδρο, που παρουσιάζεται ως «πιο στιβαρός και ικανός ευρωπαϊστής ηγέτης».

Είναι πραγματικά να τρελαίνεσαι από τον «αντισυστημισμό» τους και τις συγκλίσεις τους. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει ΚΚΕ, που με την 4η συνεχόμενη σημαντική άνοδο του, έχει κάνει και κάποιες άλλες «φωνές» του συστήματος να τρελαθούν, γιατί αναγνωρίζουν πως είναι το μόνο κόμμα που μπορεί και θέλει να συγκρουστεί με το σάπιο σύστημα των λόμπι, των πολέμων και την εκμετάλλευσης.


Έχει διαβαστεί 1383 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Πού να καταλάβουνε
Προηγούμενο άρθρο
Πού να καταλάβουνε
ΚΚΕ δαγκωτό!
Επόμενο άρθρο
ΚΚΕ δαγκωτό!

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 340 επισκέπτες και 1 μέλος.