Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας
  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
  • Οι ''Παραλίες'' της ΛΑΣ στη Νάουσα, 30/7/2021
  • Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας
  • Στη « μεγαλοψυχία» των δημάρχων αφέθηκε η παραμονή ή μή των συμβασιούχων
  • «Ορεκτικά» στο φαγοπότι του Ταμείου Ανάκαμψης
Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας1 Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν2 Οι ''Παραλίες'' της ΛΑΣ στη Νάουσα, 30/7/20213 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας4 Στη « μεγαλοψυχία» των δημάρχων αφέθηκε η παραμονή ή μή των συμβασιούχων5 «Ορεκτικά» στο φαγοπότι του Ταμείου Ανάκαμψης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

Παράνομη η “τήρηση” βιβλίων Αγροτών από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

από Η Άλλη Άποψη

Εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των εργαζομένων στα λογιστήρια των Αγροτικών Συνεταιρισμών τηρούσαν βιβλία, υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις στα μέλη τους, άλλοτε νόμιμα, άλλοτε παράνομα.      

Από το 2015, το γεγονός αυτό άρχισε να λαμβάνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις με καταχωρήσεις ακόμη και στον τοπικό τύπο. Υπάρχουν καταγγελίες και διαμαρτυρίες από συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς από όλη την Ελλάδα λόγω της “επέκτασης” των Αγροτικών Συνεταιρισμών στη τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων για τα μέλη τους και όχι μόνο σε χαμηλές τιμές καθώς και την συμπλήρωση και υποβολή φορολογικών δηλώσεων. 

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., σεβόμενη την εύλογη ανησυχία των μελών συναδέλφων,  με το υπ. Αριθμό 026/08.03.2016 έγγραφο της, ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος Αγροτικός Συνεταιρισμός με Άδεια Λογιστή – Φοροτεχνικού, αν έχουν κατατεθεί αιτήσεις που εξετάζονται ή απορρίφθηκαν και αν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας εάν ένας Αγρ. Συν/σμός απασχολεί εργαζόμενο που είναι κάτοχος Επαγγελματικής Ταυτότητας έστω Α’ Τάξης έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος όπως άλλες νομικές μορφές.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας απάντησε “άμεσα”, με το υπ. αριθμό Φ/2/1986 της 09.03.2016 έγγραφο του, και ενημέρωσε ότι δεν έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα άδεια λειτουργίας γραφείου παροχής λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών σε Αγροτικό Συνεταιρισμό και ότι είχε κατατεθεί ΜΙΑ μόνο αίτηση στον οποίο δεν εγκρίθηκε η χορήγηση της σχετικής άδειας.

Η λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών όπως είναι γνωστό διέπεται από τους νόμους: Ν.2810/2000: Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (όπως ισχύει μετά τους Ν.4015/2011 και Ν.2277/2014) και για το λόγο αυτό δεν είναι σύννομη ενέργεια η τήρηση των λογιστών βιβλίων και η διεκπεραίωση άλλων λογιστικών εργασιών προς τους αγρότες μέλη τους.   

Οι μόνοι αρμόδιοι ενημέρωσης – τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων αγροτών του κανονικού καθεστώτος, καθώς και για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των αγροτών, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικοί με άδεια από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Στέργιος Ζυγουλιάνος

Λογιστής

Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.Ημαθίας

Έχει διαβαστεί 262 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 38 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 26 ως 38 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 302 επισκέπτες και 0 μέλη.