Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
  • «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ποδαρικό» στη Βουλή με εξυπηρετήσεις στα «κοράκια»
Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου1 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν2 Αμερικανιές...3 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας4 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ5 «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ποδαρικό» στη Βουλή με εξυπηρετήσεις στα «κοράκια»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Περί "πολιτικής σταθερότητας"

από Η Άλλη Άποψη
Περί "πολιτικής σταθερότητας"

Η συνεχής επίκληση της «σταθερότητας» από την κυβέρνηση δεν γίνεται τυχαία, σε συνθήκες αβεβαιότητας για την οικονομία, κλιμάκωσης των ανταγωνισμών για την Ενέργεια και γενικευμένης ακρίβειας, που τροφοδοτούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και προκαλούν ήδη αναταραχή σε άλλες χώρες. Δείχνοντας αυτές ως παράδειγμα, η ΝΔ προβάλλεται ως «δύναμη σταθερότητας», για «να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες».

Το ίδιο ισχύει όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προκαλεί «αστάθεια» με την οικονομική της πολιτική και τον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα των υποκλοπών και διαφημίζουν τον εαυτό τους ως «εγγυητές» της «πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας».

Για ποια «σταθερότητα» μιλάνε όλοι; Γι' αυτήν που διασφαλίζει την ανεμπόδιστη εφαρμογή της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής τους και εκτείνεται από τη συμφωνία τους στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα δηλαδή που θα εφαρμόσει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Αυτή η «σταθερότητα» είναι που βουλιάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια και στην ανέχεια, τον βάζει σε «περιπέτειες» στη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της «πράσινης» κερδοφορίας τους.

Γι' αυτήν τη «σταθερότητα» ανταγωνίζονται τα αστικά κόμματα, αλλά την ίδια ώρα δηλώνουν έτοιμα να συμπράξουν σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για να τη διασφαλίσουν. Οπως έγραφε χαρακτηριστικά σε άρθρο του γνωστό κυβερνητικό στέλεχος, «σε περίπτωση κρίσης και δη εθνικής, θεωρώ βέβαιο πως όλα τα κόμματα» πλην ΚΚΕ «θα μπορούσαν να βρουν συναινέσεις ανά δυάδες, τριάδες ή και τετράδες». Τόσο ...χάος απύθμενο χωρίζει τους οπαδούς της αντιλαϊκής «σταθερότητας».


Έχει διαβαστεί 982 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 227 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)