Κυριακή, 16 Ιούν, 2024

  • Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου
  • Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
  • ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • Επιχείρηση «ολική ανάταξη» με μπαγιάτικα υλικά
  • Να επιταχυνθεί το έργο της κυβερνήσεως.....
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το αισιόδοξο μήνυμα της κάλπης
Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου1 Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια2 ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ3 Επιχείρηση «ολική ανάταξη» με μπαγιάτικα υλικά4 Να επιταχυνθεί το έργο της κυβερνήσεως.....5 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το αισιόδοξο μήνυμα της κάλπης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Λεφτά υπάρχουν

Δημοσιεύματα στον Τύπο προαναγγέλλουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές του Ιούλη, θα επικυρωθεί η αμερικανική πρόταση για δαπάνη 0,25% επί του ΑΕΠ των κρατών - μελών, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά η Ουκρανία μέχρι το 2030. Οπως σωστά γράφεται, το κονδύλι αυτό ισοδυναμεί με 500 εκατ. ευρώ ετησίως για την Ελλάδα, την ίδι... Περισσότερα

Πολιτικός Αντικομμουνιστης Πιτσαδορος

από Η Άλλη Άποψη
Πολιτικός Αντικομμουνιστης Πιτσαδορος

 Έφυγε από τη ζωή ο Γκορμπατσόφ,ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης.Ο ίδιος σε ομιλία του στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Τουρκίας, περίπου δέκα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης,το2000 , περιέγραψε με μεγάλη σαφήνεια το βρώμικο ρόλο που έπαιξε ο ίδιος ως πρωταγωνιστής μέσω της περεστρόικα στην αντεπανάσταση, στην ανατροπή του σοσιαλιστικού κράτους και στη διάλυση της Σοβιετικής Παραθέτω χαρακτηριστικό κομμάτι της ομιλίας του.                                 

   *Ο στόχος ολόκληρης της ζωής μου ήταν η εξολόθρευση του κομμουνισμού, αυτής της ανυπόφορης δικτατορίας κατά των ανθρώπων. Η σύζυγός μου που αναγνώρισε αυτήν την αναγκαιότητα, μάλιστα, πριν από μένα, με στήριξε με όλες τις δυνάμεις της σε αυτήν την προσπάθεια. Ακριβώς για να πετύχω αυτόν το σκοπό, χρησιμοποίησα τη θέση μου στο κόμμα και στη χώρα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η σύζυγός μου με ωθούσε να αναλάβω όλο και υψηλότερες θέσεις στη χώρα. Οταν γνωρίστηκα προσωπικά με τη Δύση, αντιλήφθηκα ότι δε θα έπρεπε να εγκαταλείψω το στόχο που είχα θέσει και ότι για να τον πετύχω έπρεπε να αντικαταστήσω ολόκληρη την ηγεσία του ΚΚΣΕ και της Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και τις ηγεσίες σε όλες τις σοσιαλιστικές χώρες. Το ιδανικό μου, εκείνη την εποχή, ήταν ο δρόμος των σοσιαλδημοκρατικών χωρών (…)

Κατάφερα να βρω συναγωνιστές για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Μεταξύ αυτών, μία εξέχουσα θέση κατέλαβαν ο Α. Ν. Γιάκοβλεφ και ο Ε. Α. Σεβαρντνάτζε, των οποίων η συνεισφορά στην κοινή υπόθεση είναι ανεκτίμητη.

Η οικουμένη θα φαντάζει πολύ καλύτερη χωρίς τον κομμουνισμό. Μετά το έτος 2000 θα ξεκινήσει μία εποχή της ειρήνης και της γενικής άνθησης (…).

(…) κατάφερα να θέσω τέλος στον κομμουνισμό στην Ευρώπη. Βέβαια, θα πρέπει να καταργηθεί και στην Ασία, γιατί αποτελεί το κύριο εμπόδιο στο δρόμο της ανθρωπότητας στην επίτευξη των ιδανικών της ειρήνης και της ομόνοιας (…).

Η πορεία των λαών προς μία πραγματική ειρήνη είναι μακριά και δύσκολη, θα στεφθεί, όμως, οπωσδήποτε με επιτυχία. Γι’ αυτόν το σκοπό θα πρέπει ολόκληρη η ανθρωπότητα να απελευθερωθεί από τον κομμουνισμό».

Χάρη λοιπόν στο Γκορμπατσόφ, που εξολόθρευσε το κομμουνισμο , απολαμβάνει ολόκληρη η ανθρωπότητα σήμερα   την πραγματική ειρήνη,την καπιταλιστική ειρήνη με τους πολέμους που άρχισε το ΝΑΤΟ εναντίον των λαών, αμέσως μετά , τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης,( Γιουγκοσλαβία,Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία) και τώρα τον ιμπεριαλιστικο πόλεμο στην Ουκρανία , απολαμβάνει τη γενική άνθηση τη φτώχειας,της ανεργίας της ακρίβειας,της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων,των δικαιωμάτων των εργαζομένων,, της επερχόμενης πείνας;του φακελωματος και της παρακολούθησης όλων μας(αυτά είναι τα αγαθά του καπιταλισμού, μπορεί να τα αμφισβήτησει κάποιος); Αν αυτά είναι τα όνειρα μας και οι προσδοκίες μας  για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας ας συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, και να τους στηρίζουμε, για όλα αυτά που κάνουν χρόνια τώρα εις βάρος μας. Αντίσταση και αγώνας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.Το δρόμο τον δείχνει η δράση  η πολιτική και η ιδεολογία του ΚΚΕ.                       

Θάνος Βασιλόπουλος 

 Παιδίατρος Εντατικολογος

 


Έχει διαβαστεί 1425 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 354 επισκέπτες και 0 μέλη.