Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

• ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Σχετικά με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Σχετικά με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Σε ανακοίνωση του ο εμπορικός  σύλλογος  Βέροιας  σπεύδει να συγχαρεί  τον υφυπουργό  οικονομικών  και βουλευτή  του νομού μας  κ.Βεσυρόπουλο  για τις βελτιώσεις  στην ρύθμιση των 120 δόσεων  , και για  τις αλλαγές  στον ΕΝΦΙΑ.

Υπάρχει  βέβαια μια χρονική καθυστέρηση  στην ανακοίνωση,  διότι θα έπρεπε να προηγηθεί  εδώ και  πολύ καιρό μια  ανακοίνωση που θα τον ‘’συνέχαιρε ‘’  για την σταθερή  και πολύχρονη στήριξη του  στα μνημόνια και στις μνημονιακες πολιτικές που   οδήγησαν στην  εγγραφή   στις  λίστες  των οφειλετών  τεσσάρων εκατομμυρίων  και πλέον  φυσικών  και νομικών προσώπων .

Μπορεί όμως  με τέτοιες   συγχαρητήριες  ανακοινώσεις ένα συνδικαλιστικό όργανο να προστατεύει τα συμφέροντα  αυτών που εκπροσωπεί ;  Στον βαθμό μάλιστα που για χρόνια ενώ  ο κλάδος πέρασε  από φωτιά και σιδερό,  ο εμπορικός σύλλογος   ήταν εκκωφαντικά  σιωπηλός;

Ας  θέσουμε και ας  απαντήσουμε  σε  μερικά  πιο απλά ερωτήματα.

1.Είναι η πρώτη μακροχρόνια  ρύθμιση   η μήπως θα είναι η τελευταία     OXI

2.Πόσοι  ενταχθήκαν  στις προηγούμενες  ρυθμίσεις;    Χιλιάδες

3.Πόσοι μπόρεσαν να την ολοκληρώσουν;    Ελάχιστοι

4.Αντιμετωπίζει η ρύθμιση  τις αιτίες  τις υπερχρέωσης;       ΟΧΙ

5.Ποιες  είναι  οι αιτίες της υπερχρέωσης, μήπως επειδή είμαστε όλοι μπαταχτσήδες; Είναι οι μνημονιακες πολιτικές που εξακολουθούν να εφαρμόζονται προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

6.Θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ρύθμιση όσοι ενταχθούν;   OXI

7.Πρέπει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ  η λαϊκή οικογένεια   για ακίνητο που καλύπτει τις στεγαστικές της  ανάγκες;     OXI

8.Πρέπει να φορολογηθεί    αυστηρά η μεγάλη ακίνητη περιουσία ;     ΝΑΙ

9.Και  τελικά  που θα πάνε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ;     Στην στήριξη των φοροελαφρυνσεων  και φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου, στα ματωμένα πλεονάσματα.

Ας  απαντήσει  ο εμπορικός σύλλογος δημόσια,   σ’ αυτά  τα ερωτήματα για να ανοίξει και ένας ευρύτερος διάλογος.  Ας  ρωτήσει τα μέλη του αν μπορούν να πληρώνουν τις ρυθμίσεις στην Δ.Ο.Υ. στον ΕΦΚΑ  στο ΙΚΑ στις  τράπεζες  ταυτόχρονα  με τις τρέχουσες  υποχρεώσεις.

Υ.Γ.  Τόσο λιβάνισμα  ούτε στον Άγιο Αντώνιο μέρες που είναι.

ΤΣΑΝΑΞΙΔΗΣ  Α ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ