Τρίτη, 11 Μάι, 2021

  • Στο 12% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έξι μήνες μετά την έναρξη...
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αποδέχεται ευθύνη του Δημοσίου για τυχόν βλάβες από εμβολιασμό
  • Σε τροχιά ανόδου οι ληξιπρόθεσμοι φόροι
  • Μπράβο στα κορίτσια!
  • Στο Βέρμιο με το "SOS Βέρμιο", Κυριακή 16/5/2021
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Καταδικάζει την καταστολή των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ
Στο 12% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έξι μήνες μετά την έναρξη...1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αποδέχεται ευθύνη του Δημοσίου για τυχόν βλάβες από εμβολιασμό2 Σε τροχιά ανόδου οι ληξιπρόθεσμοι φόροι3 Μπράβο στα κορίτσια!4 Στο Βέρμιο με το "SOS Βέρμιο", Κυριακή 16/5/20215 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Καταδικάζει την καταστολή των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πατέντα στην ... κοροϊδία

Από την περασμένη Τετάρτη, όταν μετά από τρία εκατομμύρια θύματα της πανδημίας στον πλανήτη, η κυβέρνηση Μπάιντεν ...«θυμήθηκε» ότι απαιτούνται «έκτακτα μέτρα» και προανήγγειλε ότι επεξεργάζεται την κατάθεση πρότασης για μια προσωρινή «άρση» της πατέντας στα εμβόλια, οι εξελίξεις που μεσολάβησαν, με πιο χαρακτηριστική την κόντρα εντός ... Περισσότερα

Στη Βουλή το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα: Τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας;

από Η Άλλη Άποψη
Στη Βουλή το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα: Τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας;

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Θυσία στην κερδοφορία των ομίλων, για να βρουν διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαια που προκαλούν την κρίση, συνεχίζουν να προσφέρουν το περιβάλλον η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, με τη σκυτάλη να παίρνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, και ήδη από χτες συζητείται σε επίπεδο αρμόδιας Επιτροπής, ένα ακόμα αντιπεριβαλλοντικό τερατούργημα με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην Επιτροπή ξεκαθάρισε κυνικά ποιος είναι ο στόχος, σημειώνοντας πως «επείγεται η Ελλάδα να είναι έτοιμη για τη μετά κορονοϊό εποχή. Η οικονομία υφίσταται πλήγμα». Πρόσθεσε ότι γι' αυτό πρέπει «να είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε επενδύσεις», όπως στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» και «να είμαστε οργανωμένοι την επόμενη μέρα. Αν τα αφήσουμε έτσι και οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις διαρκούν χρόνια προφανώς ο επενδυτής θα πάει αλλού να ανοίξει δουλειές και εμείς θα είμαστε εδώ θύματα μιας νέας ύφεσης και κρίσης». πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο - τερατούργημα» σε βάρος του περιβάλλοντος, φέρει τη σφραγίδα του ΣΕΒ και της ΕΕ και «αποτελεί έναν ακόμα οργανικό κρίκο της προσαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, συνέχεια της πολιτικής που άσκησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως χρώματος».

Το Νομοσχέδιο αποτελείται από 130 άρθρα. Το  πρώτο κεφάλαιο, που προβλέπει την «απλοποίηση» της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, προβλέπονται μια σειρά από διατάξεις που μετατρέπουν σε προσχηματική την όλη διαδικασία, ενώ δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των ελέγχων που σήμερα υλοποιούν κρατικοί φορείς, χωροθετούνται με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία έργα σε βάρος οικοσυστημάτων και υψηλής περιβαλλοντικής αξίας περιοχών.

Το δεύτερο κεφάλαιο, αφορά τις ΑΠΕ, και οι διαδικασίες που προβλέπονται και οδηγούν σε ταυτόχρονη περιβαλλοντική καταστροφή βουνά με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και τεράστια επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Και εδώ υπάρχει και το Ημαθιώτιο ενδιαφέρον λόγω και της δυνατότητας που δίνει για επέκταση (και άρα παραπέρα καταστροφή) του Βερμίου μέσω νέων  των αιολοικών πάρκων. Προοπτική που την αντίθεση έχει εκφράσει τόσο ο δήμος Νάουσας όσο και φορείς της περιοχής.

Το ερώτημα απλό. Τι θα κάνουν οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές; Θα υπάρχουν δηλώσεις τους για το όλο ζήτημα;

Η θέση μας ξεκάθαρη: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - τερατούργημα

 

Έχει διαβαστεί 364 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος Ν 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 11 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 12 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 425 επισκέπτες και 1 μέλος.