Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά και επίκαιρα!

από Η Άλλη Άποψη
Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά και επίκαιρα!

Γράφει η Ευγενία Καβαλλάρη

Ο φετινός γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται σε ιδιαίτερες συνθήκες. Η πανδημία βρίσκεται σε όξυνση και αξιοποιείται από την κυβέρνηση ως άλλοθι για να περάσει μια σειρά αντιδραστικές πολιτικές σε βάρος των οικονομικών-κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων.

Μάλιστα προχωρά και ένα βήμα παραπάνω με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (13/11) : «…Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια. Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού…»

Προφανώς και είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Δεκαετίες τώρα οι κυρίαρχοι κύκλοι της χώρας μας, οι πολύχρωμοι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης επιδιώκουν να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί – παιδεία – δημοκρατικά δικαιώματα – εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Το «επιχείρημα» προστασίας της δημόσιας υγείας είναι ψεύτικο. Η κυβέρνηση, η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει αφήσει το ΕΣΥ εντελώς ανοχύρωτο απέναντι στην πανδημία, προσπαθεί να πείσει ότι στόχος των απαγορεύσεων είναι η προστασία του λαού από τον κορονοϊό. Το ίδιο προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να πείσει ότι συνέβη με την μεγαλειώδη συγκέντρωση στη δίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», ή τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών, χωρίς όμως να μπορεί ν’ αποδείξει ότι μετατράπηκαν σε «εστίες υπερμετάδοσης του ιού». Αντίθετα αυτό συμβαίνει καθημερινά στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία που άνοιξαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προφύλαξης, στα εργοστάσια, στο άνοιγμα των συνόρων κλπ. Εκεί δηλαδή που υπάρχει ξεκάθαρη κυβερνητική ευθύνη.

Μπροστά στην πρωτοφανή κίνηση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την φετινή επέτειο, θα πρέπει ο λαός και η νέα γενιά να σταθούν απέναντι στην κυβερνητική απόφαση και να αποκαλύψουν τους αντιδραστικούς της σχεδιασμούς. Θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τα νέα μέτρα καταστολής. Να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973. Να συμμετέχουν (με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας), στις εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, όπου αυτές θα γίνουν.

Τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν μπαίνουν «στον γύψο». Η ζωή θ’ αποδείξει ότι μόνο «στο δρόμο του Νοέμβρη» μπορούν να βρουν λύση τα προβλήματα λαού και νεολαίας!

Έχει διαβαστεί 1181 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 340 επισκέπτες και 0 μέλη.