Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
  • Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
  • Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός
  • Αστειότητες...
  • Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών
Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης1 Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ2 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ3 Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός4 Αστειότητες...5 Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

Τα φώτα στο «ύφος της ερώτησης», το δράμα και οι πραγματικοί ένοχοι στο σκοτάδι...

από Η Άλλη Άποψη
Τα φώτα στο «ύφος της ερώτησης», το δράμα και οι πραγματικοί ένοχοι στο σκοτάδι...

Από χτες ένα από τα δημοφιλή θέματα σχολιασμού στα social media αποτελεί η διένεξη του Κ. Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

Είναι προφανές ότι ένας δημοσιογράφος επιλέγει το θέμα της ερώτησης που θα καταθέσει. Ωστόσο, με αφορμή το ερώτημα που αφορούσε τα pushbacks -δηλαδή τις απαράδεκτες, βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα- και την απάντηση του Κ. Μητσοτάκη, η υπόθεση απαιτεί λίγο σκάλισμα για να μη μετατραπεί η συζήτηση σε χαρτοπόλεμο, μακριά από την ουσία, ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης επιχειρείται να μείνουν ξανά στο (βολικό) σκοτάδι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών, που σήμερα το παρακολουθούμε στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας, εδώ και χρόνια το παρακολουθούμε στο Αιγαίο, πριν λίγους μήνες το βλέπαμε στην Ισπανία κ.α.

- Την ίδια στιγμή που διάφοροι φουσκώνουν περήφανα τα στήθη τους για τον Κ. Μητσοτάκη και την «αποστομωτική» -όπως λένε- απάντηση, καταπίνουν αμάσητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το «έργο» του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτόν τον τομέα, αναθέτει δικαιοδοσία επιτήρησης των ελληνικών συνόρων στη Frontex (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή). H Frontex συμμετέχει στις επαναπροωθήσεις, αποτελεί κατασταλτικό μηχανισμό της ΕΕ, της ίδιας ΕΕ που αποδεδειγμένα με τη στάση της ενθαρρύνει την αμφισβήτησή των συνόρων από την άρχουσα τάξη της Τουρκίας, γιατί αυτή αποτελεί στρατηγικό εταίρο της ΕΕ.

- Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ φοράει την προβιά του «ανθρωπιστή», αποσιωπά ότι η απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, προϊόν της οποίας είναι οι επαναπροωθήσεις και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για όσους κατατρεγμένους επιβιώσουν, υπογράφτηκε επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να είναι σε ισχύ μαζί με τη Συνθήκη του Δουβλίνου. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, που μετατρέπει τους ξεριζωμένους σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, όπως συνέβη πρόσφατα με τους 400 μετανάστες που περιφέρονταν για μέρες χωρίς φαΐ και νερό στο Ανατολικό Αιγαίο. Άλλωστε, και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ζητά να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία για να δεχτεί επιστροφές!

Οι δηλώσεις ανθρωπισμού για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών απαιτούν πράξεις και όχι υποκριτικές διακηρύξεις. Τα απαράδεκτα παζάρια με την Τουρκία για τις επιστροφές, τις απελάσεις και τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα είναι το αποτέλεσμα της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του 2016.

Αντιπαράθεση στις βίαιες επαναπροωθήσεις δεν μπορεί να γίνει με την σημαία της ΕΕ.

Η απάντηση στις φυλακές της ΕΕ στα νησιά που εγκαινιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι τα κολαστήρια, όπως η Μόρια, που λειτουργούσαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η βαρβαρότητα της πολιτικής ΕΕ-κυβερνήσεων είναι κοινός τόπος τόσο για «δεξιές» κυβερνήσεις, όσο και για τις λεγόμενες «προοδευτικές» κυβερνήσεις. Πριν λίγους μήνες άλλωστε όλοι παρακολουθήσαμε σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση την Ισπανία της «προοδευτικής» κυβέρνησης να πετάει μετανάστες στη θάλασσα...

Αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους σημαίνει πάλη ενάντια στις αιτίες που τους διώχνουν από τις χώρες τους, πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες η ΕΕ πρωτοστατεί μαζί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, εμπλοκή που κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο βαθιά με την συμφωνία τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ κλπ.

Για ποια δικαιώματα των προσφύγων νοιάζονται τα κόμματα που διατήρησαν επί 20 χρόνια ελληνικό στρατό στο Αφγανιστάν;

Για ποια δικαιώματα των μεταναστών νοιάζονται τα κόμματα που έχουν αναγορεύσει σε στρατηγικό σύμμαχο το κράτος του Ισραήλ που εγκληματεί σε βάρος του παλαιστινιακού λαού; Ο κατάλογος της υποκρισίας δεν έχει τέλος...

Το ζήτημα των απαράδεκτων επαναπροωθήσεων, το ΚΚΕ τα έχει φέρει στο προσκήνιο με δεκάδες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, τη Βουλήκ.α. Οι επαναπροωθήσεις και τα ναυάγια ξεριζωμένων δεν θα σταματήσουν, χωρίς σύγκρουση με την πολιτική και τις αποφάσεις της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, χωρίς κατάργηση των συμφωνιών της ΕΕ (Δουβλίνο κλπ.) και της Κοινής Δήλωσης με την Τουρκία. Αντί η κυβέρνηση να εγκαινιάζει φυλακές της ΕΕ στα νησιά, να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.

ΠΗΓΗ: 902.gr
Έχει διαβαστεί 2936 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 166 επισκέπτες και 0 μέλη.