Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Πέθανε ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός
  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
Πέθανε ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός1 Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!2 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα3 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/15 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

ΘΟΥΛΗ – ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΦΩΦΗ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΘΟΥΛΗ – ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ:  Η ΦΩΦΗ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑ

Είναι αλήθεια ότι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι Έλληνες πολίτες ασφυκτιούν και νιώθουν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά.  Αυτά τα πολλά αφορούν τόσο στα μέτρα της γενικής κυβέρνησης, όσο της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής και θα τα βρούμε σε δηλώσεις, ανακοινώσεις, στην πολιτική διαμάχη μέσα στο Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο.                         

Αρκούν όμως αλήθεια αυτά για να απαντήσουν στο αίσθημα του απλού Έλληνα πολίτη, που νιώθει ότι ύστερα από ένα βιωμένο υψηλό επίπεδο πρωτόγνωρης ευημερίας και κοινωνικής απελευθέρωσης στις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90, με εξαίρεση την διακυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, η σημερινή πραγματικότητα δεν είναι μόνον αρνητικά στιγματισμένη για όλους ανεξαιρέτως αλλά και τετελεσμένη κληρονομιά που θα παραλάβουν αναγκαστικά κι οι επόμενες νέες γενιές των Ελλήνων;

Κι είναι αυτό που νιώθουν οι πολίτες, είτε ψήφισαν την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, είτε ψήφισαν τις κυβερνήσεις των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αφουγκράστηκε αλλά και συνεχίζει να αφουγκράζεται τις Κυβερνήσεις αυτές σαν να μην είναι δικιές της καθώς αντιμετωπίζοντας την σκληρή καθημερινότητά της, συναισθάνεται ότι  απέχουν έτη φωτός από τις κυβερνήσεις που ανήκαν στο Λαό.

Από εκείνες τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου που εκπροσώπησαν τα πλατιά λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης. Τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του ελληνικού λαού και τις δικαίωσαν, ξεκινώντας την μεγάλη πορεία του οράματος της Αλλαγής. Και που τηρώντας τις δεσμεύσεις τους απέναντι στον ελληνικό λαό και στις νέες γενιές του 21ου αιώνα, στο μέτρο που επέτρεψαν οι συνθήκες και ο χρόνος, μέσα από τους δρόμους αδιαπραγμάτευτων αλλαγών, ανατροπών, μεταρρυθμίσεων κι εκσυγχρονισμών, εκπληρώνανε την τήρηση του συμβολαίου που υπέγραψε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με το Λαό.

Η δημοκρατία δοκιμάζεται

Η σημερινή ελληνική πολιτική πραγματικότητα δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του κατολισθαίνει διαρκώς και αδιαλείπτως, απροκάλυπτα στις νεοφιλελεύθερες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, που υπηρετούσαν, υπηρετούν και θα υπηρετούν διαχρονικά τα συμφέροντα της εγχώριας και μιας παγκοσμιοποιημένης ολιγαρχίας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μεταγραφόμενο… αλλά και δανεικό κατά το ένα μέρος πολιτικό προσωπικό καθώς και παντελώς ανέτοιμο, άπειρο και ασυγχρόνιστο κατά το υπόλοιπο, συναποτελούν ένα αριθμητικό άθροισμα κυβερνητιστών, που δείχνουν ότι ποτέ δεν ένιωσαν και δεν μπορούν να νιώσουν τον πόνο, το πάθος, την ελπίδα και την προσδοκία του ελληνικού λαού.

Τις κυβερνήσεις της Δεξιάς, προφανώς, δεν τις ξεχνά ο ελληνικός λαός πάνω από όλα για την ανυπαρξία της εθνικής στρατηγικής. Έχει γνώση και μνήμη της ανικανότητάς τους και των συνεπειών της, που τις αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα αλλά δυστυχώς και στο μέλλον: Το Σκοπιανό και τους απερίγραπτους χειρισμούς με αποκορύφωμα την δημόσια προσβολή του κυρίου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τον ελληνισμό και την ιστορία( ότι σε τρία έως πέντε χρόνια θα ξεχάσουμε) , τον επικίνδυνο εφησυχασμό απέναντι στην τουρκική απειλή, το κυπριακό, την εισβολή και την κατοχή, που και πολλοί άλλοι θέλουν να ξεχαστεί και την ζοφερή προοπτική της κυπροποίησης της ελληνικής Θράκης, που επανέρχεται δραματικά στην επικαιρότητα.

Έτσι η ταυτόχρονη κατάρρευση των «νέων ιδεών» και του αριστερολαϊκισμού αφήνει πίσω της τα σημάδια μιας αποσύνθεσης. Η οικονομία, οι θεσμοί, η κοινωνική συνοχή, η ίδια η λειτουργία της δημοκρατίας δοκιμάζονται συνεχώς σκληρά.

Για την αναγέννηση της Ελλάδας

Εύλογα οι Έλληνες πολίτες λοιπόν αναρωτιούνται αν με όλα αυτά μπορεί να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος, αν μπορεί να υπάρξει προοπτική.

Προφανώς στο ΠΑΣΟΚ με την Φώφη Γεννηματά και στην επαναστατική της πρωτοβουλία μαζί με το Διαχρονικό ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης όλων των προοδευτικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, της νέας και σύγχρονης Κεντροαριστεράς, πέφτει η ευθύνη να απαντηθούν θετικά τα αγωνιώδη ερωτήματα των πολιτών. Και να προσδιορίσουν πως αντιλαμβάνονται την αναγέννηση της Ελλάδας και του ελληνισμού, την Ευρώπη των Λαών και των ισότιμων κρατών, την Ευρώπη της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης απέναντι στην Ευρώπη της ανεργίας και στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων καθώς και τον δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί η ανάπτυξη, η ευημερία, η πρόοδος, η κοινωνική δικαιοσύνη κι η αλληλεγγύη είναι πράξεις Δημοκρατίας. Και τούτο σημαίνει πως «Εδώ και Τώρα» επανεκκινείται το όραμα της Αλλαγής κι αρχίζει η ιστορική διαδικασία για τη θεμελίωση της Νέας Αλλαγής.

Επιτέλους ελπίδα! Το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στην ελπίδα που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ξεδιπλώνει η Φώφη Γεννηματά με την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της εκπόνηση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου «ΕΛΛΑΔΑ» διακυβέρνησης της χώρας και της εκλογής της/του Προέδρου της ΔΗΣΥ απευθείας από την λαϊκή κοινωνική βάση, μέσα σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, στην Ελλάδα του 2017 και στην Ευρώπη του 2017.

Ξεπερνώντας επιτυχημένα η Πρόεδρος του Διαχρονικού ΠΑΣΟΚ το οποιοδήποτε πλέγμα μιας άδειας φραστικής συνέπειας περί σοσιαλισμού, σοσιαλδημοκρατίας, μεταρρυθμιστικού κέντρου, δημοκρατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, πολιτικής οικολογίας κ.α., δηλαδή την συνήθεια να αναφέρονται κάποιοι σε στρατηγικούς και μόνον στόχους χωρίς να αναγνωρίζουν ταυτόχρονα τη διεθνή, την ευρωπαϊκή και την ελλαδική πραγματικότητα και συγκυρία μέσα από την οποία θα περάσει και η Νέα Αλλαγή.

Αναγκαίες στρατηγικές και λύσεις

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη από την ίδρυσή της δεν είναι μια τυχαία συστοιχία διάσπαρτων κομμάτων, κινήσεων και πρωτοβουλιών μεμονωμένων πολιτών. Και μετά την εκλογή της Προέδρου Φώφης Γεννηματά δεν θα είναι απλά ένα αριθμητικό άθροισμα των μελών της. Αντίθετα θα είναι ένα ενιαίο και σφιχτοδεμένο σύστημα διαρθρωμένο παντού, όπου δρα, λειτουργεί και παρεμβαίνει για τα γενικά και καθημερινά προβλήματα, προωθώντας και εξειδικεύοντας κοινές πολιτικές θέσεις. Μια πραγματική Συμπαράταξη όλων των προοδευτικών, ανανεωτικών και πρωτοποριακών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, που τα ποιοτικά της γνωρίσματα είναι και χαρακτηριστικά των θέσεων και των δράσεών της, που επαληθεύουν και επαληθεύονται με την πολιτική ενότητα και συνοχή, την κοινή θέληση και την συλλογική λειτουργία, την σύνδεση με τα προβλήματα του λαού, της κοινωνίας, των ανθρώπων και την ενιαία δράση.

Γι αυτό, για να καταξιωθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αναγκαίο και να οργανώνει και να καθοδηγεί τους αγώνες του λαού, της κοινωνίας και των πολιτών αλλά και να επεξεργάζεται και να προτείνει την στρατηγική και τις λύσεις για τη ριζική Νέα Αλλαγή της ζωής του λαού παίρνοντας υπόψη τις παραδόσεις των Ελλήνων και τις ρίζες τους και διαμορφώνοντας παράλληλα ένα νέο σύστημα αξιών. Πορεία που μόνον η εκλογή της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην Προεδρία της ΔΗΣΥ μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει απρόσκοπτα, αξιόμαχα και νικηφόρα.

Η 12η Νοέμβρη θα είναι ο τελικός κι η Φώφη Γεννηματά Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Με ευθύνη και απόφαση η Ελλάδα θα βαδίσει μπροστά κι η Φώφη Γεννηματά είναι αντάξια για να δικαιώσει την ελπίδα των νέων γενεών. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τολμά και νικά.-

Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στο πολιτικό περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη στο τεύχος Νο 384 που κυκλοφορεί.

Έχει διαβαστεί 510 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 476 επισκέπτες και 0 μέλη.