Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα
Τι θα γίνει με το ροδάκινο;
από Η Άλλη Άποψη
Σχόλιο του Αλέκου Χατζηκώστα
Και η φετινή χρόνια δεν είναι καλή για το ροδάκινο και τους αγρότες της περιοχής μας.
Η ερώτηση μας απλή και απευθύνεται προς τους εκατοντάδες υποψηφίους των τοπικών εκλογών στους διάφορους "ανεξάρτητους συνδυασμιούς"
Αυτούς που με δηλώσεις τους αναφέρονται π.χ στην οικογενειακή τους κατάσταση (αλήθεια τι σχέση έχει αυτό με τις εκλογές;) , στα "ενδιαφέρον και την όρεξη για τον τόπο" αλλά καμία κουβέντα δεν κάνουν για πιο "πεζά" θέματα-προβλήματα, όπως η κατάσταση στην αγροτική παραγωγή της περιοχής και στην πορεία π.χ του ροδάκινου.
Πιστεύει κανείς ότι μπορεί μία περιοχή όπως η δική μας να είναι σε "τροχιά ανάπτυξης" με ξεριζωμένες ροδακινιές και με αγρότες να πληρώνονται κάτω από το κόστος;
Φυσικά οι δήμοι δεν είναι κυβέρνηση, όμως με την αγωνιστική τους στάση μπορούν να είναι σύμμαχοι (και) των αγροτών στους αγώνες τους αλλά και στα αιτήματά τους.
Και φυσικά οι υποψήφιοι θα κριθούν και από τη στάση όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες που αναπτύχθηκαν τοπικά από τους αγρότες.