Κυριακή, 14 Αύγ, 2022

  • Ετσι εξηγείται
  • Ουκρανία: Δύο οίκοι αξιολόγησης κηρύσσουν το Κίεβο σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας
  • Και πάλι για την "Τάφρο 66"
  • ΚΟΥΒΑ: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
  • Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ουκρανία από S&P και Fitch
  • Το υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το FBI κατέσχεσε «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το σπίτι του Ντ. Τραμπ
Ετσι εξηγείται1 Ουκρανία: Δύο οίκοι αξιολόγησης κηρύσσουν το Κίεβο σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας2 Και πάλι για την "Τάφρο 66"3 ΚΟΥΒΑ: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις4 Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ουκρανία από S&P και Fitch5 Το υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το FBI κατέσχεσε «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το σπίτι του Ντ. Τραμπ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οχι τυχαία η αποσιώπηση...

Το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών στέκεται- οχι τυχαία- μόνο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όχι στις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις των κεντρικών του γραφείων από το 2016 (!) ούτε φυσικά στο θεσμικό πλαίσιο Ε.Ε και της χώρας μας. Να θυμίσουμε απλά ότι διαχρονικά οι αγωνιστές του λαϊκού κιν... Περισσότερα

Υπερόπτης…. Καρδινάλιος

από Η Άλλη Άποψη
Υπερόπτης…. Καρδινάλιος

Γράφει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

 Λένε η εξουσία φθείρει. Πόσοι όμως από δαύτους που κατέχουν θέση εξουσίας, καταλαβαίνουν ότι λάθος ενεργούν; Καλώς ή κακώς ειδικά οι εκλεγμένοι νιώθουν ότι επειδή  έγιναν, από συγκυρία ενδεχόμενα, αρεστοί  είναι και άριστοι.

  Η υπεροψία χαρακτηρίζει ανθρώπους που βλέπουν αφ' υψηλού και νομίζουν ότι λειτουργούν ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν το σύστημα που γίνεται η αιτία της ανέλιξης τους. Κάποιοι ευνοούμενοι του καθεστώτος κατέλαβαν θέσεις εκπαιδευτικών σε σχολικά ιδρύματα. Θεωρώντας τους εαυτούς τους αλάνθαστους, παντογνώστες με ύφος καρδινάλιου, υπερόπτες και με την ανοχή της πολιτείας αλαζονικά συμπεριφέρονται. Δημιουργούν κλίμα και αίσθημα δικαιοσύνης και προσπαθούν να επιβληθούν.

 Έτσι ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ στο πετσί τους την αξία της εξουσίας προσπαθούν να επιβάλουν το εγώ τους. Στα δύσκολα πρώτα χρόνια, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα όπου ακόμη οι χουντικές παρεμβάσεις οργίαζαν φακελώνοντας ευυπόληπτους πολίτες, μιάσματα κατ εκείνους, μορφωμένοι κατά άλλα συνάνθρωποι, αρεστοί ακόμη του συστήματος, χώρισαν ακόμη και μαθητές σχολείων και γυμνασίων σε κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί από εμάς δήλωσαν επάγγελμα γονέα αντί αγρότης ,κτηματίας.  Φυσικά οι βαθμολογήσεις γινόταν ανάλογα με το τι επαγγέλλονταν ο γονέας. Σε περίπτωση που κάποιος αντιδρούσε με τη βαθμολογία, από το πρώτο δίμηνο κιόλας, ο καθηγητής τον σήκωνε στην έδρα για αντιπαράθεση και να τον κάνει ρεζίλι μπρος στους συμμαθητές του. Αν τον κ.... έβαζα 18 δεν θα υπήρχε κλίμακα βαθμολογίας του κ...... Δεν τολμούσε βέβαια ο υπερόπτης καρδινάλιος στην αντιπαραβολή γιατί δεν γνώριζε πως θα ανταποκρίνονταν ο συμμαθητής. .. Ένα συνεχόμενο bullying... Δυστυχώς αργότερα μερικούς από αυτούς τους είδαμε σε κομματικά όργανα δημοκρατικών κατά τα άλλα σχηματισμών.

 Ένα άλλο είδος από υπερόπτες βλέπουμε σε διοικητικά σχήματα, ακόμη και στα υψηλότερα κλιμάκια. Εκλεγμένοι άρχοντες εν είδει καρδινάλιων, ξερόλες κρίνουν την επάρκεια συναδέλφων, προεκλογικών συναγωνιστών προσβάλλοντας τους στην κατανομή αξιωμάτων. Χρησιμοποιώντας ποσοστά αρμοδιοτήτων συναδέλφων που κατείχαν ήδη θέση εξουσίας... θα αδικήσω τον... αν σε δώσω αρμοδιότητες δικές του το σκεπτικό. Αν φυσικά, στην υπερβάλλουσα υπεροψία του, αρνηθεί ο εκλεγμένος αυτό που του προτείνεται , τότε προσπαθεί να τον διαβάλει στην έξω κοινή γνώμη. Με διάφορα τερτίπια καθιστά ανυπόληπτο τον εκλεγμένο. Ακόμη και έμμισθες ή άμισθες θέσεις στο παζάρι των προτάσεων. Πως διεκδικείς έμμισθη διοικητική θέση, όταν ποσοστιαία η ποιοτική σου επάρκεια υπολείπεται του αρεστού και άριστου, που εξαρχής είχε προτάξει; Έτσι δημιουργεί αμφιβολίες που φυσικά στο πολύ κόσμο και με τη βοήθεια των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης περνάει ,προσβάλλοντας συνειδήσεις. Η αλαζονεία της εξουσίας τον καθιστά υπερόπτη και δυστυχώς τον ακολουθεί σε όλες τις πράξεις της διαχείρισης της εξουσίας. Το ΒΛΕΠΟΥΜΕ το καρδινάλιο υπεροπτικό ύφος του σε δημόσιες συζητήσεις, που προσπαθεί να επιβληθεί ακόμη και με πράξεις που θυμίζουν bullying.

 Έχουμε διαπιστώσει δυστυχώς από ανθρώπους της εκάστοτε εξουσίας να προσπαθούν να πετύχουν την επιβίωση τους με υπεροψία εκφοβίζοντας ακόμη και γυναίκες, αναδεικνύοντας τον ανδρισμό τους. Η έννοια της ισότητας των δύο φύλων για υπερόπτες και καρδινάλιους αποτελεί μηδαμινή αξία μπροστά στη δική τους επιβολή και βούληση εξουσίας.

 Έτσι σε διάφορους τομείς της ζωής, από την καθημερινότητα μέχρι τα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας, διακρίνουμε αλαζόνες, συκοφάντες, ξερόλες, ανεπάγγελτους. Υπερόπτες που διεκδικούν το αλάνθαστο του πάπα, με εμμονές και δίκην καρδινάλιου καθημερινά ξεπροβάλλουν. Ενοχλούν κατ εμέ περισσότερο όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας και την χρησιμοποιούν έναντι όποιων αντιδρούν μη συμφωνώντας με την απολυτότητα των θέσεων τους.

 

Έχει διαβαστεί 1526 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Φιλοσοφώντας...
Προηγούμενο άρθρο
Φιλοσοφώντας...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 14 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 21 ως 31 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 678 επισκέπτες και 0 μέλη.