Κυριακή, 28 Νοέ, 2021

  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
  • ΝΕΑ ΚΑΠ: Εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων 11 προϊόντα
  • Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 668)
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ από το ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»1 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης2 ΝΕΑ ΚΑΠ: Εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων 11 προϊόντα3 Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ4 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 668)5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ από το ΠΑΓΚΡΑΤΙ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΒΟΥΛΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό υπόβαθρο της διαφθοράς και της διαπλοκής

από Η Άλλη Άποψη
ΒΟΥΛΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό υπόβαθρο της διαφθοράς και της διαπλοκής

Δεν λύνει τα προβλήματα στον αθλητισμό, δεν εξυγιαίνει το ποδόσφαιρο, ούτε πατάσσει τα φαινόμενα διαφθοράς το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό και το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών» επί της αρχής, σημείωσε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης,μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. «Οι όποιες θετικές διατάξεις δεν ανατρέπουν το συνολικό σκηνικό, ότι ο αθλητισμός είναι στα χέρια της επιχειρηματικής δράσης», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του παλιότερου νόμου 2725/99. «Οπως δεν έλυσε ο νόμος 2725/99 τα χρόνια προβλήματα του αθλητισμού, αντίθετα γιγαντώθηκαν η διαπλοκή και τα συμφέροντα, αφού το κριτήριο ήταν και παραμένει το κέρδος, έτσι και οι όποιες τωρινές τροποποιήσεις στο νόμο 2725/99, ανεξάρτητα αν κάποιες από αυτές είναι γενικά σωστές και τις ψηφίζουμε, δεν πρόκειται να εξαλείψουν το κύριο, που είναι η επιχειρηματική δράση, η ιδιοκτησία ομάδων από επιχειρηματικούς ομίλους που αποτελούν τη μήτρα των προβλημάτων», ανέφερε.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σημείωσε: «Από μόνο του το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η ηλεκτρονική κάρτα θα σταματήσει τη βία στα γήπεδα; Οχι βέβαια. Γι' αυτό και ψηφίζουμε "παρών" στη σχετική διάταξη (άρθρο 3) για τη μετάθεση χρόνου έναρξης εφαρμογής της. Μας προβληματίζει όμως και το γεγονός ότι με το ηλεκτρονικό εισιτήριο αντικειμενικά ανοίγει ο δρόμος να καταπατηθούν δημοκρατικά δικαιώματα και να αρθεί και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Να πώς το ένα μπορεί να φέρει το άλλο ή να αποτελέσει πρόσχημα για να καταστρατηγηθούν, να αφαιρεθούν δημοκρατικά δικαιώματα».

Πρόσθεσε πως η «μήτρα» των προβλημάτων είναι η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό και η εμπορευματοποίησή του, την ώρα που ο αθλητισμός συρρικνώνεται για το λαό και τη νεολαία, ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν, τα γήπεδα και τα κολυμβητήρια κλείνουν, οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τον αθλητισμό και τις ομοσπονδίες μειώνονται και η Φυσική Αγωγή στο σχολείο συρρικνώνεται. Ειδικές αναφορές έκανε στην ακόμα χειρότερη κατάσταση που επικρατεί στον ειδικό αθλητισμό των ΑμεΑ, με 200.000 να μένουν «φυλακισμένα» στα σπίτια τους, ακριβώς γιατί το κράτος τούς έχει καταδικάσει, στον σχολικό αθλητισμό, στις δεκάδες δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι αφημένες στην τύχη τους, με κάποιες από αυτές να γίνονται φιλέτα για τους επιχειρηματίες. Οπως είπε, για το ΚΚΕ ο αθλητισμός είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να στηρίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, κι αυτό προϋποθέτει άλλη εξουσία, με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής.

Ειδικά για το ποδόσφαιρο και τις διατάξεις του νόμου που αναφέρονται σε αυτό (άρθρο 1, σύγκληση - συγκρότηση - λειτουργία ΓΣ ΕΠΟ), ο Μανώλης Συντυχάκης σχολίασε ότι το αίτημα για «εξυγίανση και κάθαρση τώρα» δεν λύνεται με επαναλαμβανόμενα μερεμέτια και φτιασιδώματα με παλιά πολυχρησιμοποιημένα υλικά, ούτε με τακτικισμούς, ούτε με τη διαιτησία της FIFA. «Δεν υπάρχει επιχειρηματική δράση που να μην είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένη με συμφέροντα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά», τόνισε. Παράλληλα, καυτηρίασε την παρέμβαση της FIFA και το ρόλο της για την «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν, όπως είπε, την ίδια την Παγκόσμια Συνομοσπονδία βαραίνουν αρκετά μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής.

(ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Έχει διαβαστεί 315 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 235 επισκέπτες και 0 μέλη.